Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ми се случи в оторизирания сервиз на Пежо в Пловдив

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво ми се случи в оторизирания сервиз на Пежо в Пловдив

Какво ми се случи в оторизирания сервиз на Пежо пловдив.
    Спука ми се стъклото на 307-та оправих си документите по каско и отидох в сервиза за смяна.След 2-ва дена си взех колата с новото стъкло, купих си винетка и когато я залепих установих, че стъклото е криво залепено( ще го видите на снимките).
    Веднага отидох до приемчика и го попитах какво правим- първият отговор беше, че щом не течало нямало проблем.
    Аз му обясних че това ме дразни и някой не си е свършил работата, а той- ми обясни и те били хора.
    След това попитах колко ще ми струва ако се махне и сложи на ново и възможно ли е те да си поемат разходите, на което ми бе отговорено че трябва да си купя уплътнението 200лв.и има възможност да се счупи стъклото, което ще бъде за моя сметка.
    ВИЕ ПРЕЦЕНЕТЕ що за майстори са и какво отношение имат към нас тези хора.

.... ето и снимките:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:st 17888.jpg
Прегледи:1
Размер:73.3 КБ
ID:5917841 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:st17889.jpg
Прегледи:1
Размер:40.7 КБ
ID:5917840
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-02-11, 18:31.
    Стефан 0878655377

От: Какво ми се случи в оторизирания сервиз на Пежо пловдив

Много негативни мнения съм чувал за сервиза на Пежо, но това минава всякакви граници. Сигурно си разписал и протокола пробвай се при застрахователя да пуснеш рекламация.
    --------------------------------------------------
    [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
    [/FONT]

Коментар

Имал съм премеждия с криво залепено стъкло - не течеше, но да не ти разправям какви аеродинамични шумове тръгнаха при смешно ниски скорости. Успоредно - вероятно напреженията по него в момента са други, и при някоя по-голяма дупка като нищо може да се спука пак. Не оставяй нещата така, пускай оплакване. При модерните коли стъклото често си играе сериозна носеща роля по каросерията. При 307-цата - още повече, предвид големината на остъклената площ. Стъкло залепено накриво си е изменение в конструкцията на колата.

Като не е проблем че не тече - да ти издаде удостоверение с подпис и печат че криво залепено стъкло не представлява изменение в носещите свойства на конструкцията на колата, и че усилията на които ще е подложено няма да са различни от тези при правилно залепено стъкло.

ПС - За свалянето - във френски сервиз, където ставаха моите премеждия, шансовете да се спука стъклото при сваляне са към 80-90%. В български сервиз - да речем малко по-малко, предвид че там ще имат повече опит конкретно със стъклата. Но пак ми се виждат поне 50/50.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Стъклото направо си е част от носещата конструкция, не напразно и лепилата за стъкло минават доста сериозни изпитания, преди да бъдат одобрени за използване в завода производител на автомобилите. Промяната на конструкцията става само след одобрение от надлежен орган, в София - Технотест. Най-добре ги притискай със застрахователя, на теб ще ти въртят номера, но на застрахователя надали.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Като не е проблем че не тече - да ти издаде удостоверение с подпис и печат че криво залепено стъкло не представлява изменение в носещите свойства на конструкцията на колата, и че усилията на които ще е подложено няма да са различни от тези при правилно залепено стъкло.
          Колега, Гоблин е прав.
          Отиди в сервиза отново, и ги накарай да ти дадат такъв документ.
          Струва ми се, че ще ти предложат да сменят стъклото за тяхна сметка
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Благодаря на всички за съветите. След появяването на снимките в нета ми се обадиха двама души от СФА които казаха,че ще проверят проблема в пловдивския сервиз.От темата по-нататък ще разберете ка се развиват нещата.
            Стефан 0878655377

Коментар

Добро развитие на въпроса - взеха под внимание описания от мен случай в сервиза на Пежо и ще се поправят...
              След разговори с 3-ма началници - ще ми поправят стъклото - ще го сложат наново и този път правилно (надявам се ) и за тяхна сметка. Благодарих им за вниманието и за бързото решеване на проблема ми...
              Благодаря на форума че спомогна да се даде гласност на моя проблем ...и дано няма вече такива публикации)
              Стефан 0878655377

Коментар

От днес съм вече с ново стъкло на моето пежо което е до милиметри право и ремонта беше изцяло за сметка на сервиза.
                Стефан 0878655377

Коментар

От: Какво ми се случи в оторизирания сервиз на Пежо в Пловдив

Честито Браво на СФА за радостната развръзка. Считам въпроса за приключен, заключвам темата след час-два.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

От: Какво ми се случи в оторизирания сервиз на Пежо в Пловдив

Честито на колегата, че всичко се е оправило.
                    Оффтопик: Хубаво ще се заключва темата, но е още по-хубаво, ако бъде и запазена, а не премахвана.Мерси.
                    Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X