Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малка, икономична, "дамска" кола?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малка, икономична, "дамска" кола?

Здравейте! Търся за жена ми малка кола ( не 4х4, с предно предаване ). Ще се кара предимно в града.
    Изискванията ми са:
    1. Малка и икономична, дизелова, хечбек
    2. Хидравлика на волана
    3. Сравнително ниска първоначална инвестиция, а и след това.
    4. Климатик, ел. стъкла
    Знам, че някой от изискванията са противоречиви. Първоначален лимит - 2 до 3К лв., ако нещо ми хареса много може да се понапъна и още малко нагоре.
    Гледах няколко Пежа 206 (2.0 HDI) те са над лимита, 306 (1.9), една Корсичка (1.5). Общо взето като, че ли клоня към някой от тях, но все още не съм решил твърдо!
    Споделете си впечатленията, ако ви се пише от горепосочените, а и от други подобни модели откъм надеждност, икономичност, удобства и т.н.
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

От: Малка, икономична, "дамска" кола?

За тези пари ти препоръчвам Fiat Punto след 99 г.,части се намират,поддръжката и не е скъпа.
    Икономична кола,струва си.
    (0+)
    Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Фиат Браво влиза в изискванията,не е много малка,ама за парите си предлага много.'98-'99 със всички екстри около 2500 и всички са с климатик!Три години карам такава и на пук на стереотипите в обществото за италианските коли нямам никакви проблеми

Коментар

+1 за Пунтото! Има ел. усилвател на волана City нещо си и колегата е прав цените на частите са смешни! А ако и намериш автомат.......
        --------------------------------------------------
        [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
        [/FONT]

Коментар

Знаеш, че съм фен на Пежо, и съвета ми ще е в тази посока. Защо 206, а не 106 - 1.5 d, здрав и икономичен мотор, а и се влагаш в "лимита". Пък и мисля, че на Таня по-голяма не и трябва, това е идеалната "пазарска чанта на колела"!
          Като ти гледам подписа, от коя от трите ще се откажеш?
          п.п.Колеги, нищо лично, но съм имал Панда 4х4, НИКОГА ПОВЕЧЕ ФИАТ!
          "Make love, not war!"

Коментар

206 Пежо и от мене един плюс а защо не Поло дизел.
            Търговията е проста работа ама не е за прости Люде.

Коментар

Така и така имаш едно Пежо в конюшнята, защо не потърсиш някое 306, трета фаза, с двигател HDI? Така, хем ще си по-близо до лимита, защото все пак 306-цата е по-ранна като версия, хем двигателят ще е от новите.
              В по-ниския ценови диапазон, 1.9 тд двигателят е достатъчно доказал се.
              От същия клас и размер автомобили, вероятно няма да се намери по-комфортен автомобил.
              Като допълнителна идея - можеш да погледнеш и какво се предлага от "братската" на Пежо марка - Ситроен (например Саксо, в класа на 106-цата или Ксара - в класа на 306-цата).

Пред подобна задача бяхме изправени и в нашето семейство, като изключим това, че не беше от значение вида на горивото. По тази причина, сдобихме Люси с едно Пежо 306, втора фаза, но с двигател 1.8, 16V, с ел.пакет, климатик, хидравлика на волана, сензор за дъжд и т.н. (без кожен салон). От изискванията, май само на условието "икономична" не отговаря, но и няма как да е - с тези 112 к.с.
              proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Когато говорим за малка кола от Корса, Пунто, 206, Саксо, Ксара, Микра, Клио, за МЕН Клиото ще е първо винаги. Ако имаш възможност да вземеш бензиново Клио 2 последна фаза няма да сбъркаш. Тия дизели опредено, като разходи по поддръжка няма да са по-евтини!!! Защо Клио, защото това е единствената малка кола за мен която има возия. Истински простото окачване я прави достатъчно послушна за града. Бензиновите мотори, са безпроблемни и достатъчно икономични. Също мисля че 1.9 дизел е подходящ за колегата, но е над бюджета.

Коментар

И аз викам Пежо, в гамата френски автомобили НЯМА по-добро .
                  Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                  Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                    И аз викам Пежо, в гамата френски автомобили НЯМА по-добро .
                    Грешка. Имам Клио 3 и в класа си като сбор от показатели няма конкуренция. Ама не му се вписва в 2-3К.
                    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Благодаря на всички отзовали се, но проекта за сега върви към "замразяване"! Да разясня малко:
                      Естеството на работата ми изисква да жертвам една от колите ежедневно да се използва като "сервизен автомобил" съпроводено с неизбежното й ускорено амортизиране. Астрата по принцип е зачислена на жена ми и когато тя си я използва, за служебен автомобил използвам Пежото, мака, че ми се къса сърцето.
                      Та имайки гореизложеното в предвид вчера ми хрумна идеята да взема нещо малко, сравнително евтино и икономично за жена ми, а Астрата да си стане "щатен" серв. автомобил. За съжаление, въпреки първоначалната положителна реакция от нейна страна, днес отговора й клонеше категорично към "не" и по тази причина проекта ми скоропостижно отива в забвение ( тайничко се надявам, че няма да е завинаги )!
                      Приятна вечер на всички!
                      Казано е:
                      -"Обичай ближния",

Коментар

Брей, как бързо се измъкна! Че и "замръзи" проекта даже! Не бързай, Вальо, идат празници!
                        А ако речеш да направиш Фронтерата "служебна" кола, веднага ще се цаня за шофьор/много му е готина джипката, като нова е!/
                        Желая успех!
                        "Make love, not war!"

Коментар

Ако размразиш проекта - Фиат Пунто след '99г, 1.9JTD е твоят автомобил. Страхотна кола!
                          FIAT Doblo SX

Коментар

За съжаление за сега проекта ми си остава в "зоната на здрача"...
                            Казано е:
                            -"Обичай ближния",

Коментар

Първоначално публикуван от Toni69 Преглед на мнение
                              За тези пари ти препоръчвам Fiat Punto след 99 г.,части се намират,поддръжката и не е скъпа.
                              Икономична кола,струва си.
                              Имам такова Punto 1,9JTD 2002г. -за икономия няма равна от 4до4.5/100км разход
                              Горещо го препоръчвам-това си е кола точно за криза

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X