Обява

Свий
Няма добавени обяви.

190 години без Наполеон Бонапарт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 190 години без Наполеон Бонапарт

Преди 190 години починал заточеният на остров Елена Велик Пълководец. Имам си моя теория, че ниските на ръст хора са извънредно амбициозни. А когато амбициите са придлужени с талант и смелост - рядък случай - се получават наполеоновци.
    Не е могъл да понесе геният шестгодиното бездействие, пил съмнителни "лекарства" и умрял.

От: 190 години без Наполеон Бонапарт

Нямам представа защо пишеш думите "велик пълководец" с голями букви в началото. За мен лично всеки един от тези "велики" си е престъпник. Ама аз съм пацифист. Сигурно не ги разбирам тия неща. При всяко положение човек който намира за добре други хора да се избиват заради идеите му не е много добре с главата, както самите биещи се впрочем. И тук визирам предимно завоевателите а не тези които са били принудени да се отбраняват от тях. Може би такава е наистина човешката природа в крайна сметка.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

"190 години без Наполеон Бонапарт"... бих добавил - и така е по-добре. Българите винаги са си патили от "великите" на силните нации.

Коментар

Жоро, може ида си прав. Имал съм предвид уменията му да воюва и организира войска от различни страни. В този смисъл и Гудериан е голям танков специалист.

Коментар

И това в темата с "некролозите" - велики сте, разкажете на всички подробно точно тук кой какво е сътворил приживе, както и според вас газил ли е лука или не преди да се спомине.
          Вярно, че Форума е кът откъм раздели за спорове и дискусии - това местенце е идеално.
          Та, какво за Гудериан?

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            И това в темата с "некролозите" - велики сте, разкажете на всички подробно точно тук кой какво е сътворил приживе, както и според вас газил ли е лука или не преди да се спомине.
            Вярно, че Форума е кът откъм раздели за спорове и дискусии - това местенце е идеално.
            Та, какво за Гудериан?
            Споделям напълно учудването ти от мястото на темата. Ма ти си модератор, "На тази дата" би било много удачно място... Ми се струва.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              "На тази дата" би било много удачно място... Ми се струва.
              http://offroad-bulgaria.com/showthre...=84137&page=11
              пост-204
              0осем9осем7шест0осем7едно
              Миро

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                Жоро, може ида си прав. Имал съм предвид уменията му да воюва и организира войска от различни страни. В този смисъл и Гудериан е голям танков специалист.
                Наполеон не е никакъв военачалник,Гудериан е същия главанак-проявил се е (по-точно разходил) в Западна Европа да опита френското вино(като го измъква от кризата,защото Вермахта се оказва най-големия закупчик на френския киселяк...и те са карали една окупация ) и френските к---и.Но когато ''великите пълководци'' отишли на изток...брадясали.Единствения и най-великия се казва маршал Жуков,който никога не е губил битка. Иначе за ниските хора-има хипотеза ,че поради малкия си ръст и.... други атрибути, са стигматизирани по рождение и развиват в последствие като психопати,погрешно характеризирани като свръхамбициозни и кадърни.
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Три пъти ура за Жуков и система!
                  Два-трийсе плюс милиона, срещу четири (човеци, става въпрос) за други "материали" няма смисъл да говорим... Който отрече, че това е висше военно майсторство - да си поръси главата с пепел.

Коментар

Три пъти ура за Жуков и система!
                    Два-трийсе плюс милиона, срещу четири (човеци, става въпрос) за други "материали" няма смисъл да говорим... Който отрече, че това е висше военно майсторство - да си поръси главата с пепел.
                    4-5 пъти ти четох поста,ама прости ми ниската граматическа култура и изпитата ракия,не можах да те разбера .Ти за или против Жуков си?Моля отговори едносрично и се аргументирай кратко.
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                      ...Моля отговори едносрично и се аргументирай кратко.
                      Да! Елементарна аритметика.
                      Покрих ли изискванията

Коментар

Да! Елементарна аритметика.
                        Покрих ли изискванията
                        Сега разбрах .Да.Но пак ме гризе едно съмнение.Хитлер никога не е разполагал с такава армия на изток(20-30 милиона).Нещо да не би да ме ''къпеш''.Не че Сталин не е затрупвал немците с трупове,но Жуков не е воювал само на Източния фронт и се е доказал като талантлив военачалник и преди ВСВ.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                          Сега разбрах...
                          Радвам се, че се разбираме!

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                            Съжалявам ако съм излязъл от добрия тон по някакъв начин. Има си противоречиви личности за които чак не мога да се спра на "нищо" камо ли да кажа нещо добро. А можеше да си премълча пак ....
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                              Съжалявам ако съм излязъл от добрия тон по някакъв начин. Има си противоречиви личности за които чак не мога да се спра на "нищо" камо ли да кажа нещо добро. А можеше да си премълча пак ....
                              Жоро, имах предвид местоположението на темата, твърде "уместно" избрано от автора й, а после вече и твоята реплика на същото място.
                              Иначе всеки има право на мнение, не съдържанието на твоето ме подразни, а къде е изложено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X