Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Саламандър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Саламандър?

Три особенности, които правят съществото уникално и предмет на невероятен научен интерес:

1. Може да бъде замразен за години и след размразяване , все едно се е наспал.
    2. Когато му бъде откъснат крайник, на негово място пораства нов.
    3. Изяжда без грам притеснение себеподобните си.

От: Саламандър?

Само да вметна..

Кръвта на саламандъра е като антифриз, при замръзване не прави кристали и не къса стените на клетките..

С такава кръв, може да се замразим и да се събудим след няколко дни или години, без да използваме водка за целта!

Коментар

Универсал
      Но така или иначе - в края на веригата. Има шансове да е последен, но не повече от хлебарката

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        Само да вметна..

Кръвта на саламандъра е като антифриз, при замръзване не прави кристали и не къса стените на клетките..

С такава кръв, може да се замразим и да се събудим след няколко дни или години, без да използваме водка за целта!
        Това научно-практически ми се вижда невъзможно. Човешките клетки в случая не са пригодени за такива условия.
        Водката за какво е?

п.п. Това ми прилича на някакъв руски(съветски) секретен опит.
        Последно редактирано от _Константин_; 17-02-11, 20:00. Причина: допълнение
        Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
        Dacia Duster 4WD

Коментар

Мани го него, въпросът е да се научи как го прави?

Късаш му пръстите и те си израстват наново! Не смея в присъстивето на Ясен, Йордан и т.н. да представям версии, още повече свалени като информация от научно-популярни предавания, така че ще изчакам техните становища..

Коментар

Три особенности, които правят съществото уникално и предмет на невероятен научен интерес:

1. Може да бъде замразен за години и след размразяване , все едно се е наспал.
            2. Когато му бъде откъснат крайник, на негово място пораства нов.
            3. Изяжда без грам притеснение себеподобните си.

Някакси ми се струва, че тези особености, изобщо не са особени, а всъщност са характерности за болшинството от земноводните.
            Последно редактирано от giorgio; 18-02-11, 07:43.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Мани го него, въпросът е да се научи как го прави?

Късаш му пръстите и те си израстват наново! Не смея в присъстивето на Ясен, Йордан и т.н. да представям версии, още повече свалени като информация от научно-популярни предавания, така че ще изчакам техните становища..
              Идеята ти или по скоро питането или проучването ти е за какво е пригодено това животно, каква му е ролята, мястото, предназначението му, както и смисъла му на живот и защо са му всички тези съпротивителни "сили", не самото слузесто земноводно и неговите видове разновидности.
              Dacia Duster 4WD

Коментар

Идеята ми е че това животно съдържа всички човешки мечти в биологията си!

В момента е подложено на зверски изследвания в най-елитните лаборатории, защото може да си отглежда само резервни органи!

Колко жаби могат да си възстановят напълно отрязан крак?

Коментар

Колко жаби могат да си възстановят напълно отрязан крак?
                  Доколкото ми е известно нито една.

Ти говориш специално за земноводните като цяло или само за опашатите земноводни (саламандри, тритони).
                  Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch
                    Много чувствителен! ....
                    Някой сравни уменията му за оцеляване с тия на хлебарките. Хич да не си го и помисля Изваден от естествената му среда, не живее дълго. Склонен е към микро и не толкова микро инфаркти
                    Обича да зяпа през стъклото на терариума но не и да го бараш. Опитах да отгледам два. Пълен провал.
                    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                      Някой сравни уменията му за оцеляване с тия на хлебарките. Хич да не си го и помисля Изваден от естествената му среда, не живее дълго. Склонен е към микро и не толкова микро инфаркти
                      Обича да зяпа през стъклото на терариума но не и да го бараш. Опитах да отгледам два. Пълен провал.
                      Те се интересуват само от благините бе!

Понеже земноводните са с доста различно от нашето ДНК мен те не ме интересуват. Обаче някой ако каже как може Баба меца да си се тъпче цяло лято безметежно с каквото и падне и да си дебелее на воля след което да легне наесен без грижа за ТЕЦ , ЧЕЗ и пр. гадове и да се събуди за откриването на мотосезона отслабнала и стройна ......
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                        Те се интересуват само от благините бе!
                        Понеже земноводните са с доста различно от нашето ДНК мен те не ме интересуват. Обаче някой ако каже как може Баба меца да си се тъпче цяло лято безметежно с каквото и падне и да си дебелее на воля след което да легне наесен без грижа за ТЕЦ , ЧЕЗ и пр. гадове и да се събуди за откриването на мотосезона отслабнала и стройна ......
                        Ключовите неща са две - кафява мастна тъкан и чернодробно кръвообращение.

Коментар

Пък и тя не спи като заклана цяла зима, ами чат пат става, яде и т.н.
                          Зимният сън при мечката е различен от т.нар. хибернация при, да речем, прилепите. Първото е съвсем леко изстиване на тялото и продължителен сън, а второто си е вкочаняване като в "криогенните камери" по фантастичните филми и събуждане след цели месеци. В тоя момент прилепът трябва веднага да хапне нещо, иначе е бегАл. Мечката е голямо животно, с много по-различно отношение повърхност-обем и няма как да извади толкоз енергия за затопляне и за събуждане като от отвъдното, поради което само придремва зимата.

Отговорихме ли на въпроса за саламандъра ? ))))) Майтап...
                          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Аз гледах по експлорър ако не се лъжа за Скорпионите и там правиха опити като ги замразяваха до много минус държаха ги замразени не знам си колко време и после ги размразяваха ударно с горелка и те си бяха живи и теорията им беше , че не хлебарките ,а скорпионите ще са последните обитатели на земята след ядрен взрив или каквото има , защото другата особеност е , че скорпиона извлича тежките метали и с тях заздравява черупката си . За саламандрите не съм чел и гледал влечугите са ми гнусни .

Коментар

Мечката преди всичко е твърде сложна. Иначе, по обем към повърхност всякак и е по-лесно да се стопли от прилепа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X