Колеги,помагаъте че вече се чудя какво да правя!На балкона на панелния ми апартамент има едни декоративни панели,под които са се заселили група от 10 - 12 врабци!Ужас!Всяка сутрин в 5 часа се започва едно бясно чирикане,пархане,врява.....!Абе ужас!Сябудят ли се врабците,събуждаме се и ние!Да не говорим че изпасаха на жена ми цветята и акат по балкона..!Минала есен изпених с полеуретан да не могат да се намърдат на пролет,но...не!Сега се чудя как да се справ с този проблем!Моля ви,ако някой има опит с това да сподели....!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Врабчета - ужас!
Свий
X
-
От: Врабчета - ужас!
http://www.svilendobrev.com/detski/k...e-vrabchetata/
Не че ще помогне, но ако не си я чел ще ти станат по-симпатични поне.
Коментар
-
И мен ме тормозят ама не им се впрягам толкова. Нали цялата ми къщурка е стиропорена и те милите под стрехата си чоплят от стената и си живуркат. Сутрин не ги чувам много - спя дълбоко и непробудно. Обаче имаме разногласия по въпроса с тоалетната и ние. Не съм сигурен дали няма да ми внесат и кокошинки /едни кръвосмучещи гадове подобни на бълхите/. А пък в крайна сметка тези стени съм си ги строил аз за мойто си семейство. Имам много удобна въздушна пушка..... ама ми е жал да ги отстрелям.... и пистолет с пяна имам , обаче и да ги запеня ми е жал..... Наскоро се появи наоколо една сврака дето ги загражда нещо. Дали ще ме отърве а?
ПП забравих да спомена. Някои от тях страдат от неспокоен сън и посред нощ скандализират общежитието. Шават в стената - малко е призрачно.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
При мен проблема се реши с ... котка. Имах "квартиранти" - косове. Врябчетата пасти да ядат. Тия гадове как пищят, като имат малки - не е истина. Няколко години бях луднал от тях, вярно, само лятото, зимата се разкарват нанякъде. После попаднах на правилния вид котка и вече е тихо и никой не се опитва да ми дриска на главата. Нямам представа как ги "лекува", при условие, че отвътре няма как да ги докопа през изолацията, а отвън е абсурд да се покатери по стената (5 метра), но ги разгони.
Подчертавам за "правилната" котка, щото преди това имах 3 други - ефект никакъв, покрай едната даже и мишки се бяха намърдали у дома, заради което котката беше брутално уволнена.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Хм, може и да съм свикнал, ама на мен разните му птички не ми пречат
А около къщата има не е като да няма, имаме 30-40 дървета канадски дъб и още 15-тина плодни разни, та има и косове и врабци и за капак в изкуствения водопад жаби дето май най-много ме дразнят.
Сутрин доволно си писукат, ама незнам аз си се будя към няма 7 сутрин. Та общо взето ги чувам като е време за ставане, преди това си къртя и не ме притесняват.Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
-
Колеги,аз съм любител на оффроуда и половината от причината за това е любовта кам природата!И аз прекарвам почивните дни с АТВ то из гората,да се любувам на птичките и пчеличките,ама това с врабчетата е в някакви страховити размери!Едно е да ги слушащш от дъраветата вън,нежни славееви гласчета,а не все едно са в спалнята ми - а то долу горе наистина са ми в спалнята!Ужас!сутрин само да се покаже сланцето и се започва едно джифкане...Пробвах да вържа копмпакдискове-виждал сам така да пазят лозя и асми- барем се стреснат нещо,ама не!Стреснаха се първие ден два-после свикнаха и купона пак наново!Прасках наоколо с дезодорант белкем ги подразни миризмата и си трагнат-не!Хареса им!Доведоха си дружки!А инае и на мен сърце не мио дава да ги требя!Ама как да ги поканя да се изнесат сами!Пред тераста ми има едно огромно дарво,но явно съжителството с враните не им понася..!TLC 120 Prado
Yamaha Wolverine 450 4x4 SE
Коментар
-
Метода е прост и ефективен!
И малко брутален...
Трябва ти умряло врабче, което можеш да набавиш или от Лидъл или с въздушната пушка.. /казвам Лидъл, за да има уж алтернатива/
Връзваш го за крака и го оставяш да виси в близост до мястото.. Около година - две, няма да доближат на по-малко от 15 метра, докато се смени поколението, а те не могат да разкажат на новите, какво са видели някъде си...
Важи за всички видове птици..
Само съседките да не ти пратят телевизия, че ще станеш за резил!
Въобще не се майтапя, метода е описан в "Робинзон Крузо", пробвал съм го - абсолютен успех!
Особенно с косове и дроздове!Последно редактирано от Volk; 14-05-11, 20:41.
Коментар
-
Пичове, не се бъзикайте с колегата. Отстрани може и да изглежда смешно, но не е. Колкото и да обичате птичките, като се загнездят вътре в стената е отврат.
Това, което каза Волк, ме накара да се замисля, дали наистина котака е разгонил "моите" косове или няколкото жертви от въздушната пушка на съседа са свършили работа.
@G_P_S:брутален лаф
О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар