Ако искаш веселба от Чернобил - снимайте помиярите. По възможност в движение. Интересни са ... или поне бяха преди няколко години, може и да няма оцелели вече.
О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Ако искаш веселба от Чернобил - снимайте помиярите. По възможност в движение. Интересни са ... или поне бяха преди няколко години, може и да няма оцелели вече.
Всъщност, там обективно са най-големите сомове (или поне бяха). Джокер - на тия твари в тази река температурата е основен фактор, ограничаващ растежа им. Особено зимно време, когато май направо заспиват. А топлият канал не случайно се нарича така - за всеки ват електричество, произвеждан от централата, в този канал влизат почти 2 вата топлина. Централата е в момента 2 гигавата, по електричество.
Ама и рибарите не спят, отчитайки този факт - отчети го и ти.
Сомът е хитрец, трудно ще прибереш цяло стадо с мрежи или въдици/ако си прибрал някоя бройка от пасажа, което при сомовете не е честа практика, но усещат кога има опасност около тях/, прежалва си топлия комфорт и чезне в дълбокото или където си хареса около фарватера.
@Ясен: лакърдий за сомовете се носят за абсолютно всяко място, на което не му се вижда дъното с просто око. Ивайловградския никак не е от топлите, пък ако знаеш за там какви съм ги чувал... даже и за едно язовирче в Карловско, което я има 5 декара цялото, я не, и за там упорито се разказва, че имало сомове по 5-10 метра
О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
... лакърдий за сомовете се носят за абсолютно всяко място, на което не му се вижда дъното с просто око. Ивайловградския никак не е от топлите, пък ако знаеш за там какви съм ги чувал... даже и за едно язовирче в Карловско, което я има 5 декара цялото, я не, и за там упорито се разказва, че имало сомове по 5-10 метра
5/10 метра, и при тебе нема лабаво - с вързани ръце пак ще обясниш подробно за някой плуващ бизон/вица нали го знаеш/.
И за "Тракиец" се чуваше за цели печени пилета, закачени на канджа с дебело въже и после вадели змейове, ама, ...
Сомът е най-древната риба/той и затова на риба не прилича твърде/, за да оцелее толко време, не шъ да е прост и лесен.
'85/'86 когато замръзна Дунава край Свищов сериозно, военните слагаха взрив с хеликоптер да разбият леда.Тогава пилотът разказваше на баща ми, когато са гледали след взрива дали е бил достатъчен, какви чудовища са видели да изплуват от дъното.Нещо ми се върти 7/8 метра че ги оприличил от високо, но такива нито с мрежа ще хванеш, камо ли с въдица и лодка.Един на пет години, я да, я не - и то на чист късмет и сом самоубиец отсреща.
Коментар