Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тико-Матизов въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тико-Матизов въпрос

По колко живеят онези миниатюрни автомобилчета Тико и следващите след тях Матизчета? Проблемни ли са? Има ли части за тях и безсмислено скъпи ли са те?
    От любопитство.

От: Тико-Матизов въпрос

Румба, двигателят на Тикото е "почти вечен". Части има и са достъпни. Разходът е смешен. Ама ламарини и тем подобни. Слаба ходова част. А в нашите дупки това е от значение...
    С една дума, ориентирай се към нещо друго.
    П.П. Ако търсиш евтинка кола, по-добре пусни такава тема. Тук ще получиш добри съвети относно марка, модел, разходи за поддръжка и т.н.
    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
    -----------------------------------------------
    Питието определя съзнанието....
    -----------------------------------------------
    0887770735

Коментар

А, аз само си любопитствам, Жоро. Нищо по-сериозно.

Коментар

Жоре, това с вечността на тиковите мотори е легенда.
        А тя дойде така:
        Още в началото на истерията "тико" тези подобия на автомобил бяха харесани за таксита. Щото нали малки, и би трябвало да горят по биренка на 100 км. Нанайси, ама това е тема за раздел "психология на неукия българин"...
        Та много от тикотата ги направиха таксита, и се караха денонощно-зер има да се избива наем, такса за ефир, гориво, и ако остане-това ти е печалбата.
        Вследствие на това тези двигатели не изстиваха, и почти никога не са работили в условията на маслен глад. А това е силно щадящ режим за двигателя.
        На един от софийските автосалони имаше изтъпанено едно тико(такси естествено) с горда табела: "1 000 000 км без основен ремонт на двигателя!" Нищо учудващо, при такава денонощна експлоатация...
        Та нищо особено няма в тези двигатели. Всъщност би трябвало да са с по-малък ресурс от по-големи мотори. Това заради малката мощност, и тработата му в по-натоварен режим. Ма пак е друга тема.

Малък, не ти трябва това недоразумение. Що не потвърди интереса си към онази лада, изглеждаше ми читава...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Румба един приятел ми предлага Клио за под 1000 лв., в движение и твърди че е запазено и май има газ. Не се занимавай с глупости, ако ще си взимаш кола по-добре Клио, Корса, Фиеста или някаква друга малка кола от 90 до 95г. с малък двигател 1,2 до 1,6 и газ. Струват под 1000 лв.
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Малък, не ти трябва това недоразумение. Що не потвърди интереса си към онази лада, изглеждаше ми читава...
            Помниш ли, що неща бяха сменени по нея? За това ти казах, да не занимаваш.
            Какви ли не варианти съм премислил. Най-удачният до момента е да не купувам нищо.

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
            Румба един приятел ми предлага Клио за под 1000 лв., в движение и твърди че е запазено и май има газ. Не се занимавай с глупости, ако ще си взимаш кола по-добре Клио, Корса, Фиеста или някаква друга малка кола от 90 до 95г. с малък двигател 1,2 до 1,6 и газ. Струват под 1000 лв.
            Именно. : -))

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
              Румба един приятел ми предлага Клио .
              Айде пак се почна...
              Стига с тез коли дето емблемата им прилича на... ромб
              Нали знаете правилото на трите "Ф" при купуване на кола?
              "Нито Форд, нито Фиат, нито нещо Френско"...

В интерес на истината съм карал форд 6 години, и нямам лоши спомени. Е, почти...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

..."Нито Форд, нито Фиат, нито нещо Френско"...
                Имаше и някаква друга вариация на тоя лаф - да не купуваш автомобил който има на емблемата мачка, елхичка и ...третото го забравих.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Нали знаете правилото на трите "Ф" при купуване на кола?
                  "Нито Форд, нито Фиат, нито нещо Френско"...

нееее, Коле, правилото е на 4-те Ф!!!

не купувай Форд, Фиат, и Фсичко Френско

Коментар

Айде пак се почна...
                    Който един път си е взел свястно(не в период на полуразпад) Рено не мисли за друга марка вече.
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X