Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TITLE ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• TITLE ???

Здравейте колеги.
    Искам да помоля колегите които са в щатите да ми кажат за колко време и колко струва това да се издаде един дубликат на Title от там където му викат ДМВ ,предишният съобственик ми иска голяма сума да ми го издаде от там, колко е таксата за дубликат там ?и дали е възможно някой да ми помогне за това и да ни каже колко ще ми струва на което ще съм му много благодарен.
    Поздрави

От: TITLE ???

За кой щат става дума?
    Тайтьл /в Калифорния му викат и Пинк Слип/ май няма да издадат на друг освен собственика. В най-добрия случай ще е нужно пьлномощно. Тукашните знаят ли, че ти си сибственика?
    Ако е за Калифорния мога да се обадя обадя и да попитам.
    За идея- дубликат на книжка ми е кьм $20, дубликат крьщелно и то там, нов паспорт е под $100 /или там някьде.

Титле няма да е повече от $30-50...

Montana - титле е $8.50 + $2.50 някакви такси. Искат американски адрес и ....
    Последно редактирано от NIKSD; 11-04-11, 01:13.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ами то е издаден точно от CA.,при износа от транспортната фирма май са написали моето име на инвойса , но не съм сигурен дали са информирали там в ДМВ , този човек много мотае уж за да го пре-издадът им трябва 2 месеца и струвало много скъпо, ако някой може да ми помогне за това ще черпя няма проблеми, стига да стане много бързо че ми е нужен сега .
      мога да дам вин номера при нужда.

Коментар

http://dmv.ca.gov/vr/vr_info.htm

How to apply for a duplicate title?

You may apply for a duplicate title if your original title has been lost, stolen or mutilated. To obtain a duplicate title, you must:

You may submit this application either in person or by mail. You can make an Appointment(s) at your local DMV or mail the completed forms with payment to:
        Department of Motor Vehicles
        Registration Operations
        PO Box 942869
        Sacramento, California 94269-0001
        If you present the application at your local DMV office, you will be required to show your California photo driver license.

Това нуждае ли се от превод? С 2 думи можеш да си принтираш апликацията /документа, заявление, молба.../ и да я изпратиш на посочения адрес. Новия документ струва ...$18.00. Така като чета няма начин някой да го направи вместо тебе /или поне без пълномощно/. Ще ти трябва и щатски адрес. Пинк Slip не се издава на хора не живеещи в щата. Платени ли са данъците на колата- ако не са платени, няма пинк slip. Ако колата е над 5 годишна на всеки 2 години трябва проверка за изгорели газове за да се плати данъка.

Английски говориш ли? Ако да, мога да ти дам телефон на частна агенция която само с това се занимава. Аз до DMV не ходя, отивам при тях и те оправят всичко. Ако не друго, поне акъл ще дадат. Без да съм специалист- ако колата още се води на някои тyкашен на името и с данъците е ок- нов пинк slip е 18 кинта, молбата се принтира и попълва за 5 минути и се праща по пощата. И след 3-5 седмици си го получаваш по пощата.

Я направо ето ти адреса, имат и емейл. Драсни им 2 реда и ще ти кажат как става. Последния път като си регистрирах колата за $50.00 ми спестиха сума и ядове. Направо на паркинга минах "инспекция" и ми пратиха номерата и пинк slip по пощата. Е, има и неща които не могат да направят вместо тебе. Ако ти е изтекла книжката например, няма как да те оправят, Трябва сам. С title не знам как е.

Шефката се казва Шандра и се занимава с тая работа от поне 20 години. Абсолютно легален бизнес със всичките им там разрешителни. Ако свършат работа и трябва да се праща нещо до България, аз живея на няколко мили от офиса им, мога да отида и да взема каквото трябва и да го пратя. Давай, ти си и се похвали какво е станало.

http://www.finestcityreg.com/

Pacific Beach

(858-270-1471

5010 Cass St. Suite G

San Diego, CA 92109

...We provide the following services: Basic Renewals, Duplicate Titles, Lost Out of State Titles, One Day Trip Permits, Substitute Plates, Stickers, Temporary Operating Permits, Transfer of California Title, Lien Sales, Boat Registration, Onsite Vehicle Verification, Duplicate Registration Cards, Notorized

Аааа, чакай, че се сетих. Да предположим, че могат да помогнат. Ще ти се наложи да платиш нещо там. Ако не искаш да ползваш или нямаш кредитна карта или нещо запецнеш, давам ти адрес в София, носиш парите, обаждат ми се и аз плащам тук директно. Ако не ми вярваш на мене, може да дадеш парите на някои от известните модератори от София, аз ще платя тук после ще се оправям със зелените човечета.
        Ама какфи оферти ми идват на акъла само...! Това Western Union трева да пасе!
        Последно редактирано от NIKSD; 11-04-11, 05:25.

