Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разглеждате ли в Гугъл Земя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разглеждате ли в Гугъл Земя?

От три години редовно влизам в Гугъл земя. Ако е за някой град, първо прочитам за него в нет-а. После в гугъл с детайли. Снимките на Бургас, примерно са от тази година. Вече половината свят е покрит от Street view. В Дрезден се виждат номерата на автомобилите. Обезателно разглеждам летищата на големите градове. Най ми хареса това в Чикаго. Най-хубавият граничин пункт е Laredo между Тексас и Мексико. Вижте го. А в Индианаполис има едно гражданско летище и едно за автомобилите от F1. Вижте кота нула в Махатън и Колизеума в Рим. После модерния Шанхай и връх Еверест.
    Приятно гледане.
    Последно редактирано от Ясен; 11-05-11, 10:05. Причина: Дедо Симо нещо е разсеян

От: Разглеждате ли в Гугъл Земя?

Всеки ден. Използвам го за част от работата ми, освен това обичам да разучавам карти. Имам какви ли не - туристически, пътни, атласи, топографски, цифрови, растерни...
    Когато не ми трябва за работа просто си блуждая из него или търся интересни обекти - пирамидите, писти за Ф1, Голямата редица в Ню Мексико, Аресибо. Опитайте се да намерите ТВ кула по сянката! Защото отгоре е почти точка.
    По едно време ми беше интересно да разучавам как изглеждат границите на различни държави. Ако има и снимки - още по-добре. Ако някоя служба ми е следила интернет трафика сигурно съм ги хвърлил в недоумение. Какво ли е намислил тоя? Вчера гледаше река Резовска, а днес Руско-Финландската граница.
    По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

То че гледаме - гледаме, ама дедо Симо много е разсеян относно чист български във форума.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

И аз много обичам да се ровя. Бях пуснал в една друга тема този линк, но ще го пусна и тук http://www.vbox7.com/play:0211654f
        Дарин 0897042636
        ВАЗ 2105

Коментар

Аз - рядко, но в дните в които се зазяпвам откривам ей такива неща
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            То че гледаме - гледаме, ама дедо Симо много е разсеян относно чист български във форума.
            ============================================================================================================================
            Факти, Майсторе. Иначе как да се оправя?

=================================================

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
              Всеки ден. Използвам го за част от работата ми, освен това обичам да разучавам карти. Имам какви ли не - туристически, пътни, атласи, топографски, цифрови, растерни...
              Когато не ми трябва за работа просто си блуждая из него или търся интересни обекти - пирамидите, писти за Ф1, Голямата редица в Ню Мексико, Аресибо. Опитайте се да намерите ТВ кула по сянката! Защото отгоре е почти точка.
              По едно време ми беше интересно да разучавам как изглеждат границите на различни държави. Ако има и снимки - още по-добре. Ако някоя служба ми е следила интернет трафика сигурно съм ги хвърлил в недоумение. Какво ли е намислил тоя? Вчера гледаше река Резовска, а днес Руско-Финландската граница.
              ===================================================================================================
              Често границата между две държави , макар и от 350 км., показва как живеят хората от двете й страни
              1.На границата между Русия и Норвегия има по едно градче. Руското градче е с прави соц. улици и жалки къщи. Норвежкото - сякаш е хаотично, но къщите като във всички сивирни градове. Весели ярки цветове.
              2. Ивицата Газа е още по-контрастна.От двете страни на бетонната стена има два свята. Жълти пясъци и пустия и зелени градини с хубави вили.
              3.В споменатото Ларедо има същият контраст. От Мексико на север колите са в шест редици, а обратно - в една рехава.Но мексиканският флаг е огромен.Сраавнен с камионите, не е по-малък от 30 метра.
              4.Понеже Гугъл е снимал в различно време на деня и месеца,а после е подреждал пъзела, често сгради с еднаква височина хвърлят различни по големина сенки. И в различни посоки.
              5.Още един интересен обект. Стръмната улица във Сан Фраанциско, където поради големият наклон, колите се двежат на зиг-заг.
              6.Много четох за убийството на Кенеди и изучих местото на събитието.Намерете кръстовището Main st Houstom st Dalas и ще видите непредвиденият в програмата на кортежа завой от главната надясно и след 50 метра наляво. Точно под прозорците на склада. Ще видите и позицияна на Запрудер, който е заснел убийството.
              7.Границита между два свята е любопитна за разглеждане. А севернокорейската столица Пхенян изненадва със своето благоустройство. Огромни - наистена празни - белевърди, красиви мостове и София само може да мечтае за такива спортни съоражения.
              7 Доста добре се вижда и Великата китайска стена. (неотдавна видах огромен китайски пикап Great Wall)
              8.Като пристигнах в Ташкент, посрещачите ми много се учудиха, като им показвах откъде да минем. Знаех гграда от Гугъл.
              9.Горе-долу се научих да ползвам екстрите на "Земя". Например, намирам разстоянието между два пункта по права линия, или със спиране в междинни точки. А показването на надморската височина и дълбочините на моретата е също интересно.
              10. Бях се научил да изпращам точка от земята и да я изпращам по интернет поща, но я загубих.
              11. Увлякох се, но още две неща.
              -на псевер от поморие в езерото можете да видите моя снимка. Внукът ми кара сърф.
              - а някой идиот е поместил две снимки на купове бутилки и хатрии в рекичка на Южния парк в София

Коментар

Аз ползвам често
                http://www.bing.com/maps/
                там има опцията птичи поглед, че и от различни посоки и дава много добра представа за всичко.
                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

И аз често. Но - може би по моя вина - имам трудности да погледна от "гуглокосмоса" някакво конкретно място. Не ми съвпадат координатите.

Все пак с повече упоритост в лутането около дадени координати се намират много неща - в моя случай завой на чер път плюс две малки бунгала и двор от половин декар. Обаче и това не винаги става. Другаде - пак в България - ми чезне цял микроязовир, поне 50 декара. А в квартала ми в София виждам даже трамваи.

Явно, имат още да поработят. Иначе - шапка им свалям за постигнатото.
                  Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо Ники Преглед на мнение
                    А в квартала ми в София виждам даже трамваи.

.
                    Аз, пък си виждам сателитната чиния на покрива (2.4м)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X