Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобилен телефон за глухонеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мобилен телефон за глухонеми

Днес видях една такава невеста да говори по мобилен телефон. Гледаше в дисплея и правеше всички мимики и жестове, който използват глухонемите. На дисплея на телефона й се виждаше човешка фигура. Не знаех за такава възможност. Не видях марката на телефона. Дисплеят беше малко по-голям от стандартните, но не повече от 60/60 в мм. Интересно ми стана как разбира, че я търсят, защото си прибра телефона на такова място в чантата, че няма да може да усети вибрации. Ако знаете подробности - раздуйте.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

От: Мобилен телефон за глухонеми

Еми който и да е нормален телефон с 3G и втора камера може да се използва за целта. Иначе как разбира, че я търсят нямам представа.

Коментар

Дано не ти се налага да го разбереш на собствен гръб.Никой не желае да ползва алтернативни методи на комуникация, но когато се налага по здравословни причини, се примирява или поне ги ползва за да е що годе нормален човек, заедно с другите, уж нормални.Усмихнатият емотикон, който си сложил, е тъп и неуместен, на база въпроса ти и създадената от теб тема.
      Всеки може да ритне инвалид/дори виртуално/, тия които вдигат падналите вече, по една или друга причина, са малко.
      Спам-разделът не е отменял наличието на човечност/хуманизъм, по модерному/, това би трябвало да се знае, вместо да ехидничим спрямо човешките неволи.
      Последно редактирано от maxxx; 29-10-10, 22:26.

Коментар

Вече повечето телефони имат тази функция,а как е разбрала-чрез вибрация.

Коментар

Имам един близък приятел, слепец...
          И часовника му и телефона(кой го е търси, съобщения, книга контакти...) му, говорят. С механичен глас на български. Изглежда забавно, всъщност не е...необходимост е. Израстнали сме заедно. Ослепя от диабет на 24години. Обаче се държи мъжки...аз на негово място не знам дали бих могъл...
          Сигурно и Божич не се усетил...да не го убиваме засега.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            ехидничим спрямо човешките неволи.
            Странно?! Как пък ти хрумна, че ехиднича! От един емотикон да измислиш такова нещо!
            Емотиконът е заради глагола "раздувам". Колкото до невестата, изобщо не изглеждаше затруднена. "Говори" повече от 5 минути и със скорост на коментатор на футболен мач. (този емотикон е заради коментатора)
            Та ако знаеш повече - целият съм слух (поглед) (емотиконът е заради "поглед")

А maxxx успя да убеди и други, че ехиднича!

Коментар

За слепите съм забелязъл че тел. както каза колегата говори с механичен глас....вкл. и указателя....нокия стандартен тел с такава опция.........Както е казал моканина ако не греша боже колко мъка има по тоя свят.....Обикновените неща от ежедневието за някои са поредица от героизъм......
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Думаш, не била затруднена?
                А пита ли я откога е на това дередже и колко време й е трябвало да комуникира с лекота вече по този, несвойствен за хора с нормални възприятия начин ?
                Глаголът преди тъпия емотикон не е писан от мен, наличието на две глупости не оправдава едната.
                Виж там разходи се, сподели за човек без крака, правещ дрифт с инвалидна количка, безрък да бяга 100 метра за норматив и прочее нелепици, ама за чужда сметка.
                Пак го казвам/и мисля/, дано не ти стига до главата, на чужд задник не сто, хиляда тояги са бонус.

Коментар

Неразбирането е за сметка на неразбиращите!
                  Аз.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    Неразбирането е за сметка на неразбиращите!
                    Аз.
                    Браво, това се казва становище на възрастен мъж.
                    Поздравления/или съболезнования/, кой както прецени, за теб ясно.
                    Знаеш ли защо не заключих темата в началото ?Имах съмнения, че нещо си се объркал, сега вече ги нямам, но ще те оставя да се доизложиш.
                    Потърси съмишленици, защо кьорламата била с голям телефон и колко била чевръста в ощетената си комуникация със заобикалящия я свят, че даже и виждала дисплея/срам, да беше пукнала вече/ - може и да намериш.