Коментар

Аз пьк не мога да разбера как така ти пращат кола без документи и ти искат допьлнително $ за това?
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Аз пьк не мога да разбера как така ти пращат кола без документи и ти искат допьлнително $ за това?
            Не бе, аз както го разбирам е че Пешо /примерни имена/ е купил от Jоn кола втора употреба. Транспортната фирна я праща на базата на покупкопродажбен договор. Нали се сещаш как ще докажеш в България, че колата е твоя само с подписаната долна половина на Пинк слипа?

Врътката е дали стария собственик си е направил труда да ходи до DMV и да пусне Пинк слипа в кутията /като продадеш кола се налага само да се подпишат купувача и продавача. Пинк слипа се къса наполовина, продаваче отива до DMV и в една кутия пуска горната част на която е написана на кого си я продал. Купувача с долната част доказва, че я е купил и си я регистрира.../ Сложното в случая е, че ако колата е обявена за продадена от Jon, той няма как да вземе пинк slip. Ако колата все още е на Jon на името тогава Jon си принтира документа от Интернет и за 18 кинта му изпращат друг.
            Въпроса е защо Jon се куми и прави въртели... На мене ми е интересно какъв ще е развоя на събитията.

Коментар

Колега искрено ти благодаря за изчерпателното обясн.
              сега нека да я караме по твоята Jon продавача ми продава колата и я предава на транспортната фирма дето от нея както ти каза подготвя договор пок-прод. и така изнася колата редовно а след това title заедно с колата престига тук , и като го изгубих го молих да ми праща дубликат и той почва да ми иска 1000 $ и разни такива и ми пише такива глопусти понеже явно тези американци ни имат за пълни глупаци и за хора дето нямаме колеги и приятели дето са готови да помогат при нужда което ти колега и другите го опревергават. ето виж какво ми прави 2 месеца вече !

first e-mail : I have an apointment at the DMV. I'm not about to pay any extra money. Sorry.

second e-mail :i'm trying to get it. the dmv wants alot of money.

third e-mail :I didn't promise you anything. You need to relax. I'm working on it. I am not going to pay a dollar out of my pocket to register this truck in order to get the title. I am waitning to go to the DMV again so they can tell me what to do. You want to keep emailing me it's not going to help

forth e-mail :I'm sorry . I'm working on it. Had a problem getting it. DMV told me to pay 1000 to get the title. I have no money now so I'm trying to tell them it's out of the country. Give me your address. I need to give it to them.

fifth e-mail :I am working on it. I don't have money now, or money to give to the DMV. So like I said I'm working on it. I havnt been back to the DMV as I am busy trying to survive. I will be there when they open at the begining of the week.

sixth e-mail :I'll try to have it by the beggining of next week

seventh e-mail:Hey how are you. I'm trying all options. I have no money to pay them. I'm trying a different person.

и така вече незнам какво да правя имам клиент на колата дал ми е капаро човека и сигурно ме мисли за несериозен или лъжец а виж онзи тарикат как се опитва да ми изнудва, нито знам дали е платил данък или дали е обявил че я продал просто искам само дубликат за да мога да я рег. тук и да му я прехверля ,ако някой знае друга врътка колги за да рег. тук дайте идея на лична или дайте савет , ако ли не поне моля да ми помогнете за да получа този оригинален дубликат от там .и пък повтариам няма да е за безплатно .
              поздрави

Коментар

Тоя те премята! Както вече разбрахме тия $1000.00 са всъщност $18 и става по пощата. Няма нужда да се ходи и да се виси по опашките в DMV. Ако продавача е обявил колата за продадена няма никакъв начин DMV наново да му издаде Title. Калифорнийски title се издава на кола регистрирана в Калифорния /логично а?/. Ако аз си продам колата на някой в България и го обявя, после не виждам как тая кола ще получи калифорнийски Title наново. За издаване на Title ти трябва калифорнийски адрес.
                Много ме съмнява ония да не е обявил колата за продадена. Ако не я е обявил ще трябва да и плаща данъци. За да се поднови регистрацията на тая кола и трябва сертификaт за изгорели газове на всеки 2 години. Ако не иска да я обяви за продадена и не иска да плаща данъци, може да я свали от регистрация ама това пак са си разправии. Най-вероятно колата е обявена за продадена и тоя сега иска да ти измъкне $1000.00.
                Ти прати ли им емейл на тия дето ти ги дадох? Не съм запознат какво трябва да се направи в твоя случай. Тия от агенцията ще знаят.

