един приятел ми донесе тютюн на листа но незнам как да го обработя че да става за пушене моля някой ако знае нека каже как става благодаря
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
обработка на тютюн
Свий
X
-
От: обработка на тютюн
"Има две основни неща, които можете да направите с тютюна в домашни условия: stoving(което всъщност е готвене) и компресиране.
За да „сготвите” вашия тютюн, трябва да го овлажните леко и да го поставите във фурната или, за предпочитане, в глинен съд, на най- ниската възможна температура. Вариантът с глинената делва е за предпочитане, защото така можете и да го изнесете навън- полезно с оглед неприятната миризма, която ще се излъчва от тютюна. И в двата случая постоянното разбъркване е много важно. Така ще намалите горчивината на езика, типична за вирджинските тютюни, ще подсилите и смекчите аромата на сместа.
За да компресирате тютюна, ще ви е необходима преса или проста щипка и две парчета дърво. Ако завиете малко от тютюна във восъчна хартия и я защипете между двете парчета дърво с помощта на щипците, след няколко дни ще имате компресиран тютюн. Този процес обогатява аромата и дълбочината на вкуса. Компресия не се прилага единствено на ароматизираните тютюни, защото ще се развалят поради наличието на допълнителни примеси от течността, в която са били киснати.
Съхранението на вашите смеси трябва да става в буркани с капачка на винт или О- образен гумен пръстен. Оставете ги да отлежават минимум два месеца."
Надявам се това да ти помогне. Има и един вид обработка от острова на свободата - Куба, как се правят пури листата леко се дъвчат без да се нарушава тяхната цялост и след "майсторката" си ги слага да дебелия баджак и навива листа с ръка.
Предполагам, че нямаш някоя дебела кубинка под ръка затова пробвай по горния метод.Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
Dacia Duster 4WD
-
От: обработка на тютюн
Имам съседка на село която е технолог в тукашната цигарена фабрика. Попитах я същия въпрос, и тя отговори, че във фабриките обработката на тютюна се правела в камера с повишено налягане, при постоянни 60 градуса(май), и наличието на пара за няколко дни. Като не се допуска тези параметри да се променят много-много.
Другият начин бил просто да се оставят листата за една година. Тогава процесите на ферментация протичали по естествен път. Ако ти се чака...Има ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар