Обява

Свий
Няма добавени обяви.

обработка на тютюн

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • обработка на тютюн

    един приятел ми донесе тютюн на листа но незнам как да го обработя че да става за пушене моля някой ако знае нека каже как става благодаря

  • #2
    От: обработка на тютюн

    "Има две основни неща, които можете да направите с тютюна в домашни условия: stoving(което всъщност е готвене ) и компресиране.

    За да „сготвите” вашия тютюн, трябва да го овлажните леко и да го поставите във фурната или, за предпочитане, в глинен съд, на най- ниската възможна температура. Вариантът с глинената делва е за предпочитане, защото така можете и да го изнесете навън- полезно с оглед неприятната миризма, която ще се излъчва от тютюна. И в двата случая постоянното разбъркване е много важно. Така ще намалите горчивината на езика, типична за вирджинските тютюни, ще подсилите и смекчите аромата на сместа.

    За да компресирате тютюна, ще ви е необходима преса или проста щипка и две парчета дърво. Ако завиете малко от тютюна във восъчна хартия и я защипете между двете парчета дърво с помощта на щипците, след няколко дни ще имате компресиран тютюн. Този процес обогатява аромата и дълбочината на вкуса. Компресия не се прилага единствено на ароматизираните тютюни, защото ще се развалят поради наличието на допълнителни примеси от течността, в която са били киснати.

    Съхранението на вашите смеси трябва да става в буркани с капачка на винт или О- образен гумен пръстен. Оставете ги да отлежават минимум два месеца."

    Надявам се това да ти помогне. Има и един вид обработка от острова на свободата - Куба, как се правят пури листата леко се дъвчат без да се нарушава тяхната цялост и след "майсторката" си ги слага да дебелия баджак и навива листа с ръка.
    Предполагам, че нямаш някоя дебела кубинка под ръка затова пробвай по горния метод.
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

    Коментар


    • #3
      От: обработка на тютюн

      Имам съседка на село която е технолог в тукашната цигарена фабрика. Попитах я същия въпрос, и тя отговори, че във фабриките обработката на тютюна се правела в камера с повишено налягане, при постоянни 60 градуса(май), и наличието на пара за няколко дни. Като не се допуска тези параметри да се променят много-много.
      Другият начин бил просто да се оставят листата за една година. Тогава процесите на ферментация протичали по естествен път. Ако ти се чака...
      Има ли желание-има и начин!

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X