Обява

Свий
Няма добавени обяви.

защита за животните и как да постъпим?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• защита за животните и как да постъпим?

Извинявам се за темата, не знам дали тук и е мястото, но имам един въпрос!
    Преди 3-4 дни, съседката уби на братовчедка ми 2-те котенца. Та въпросът ми е, може ли да пуснЕм дело. Че да УтрепАш животинка си е нещО.......!
    Последно редактирано от derhunter; 26-05-11, 12:31.

От: защита за животните и как да постъпим?

Какво дело бе човек ??? В тази държава за убийство на човек след каране в нетрезво състояние дават условни присъди.Я и спретнете една поредица от гадории,че да се чуди дали и се живее или не !
    Последно редактирано от derhunter; 26-05-11, 12:31.

Коментар

Аз си бях на същото мнение, но роднините смятат за нАлудничово! Чудно ми е, че за кучетата има закони - съдебни глупости и т.н.
      Последно редактирано от derhunter; 26-05-11, 12:32.

Коментар

Законът е за защита на всички животни, не само на кучетата.
        Друг е въпросът колко камари нерви и време ще ти отнеме да докажеш че въпросната комшийка е убила котетата. Както каза G_P_S, леки гадорийки, с цел да я изкарат от равновесие и недвусмислено да резбере причината за тях, по-ще свършат работа, макар, че изрод не се променя, само става по-зъл.
        JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Законът за защита на животните е за всички животни. Друг въпрос, че наказанията по него са смехотворни. За съжаление, все още не е приета инкриминацията на насилието срещу животни. Въпреки това, естествено, че ако имате сили и желание да го направите, можете да я подведете под отговорност: както за жестокото убиване на котенцата, така и за нематериални щети (стрес, уплаха, депресия...) при засегнатите хора. Шансът за успех на такова дело обаче сигурно наистина клони към нула... Посъветвайте се и с по-опитни хора и организации и в някой от форумите за животни като дог.бг например. Успех и наистина съжалявам за случилото се, отвратително е.

Коментар

Забрави за съдилища. Само партизанската война помага в България.
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Хора вие как ще докажете кой кого е убил??? Ще посочите с пръст ли? На дума срещу дума естествено че никой няма да ви вземе на сериозно ако ще и в САЩ да сте.
              Партизанска война...божеее. Накрая като се намятате с л@йна и ще съжалявате за нервите които сте хвърлили.
              А който го интересува, може да говори с адвокат, който ще му обясни как седят нещата. Ето така постъпи, ама вероятно няма да го направиш, защото става с пари /и аз не бих го направил, спокойно/.

Коментар

Ти какво предлагаш ? - Две котета, майната им. Защо да си тровя нервите ?
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Да, точно това предлагам! Няма по-добро решение и това го казвам без грам ирония. Майната им на котките, не си тровете нервите за глупости. Най-цивилизованото е да си хвърлите парите по адвокат, но без доказателства ефекта ще е нулев /съда не ви е виновен/, при това нерви пак ще има и накрая ще оревете света че закона не работи.

Коментар

А защо ги е претрепала?

Коментар

А комшийката няма ли нещо и тя за "трепане" саксии с цветя, канарче или гаден рошав пудел!!!
                      Има въздухарки по 50тина лева, чудни за съседски тормоз и по евтини от адвокат!!!
                      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Поговорете с нея!
                        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Защо ли, незнам причината. Но като разбрах ми стана твърде, нервно. Искам да има справедливост майна им на парите, пари - пари, пари се вадят, пари се харчат. Не ме интересува, кви нерви ще загубя, достата психически съм настроен, няма да пропадна от едно такова дело. При мен случаят е лесен, влизъм в двора и мога да разбия,всичко което видя и т., но цял живот така ли ще я караме. Нека да трепят кучета, котки, овце, магарета и с една дума еб* мо майката! Да няма да си хабим нервите, еми сега ако не си спечелиш справедливоста, кога? Не съм от тоя тип хора който ще остави нещата така, квото си беше беше, нали Уж трябва да се Европейци, еми нека вече сме!

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                            Да, точно това предлагам! Няма по-добро решение и това го казвам без грам ирония. Майната им на котките, не си тровете нервите за глупости. Най-цивилизованото е да си хвърлите парите по адвокат, но без доказателства ефекта ще е нулев /съда не ви е виновен/, при това нерви пак ще има и накрая ще оревете света че закона не работи.
                            Ами колега, ти как ще се почусвташ ако имаш две котенца, две кучета, две крави и аз ей така да ги отрепя, ти така ли ще оставиш нещата, ай моля ти се! Доказателства и свидетели има. Утре ще говоря с адвокат.

Коментар

Две кучета ми заминаха така. Имаха навика да излизат от двора. Явно и да влизат в двора на един кофти съсед. Е, платиха с живота си. Въпросът е до кога ще продължава това - докато единия не влезе в гроба ли? Ти ще и трепеш саксиите, тя домашните любимци и т.н.? Така ще си отровите живота. Нейния - майната и, помисли за твоя. Дано доказателствата които имате са достатъчни и има ли смисъл да почвате - това ще ви обясни адвоката /освен ако не е от ония които само гледат как да дръпнат повече пари от клиента/. Лошото е, че както и да се развият нещата, омразата ще си остане /съответно действията/. Надявам се справедливостта възтържествува.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X