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    А maxxx успя да убеди и други, че ехиднича!
                    Не си го и помисляй, говоря само от първо лице, единствено число, така и разсъждавам.Агитките нито ги споделям, нито ги упражнявам !
                    Последно редактирано от maxxx; 29-10-10, 23:28.

Коментар

...а цялата работа беше просто въпрос какви са смислените начини да се проведе видео разговор през GSM. Стига сте се дърляли. Еми, един от възможните смислени начини е през Skype. Вероятно при днешното покритие вече е възможно и нормален надежден и бърз (без задържания) видео разговор да се проведе, без помощта на интернет изобщо. Подробности не знам. Не ми се е налагало.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1386.jpg
Прегледи:3
Размер:118.7 КБ
ID:5222063Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1387.jpg
Прегледи:2
Размер:135.0 КБ
ID:5222064Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 188.jpg
Размер:133.4 КБ
ID:5222065Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 212.jpg
Размер:104.5 КБ
ID:5222066Не се противопоставяйте за такива работи, никой от нищо не е застрахован, но най добре го знае този който го е преживял и живее с някаква болка от съпровождащо нещастие. Хубаво е че вече се мисли и за хора с проблеми и се намират решения за преодоляването им. А най добре е когато човекът успее с духът и тялото си да преодолее загубата на някаква физическа липса
                        Аз го знам защото моята най голяма гордост, радост, болка, и нещастие е моето дете, от бъдеща балерина, сега е държавен служител със три висши, но в количка и пак не се е отказала от хубавото и от това което я влече.
                        Затова не е важно какво ползваме в ежедневието си, а какви оставаме след връхлетялото ни бедствие?
                        Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от Доби Преглед на мнение
                          Не се противопоставяйте за такива работи, никой от нищо не е застрахован, но най добре го знае този който го е преживял и живее с някаква болка от съпровождащо нещастие. Хубаво е че вече се мисли и за хора с проблеми и се намират решения за преодоляването им. А най добре е когато човекът успее с духът и тялото си да преодолее загубата на някаква физическа липса
                          Аз го знам защото моята най голяма гордост, радост, болка, и нещастие е моето дете, от бъдеща балерина, сега е държавен служител със три висши, но в количка и пак не се е отказала от хубавото и от това което я влече.
                          Затова не е важно какво ползваме в ежедневието си, а какви оставаме след връхлетялото ни бедствие?
                          Така е! Пожелавам ти да си много горда с дъщеря си!
                          В много отношения хората в неравностойно положение, са по-силни от нас, обикновенните хора. Не се нуждаят от съжалението ни, а да ги приемем, за нормални хора. И тук е местото на подобна техника.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            ...а цялата работа беше просто въпрос какви са смислените начини да се проведе видео разговор през GSM. Стига сте се дърляли. Еми, един от възможните смислени начини е през Skype. Вероятно при днешното покритие вече е възможно и нормален надежден и бърз (без задържания) видео разговор да се проведе, без помощта на интернет изобщо. Подробности не знам. Не ми се е налагало.
                            Не, Спарки, въпросът/темата беше друг/а и пряко свързан/а с човешки недъг, без заинтересованост следствие на какво се е получил, просто коментар, ехиден и без капка хуманност.Последното няма значение, понеже никой никога не е застрахован за нищо.
                            Миналото лято се засичах с човек, с износени до нула две тазобедрени стави, но ловеше амури като за световно, помогнах му един/два пъти да си натовари такъмите във Витарата.Да пускам ли тема колко е чевръст в споходилото го нещастие ?На пръв поглед нямаше 45 години.

Коментар

По темата. Вижте си тарифите на мобилните оператори, всеки предлага видео разговори на цени около 60-70 ст. за минута при стандартните планове, а при определени тарифни планове и по-ниски. Вижте и по сайтовете за продажба на телефони, всеки за който пише, че е с две камери, може да провежда видео разговори, което ще рече почти всички от 250 лв. нагоре. Смартфони с 3.5"-4.3" дисплей не са рядкост, а дори има и с 5"-7". Въобще не е нужно да си глухоням, за да се възползваш видео разговорите и принципно дори не са измислени за това. У нас наистина се ползват рядко, но примерно японците ги предпочитат пред само гласовите. Колкото до разбирането, че я търсят, телефон с по-силна вибрация в чанта се усеща достатъчно добре.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X