тая кола с калифорнийски номера ли е още? Ако е, виж страничката долу. Може пък и да намериш полезна информация.

http://www.license-plate-search.org/...ate-search.php

Коментар

Няма такава такса 1000.00 долара,всичките са по 18.00

http://dmv.ca.gov/vr/fees/duplicate.htm

Vehicle Registration and Vessel Fees

Duplicates/Substitutes/Replacements (Except OHV & Vessel) (Vehicle Code §9265)

All fees are subject to changes in the law and may vary depending on your particular application or transaction. Use fee information for an estimation of fees due only.

Fees for duplicate, substitute, and replacement registration documents.
                  Type of Application

Fee

Certificate of Title
                  $18

Nonrepairable Vehicle Certificate

$18

License Plates (regular series)

$18*

Registration Card

$18

Sticker

$18

Salvage Certificate

$18

*In most cases, add a $1.00 Reflectorized License Plate (RLP) fee.

Както каза брата най-добре е да се обадиш на някой който ще вземе някой лев,който с това се занимава и знае точно какво се прави,някой който ще ти поиска тоя и тоя документ и за нула време ще извади дубликат на пинкслипа ти.Тоя само като му чета изреченията и ми идва да му звьнна с едни пожелания,1000 кинта не струва нищо тук,няма такива глоби или такси.Колата лесно се доказва,че е напуснала Щатите,снимка пред ЦУМ ще ти признаят ако ме шиташ мен ако нищо друго нямаш.

Обади се на тия змейчета дето брата ти ги даде или им драсни 3 реда какво се иска и да видим какво могат да направят те и за колко пари.За 1000.00$ в България 3 пинка ще ти фалшифицират
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Искрено ви благодаря за помоща и за инф. честно казано колеги много ми помогнахте даже направо го затапах онзи нещастник с тази инф. дето ми дадохте и им се обадих на тази фирма и дано да излезне нещо, чакам отговор от тях сега и ще пиша какво стана по късно.
                    поздрави.

Коментар

Та така колеги, обадих се на тази фирма на шандра, и отговора и беше шокиращ, НЕ Е ТОЛКОВА ЛЕСНО, какво е толкова питам аз, отговора бе понеже последниат коп.който съм аз, понеже не живея в щатие и разни такива неща които не ги рабрах, и че последниат title е на дата 2008 ,,казах и че това ми устройва, искам дубликат само оригинален и ще мога да я регестрирам , пак мънкане и аз направо викам, ако е въпроса сверзано с малко повечко парички няма проблеми, щяла д а пише и да мисли и разни такива и ме попита дали имам познати дето живеят близо до Сан Дйего и така ....
                      Освен вас други не познавам на близо да помоля да я попитат какъв е проблема да ми го издадат, или какви проблеми има и да видиме как да го реша ,на което наистина ще съм ви много задължен.
                      поздрави

Коментар

В Понеделник ще и се обадя да видим какво може да се направи. Кофтито е, че в Петьк заминавам и ме няма почти 40 дни. Ако разбера нещо в Понеделник ще пиша.
                        Те имат ли данните на колата?

Коментар

Дано проблема е само това, че не живееш тук /най-много да заживееш в нас.../ Щом последния Title е на твое име май може и да стане. Щом няма промени, дубликат се вади все някак.
                          Я да те питам направо- някой от форума може ли да гарантира, че тази кола е все още твоя?
                          Последно редактирано от NIKSD; 16-04-11, 03:11.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                            Дано проблема е само това, че не живееш тук /най-много да заживееш в нас.../ Щом последния Title е на твое име май може и да стане. Щом няма промени, дубликат се вади все някак.
                            Я да те питам направо- някой от форума може ли да гарантира, че тази кола е все още твоя?
                            Здр.колега.
                            много ти благодаря за помоща,това наистина показва благородство ,сега за това дали е мой ами половината колеги от форума ме видяха два от моите коли на сабора на морето, иначе са на охраняем паркинг нали каза че може да ги снимам някъде в София за да го докажа, иначе ако можеш да даваш едно рамо бързо ще съм ти задължен и само кажи как да реванширам.
                            поздрави

Коментар

Снимките от събора съм ги виждал. Дебнем ви от далече какви ги вършите...Значи за Monster truck става дума. Ясно, разбрах.
                              Ако утре става въпрос за цифра до 100$ направо я плащам. Ако е повече ще те питам първо.
                              Идея нямам как да докажа после колко са ми искали. За някои неща може да не ми дадат фактура...
                              Давай идеи.
                              За връщането на парите ще го измислим. Дай да кажат утре какво правим.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X