Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще спаси ли красотата света?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ще спаси ли красотата света?

"Красотата ще спаси света!" е казал в своето време Достоевски.
    Как мислите, възможно ли е?
    На този въпрос бъдещето ще даде отговор, но дотогава...
    Дали красотата, която ще спаси света "е невидима за очите", както беше казал един Малък принц?
    А невидимото за очите е във всеки един от нас, там вътре дълбоко в душите ни.
    Красиво ли е да си хуманен, да си добър, да помагаш?
    Много от нас са изричали думите, че природата е най-добрият художник, най-добрия скулптор, красотата на формите, които е изваяла Майката Природа са красиви и неповторими. Дали точно връщането на човечеството към Природата няма да спаси света?
    Любовта към въздуха, водата, огъня, красива ли е? Спасявайки красотата не се ли спасяваме самите ние като вид?

П.П. Изпаднах днес в тези разсъждения докато гледах как бабата на съпруга ми отново си изхвърля боклука до реката, на улицата. Десетки пъти съм се старала да я убедя, че не е права, но отговора е бил - Другите така постъпват!
    Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
    Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

От: Ще спаси ли красотата света?

Красотата може да подбуди завист, мъка и страдания, а може да и да спаси вета, въпрос на гледна точка. А това старите хора дето и иьзхвърлят боклука край реката та тя да го отнесе, е от времето когато никой не е събирал боклука, не е имал осметища и боклука преди всичко е бил еко. За съжаление сега се изхвърля по стария начин новия боклук - химичните отпадъци на модерното общество.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
      А това старите хора дето и иьзхвърлят боклука край реката та тя да го отнесе, е от времето когато никой не е събирал боклука, не е имал осметища и боклука преди всичко е бил еко. За съжаление сега се изхвърля по стария начин новия боклук - химичните отпадъци на модерното общество.
      Тя оставя торбите с боклук на пътя, не ги изхвърля в коритото на реката. Преди не са имали ПВЦ торбички дето не се разлагат с години, хранителни и органични отпадъци ОК, но ПВЦ-та, всякакви фолиа, опаковки от храна, найлони и друг вид пластмаси, не го приемам!

Коментар

Красотата,за съжаление,е абстрактно понятие! За едни е едно,за други друго!! Всеки я вижда по различен начин.

Важното е да научим децата,че това,което прави баба им,е грозно!!
        Дано,докато стигнем до там,че да разчитаме на децата си,да не е твърде късно!
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
          Красотата,за съжаление,е абстрактно понятие! За едни е едно,за други друго!! Всеки я вижда по различен начин.

Важното е да научим децата,че това,което прави баба им,е грозно!!
          Дано,докато стигнем до там,че да разчитаме на децата си,да не е твърде късно!
          Това исках да предам като усещане е , че всеки открива красотата посвоему, и ако всеки открие красотата за себе си, така както я вижда и усеща, няма ли да станем по-добри и отговорни.
          В тоя ред на мисли поразсъждавах по-горе! Красиво ли е звъннеш на приятел и да му кажеш: Здравей Круме, как сте в къщи, имаш ли нужда да поговориш с някого, да ти помогна с нещо?
          Красиво ли е да посадиш дърво и цвете, а красиво ли е да провокираш хората около теб да се замислят как живеят? Красиво ли е да прочетеш книга на детето, да прегърнеш жена си, да помогнеш на възрастната дама да пресече с торбите в ръка? Красотата за мен няма физическо измерение! Тя е това чувство, което те прави щастлив от живота! Да спасим природата и себе си с красотата на постъпките си!

Коментар

Аз затова казвам "за съжаление",защото всеки я вижда различно! За някой,дървото е грозно,прави му сянка! Друг не би си и помислил да помогне на възрастната дама-нали не е 20годишна(не че съм видял някой и на 20годишна да помогне с торбите)!Трети,не би ми се обадил,защото аз не съм му се обаждал от незнам си колко време, и т.н и т.н.

Жули,сложно и трудно е това с красотата!!И е до възпитание!Аз затова го казах и това за децата!!
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Жулиета Преглед на мнение
              "Красотата ще спаси света!" е казал в своето време Достоевски.
              Как мислите, възможно ли е?
              На този въпрос бъдещето ще даде отговор, но дотогава...
              Дали красотата, която ще спаси света "е невидима за очите", както беше казал един Малък принц?
              А невидимото за очите е във всеки един от нас, там вътре дълбоко в душите ни.
              Красиво ли е да си хуманен, да си добър, да помагаш?
              Много от нас са изричали думите, че природата е най-добрият художник, най-добрия скулптор, красотата на формите, които е изваяла Майката Природа са красиви и неповторими. Дали точно връщането на човечеството към Природата няма да спаси света?
              Любовта към въздуха, водата, огъня, красива ли е? Спасявайки красотата не се ли спасяваме самите ние като вид?

П.П. Изпаднах днес в тези разсъждения докато гледах как бабата на съпруга ми отново си изхвърля боклука до реката, на улицата. Десетки пъти съм се старала да я убедя, че не е права, но отговора е бил - Другите така постъпват!
              За съжаление нищо не можеш да направиш.
              Бабата на съпруга ти е отдавна изграден човек, в средата в която е израстнала и по неин пример.
              Единственото което ще срещнеш като следствие от твойта борба с мелници е неразбирането И в погледа.

Но това което можеш да направиш е, да положиш основите на един по-нормален светоглед на твоето дете, което то да доизгради във времето, и който да предаде на децата си, и когато си на възрастта на бабата на съпруга ти, обръщайки се назад във времето, ще си доволна от начина по който си живяла.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X