От: Форумът от гледната точка на един образователен портал
Надявам се, че страстите междувременно са се успокоили, ще си позволя да отключа темата. Но държа да ви кажа, че ако междувременно диалогът отново заприлича на горният, Тихомир ще я заключи за вечни времена...
По въпросът ще напиша и моята позиция. Тя е по-скоро около въпросът. Познавам много хора, известна част от тях уникални личности, можещи и знаещи много неща и със сигурност имащи възможност да бъдат полезни на хиляди други... Но не винаги това се получава... Всъщност това, което съм забелязал е, че без значение какъв е капацитетът, най-полезни за другите, са тези, които могат да комуникират с тях. Успешната комуникация, е основата на всичко. Ако един човек, не може да комуникира с другите, не е в състояние, да ги привлече за слушатели, то той и не може нищо да постигне, без значение колко и каква му е квалификацията... Всичко съществено, голямо и сериозно, се постига с усилията на много хора. Самостоятелно, твърде малко неща... Затова и комуникацията и възможността за поддържане на човешки диалог са най-важното и определящо.
Така че, когато решите, че можете да направите нещо за себе си и за другите, първом си задайте въпросът: А мога ли да накарам тези хора да ме изслушат и да се опитат да ме разберат? Ако не можете, почти винаги проблемът е у вас и той се корени в липсата на достатъчно уважение към другите...
Виждал съм много хора дето са минавали като метеори, тръгвали са си, с думите, какво се занимавам с глупаци... И са си оставали сами, въпреки плановете си... И в края на краищата са губели... всички... Уважавайте другите, никога не се поставяйте по-високо от тях...
Коментар