Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внимавайте в наглед безобидни ситуации!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Внимавайте в наглед безобидни ситуации!

На кратко - станах неволен свидетел на пътен инцидент. Даже не пътен, а хулиганска саморазправа, завършила със средна телесна повреда на най-здравия участник.
    Леко уплашен и шокиран от вида му, аз, като първи пристигнал на мястото, се обадих на 112 за бърза помощ. Отчасти видях какво се случи. Първи пристигнаха полицаите - за няма и 20мин. изминаха около 4км в неделя, 8.30/движение никакво/. Поразпитаха това-онова, осигуриха безпрепятствено пеминаване на колите и линейката дойде. После ми записаха данните, попитаха жена ми, която беше с мен, заедно ли сте и ми казаха, че ако се наложи - ще ме потърсят. Нейните данни не ги записаха. Естествено, не знаеха какво е състоянието на пострадалия. До тук добре. Попитах друго трябва ли - отговора беше не. Аз продължих за Варна. Някъде около Шумен ми звъни някакъв разследващ и ме пита мога ли да дойда в районното. Е, казах му, че в момента не мога и че пътувам за Варна.
    "А кога ще се върнеш?
    Не знам.
    "Ще може ли да дойдеш в управлението?"
    Ще дойда.
    Пак добре.
    След половин час звъни телефона на жена ми. Ти ли си - аз съм. Може ли да дойдете в управлението? - Може, но като се върнем. "А, грешка, пак на вас звъня."
    Хубаво.
    Прибираме се и право при следователя. Първо разпитва мен. Записва, подписвам се. После почва жена ми.
    В този момент ми тръгнаха "бубулечки" по гърба. Веднага попитах - Вие откъде и имате номера? Отговора беше нещо като "Е, аз един телефон ако не мога да издиря, по-добре да си хвърля шапката и да си ходя!"
    Ами ако не е беше жена ми а вие и се обадите?!
    Полицая лееекичко се сконфузи
    Е, аз си направих своите изводи Дано спестя неприятности на някой

От: Внимавайте в наглед безобидни ситуации!

Направил се е на сконфузен. Реално, ако беше с друга, той вероятно щеше да звънне на тази, другата.

Коментар

Ами.. ЗЕС (Закон за електронните съобщения, издание на ББ).
      Мобилните оператори са длъжни да дават информация за собственника на телефона, приемат се заявки 24ч в денонощието и до 24ч трябва да има върнат отговор. Имат твоя номер от обаждането на 112.
      Също така имат информация къде сте се намирали с точност до 6м и тя се пази за период от 3г назад.
      Така че нямаше да звъннат на жена ти
      LZ(единица) Лима Жоро Жоро
      2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Не забравяй, че службите си имат "Фейсбук" - там всичко си пише... Поздрави!
        Публикувайте отговор

Коментар

Имай в предвид, че по GSM клетките знаят къде се намираш в периметър с радиус между 20 и 60 метра. Не само полицаите, ами и лелките на касата на мобилния оператор. Така, че въпроси от типа "къде си" просто са голи кукички за лапни шарани.

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
          Мобилните оператори са длъжни да дават информация за собственника на телефона, приемат се заявки 24ч в денонощието и до 24ч трябва да има върнат отговор. Имат твоя номер от обаждането на 112.
          Също така имат информация къде сте се намирали с точност до 6м и тя се пази за период от 3г назад.
          Така че нямаше да звъннат на жена ти
          Те май си имат "интерфейс за достъп" и то отпреди приемането на закона.

Коментар

Извинете за офтопика:
            philipp, тия рогатите на аватарите ни случайни ли са ?
            2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
              Не забравяй, че службите си имат "Фейсбук" - там всичко си пише... Поздрави!
              "Фейсбука" им не играе. Поне за мен. Ясен сигурно е прав, но аз се почувствах доста некомфортно, че не настоях да запишат и нейните данни.
              Разбира се, не е възможно да ме хванат в крачка, но знае ли човек.

Коментар

Извинете за офтопика:
                Ако питаш за моето - не съм го избрал случайно... Обичам freeBSD Нищо, че ми се налага да ползвам M$

Коментар

Извинете за офтопика:
                  Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                  Ако питаш за моето - не съм го избрал случайно... Обичам freeBSD Нищо, че ми се налага да ползвам M$
                  Аз пък не ги обичам - откакто си махнаха невръстното дяволче.

Коментар

Аха, и моето не е случайно - въпреки че не е точно от FreeBSD
                    Ясене, 4-ката беше яка, не знам дали трябваше да се свикне с новата емблена за да изкарат 8.Х

Коментар

То и с OpenBSD пак нема се спасите от бай ченгел :>
                      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Мобилните оператори са длъжни да дават информация за собственника на телефона, приемат се заявки 24ч в денонощието и до 24ч трябва да има върнат отговор. Имат твоя номер от обаждането на 112...
                        Аха, на теория. На практика могат да върнат отговор, че телефонът е част от корпоративна група със 123 абоната. Кой ли ще е телефона на дамата? Не, че не може да звъннат на всички в групата де...
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X