Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Змия въ стомаха

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Змия въ стомаха

Вътрешно: Взема се коренъ от седефъ, счуква се на дребно, взема се една чаена лъжичка от седефа, сварява се съ 150 гр. Вода и се изпива. В такава доза се взема три пъти на денъ: сутринь, обедъ и вечерь. Това се продължава, докато се изхвърли змията.
    Може да се вземът кори от черен осенъ, счукват се на дребно, взема отъ тяхъ една супена лъжица, сварява се съ 500 гр, вино и се изпива три пъти на деня. Като се свърши, сварява се повторно, даже се и потретя, докато се изхвърли змията.
    Освен горното помага и малко босилекъ , сваренъ като чай за пиене.
    Добре е след всяко вземане на едно от горните неща, пострадалият да се навежда надъ съдь с горещо мляко и с отворена уста да диша парата, която често примамва навън змията !
    През време на лекуването, пълно въздържание от храна !
    Петър Димков

От: Змия въ стомаха

Малко лаишко, но ще попитам:
    Това наистина ли е възможно, змия да ти взле в стомаха, че и да живее ...?
    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Явно всички сме лаици...
      Дали пък не иде реч за прости глисти?!

Коментар

Много ме впечатли рецептата, но не й вярвам и то по чисто математически причини. Не толкова заради основателното съмнение на Радослав.

Зад народната медицина и билкарството (както и зад гъбарството, впрочем) стоят векове, може би и хилядолетия "проби и грешки". И то със запомняни резултати, предавани от уста на уста и от баба на внучка.

Не мога да си представя такава честота на змиегълтане, която да е родила няколко различни рецепти.

Не изключвам да има "грешка в превода" и рецептите всъщност да са против разни тении - статистически годни да мобилизират народната медицина.

Поздрави! Не гълтайте змии!

P. S. Пропуснах да добавя - това с млякото е не повече от данък към широко разпространения мит за смоците, които смучат мляко. Няма такова нещо - достатъчно е да се види устата на каквато и да било змия - може и на снимка.
        Последно редактирано от дядо Ники; 27-09-10, 17:45. Причина: Добавка за млякото
        Искам България чиста!

Коментар

Продължавам да цитирам Петър Димков:
          На селяните , които спят с отворени устъ на полето, понякога влиза въ стомаха змия и ги измъчва много !
          Признаци:
          Силни болки, понякога , като че нещо разкъсва стомаха. Присъствието на змията може да се установи и съ рентгенъ !

Коментар

Тазъ змия има едно друго име - махмурлукъ! Лекува се съ пиене на бира отъ сутринъ на гладно до обедъ, а ако не помага и до вечеря.
            Димко Петровъ

Коментар

Бе в рецептата има един странен момент.Вземаш някаква билка,слагаш я в половинка вино
              и къркаш.И така няколко пъти.Като се има предвид,че в българския език под "няколко" обикновено
              се разбира нещо над 5,то дали ще ти излезе змията от корема не знам,обаче положително ще се намоташ.
              Поне аз,де.
              Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
              имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                Бе в рецептата има един странен момент.Вземаш някаква билка,слагаш я в половинка вино
                и къркаш.И така няколко пъти.Като се има предвид,че в българския език под "няколко" обикновено
                се разбира нещо над 5,то дали ще ти излезе змията от корема не знам,обаче положително ще се намоташ.
                Поне аз,де.
                Важно е да излезе, няма значение от къде...

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
                  Продължавам да цитирам Петър Димков:
                  На селяните , които спят с отворени устъ на полето, понякога влиза въ стомаха змия и ги измъчва много !
                  Признаци:
                  Силни болки, понякога , като че нещо разкъсва стомаха. Присъствието на змията може да се установи и съ рентгенъ !
                  Чудно ми е като влезе как диша

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                    Тазъ змия има едно друго име - махмурлукъ! Лекува се съ пиене на бира отъ сутринъ на гладно до обедъ, а ако не помага и до вечеря.
                    Димко Петровъ
                    Прав си
                    Но не е змия, а гущер.И не в стомаха, а в главата. И драска, драска... Опитва се да излезе - понякога го набутваш наполовина показан на челото
                    Някой го гонят с бира, аз със сън. Много сън

Коментар

Като оставим настрана ала-балата, само да напомня, че билката седеф /седефче/ е силно отровна. 1 лъжица корени ми се струва нещо много пълна анестезия...Тоест, твърде вероятно е змията в нас воистина да умре...

Коментар

Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
                        ....Тоест, твърде вероятно е змията в нас воистина да умре...
                        това беше готино
                        ми не знам , така пише в книгата ! Издадена е 39 година все пак. Тогава хората са били по-здрави , яли са истинска храна, спяли са на шарена сянка по полето и ..и са поглъщали змии..

Коментар

Обратния вариант е по коварен

Да те глътне 18 годишно змийче

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                            Обратния вариант е по коварен
                            Да те глътне 18 годишно змийче
                            Въх! Уплаши ма !!!!!!!!!!
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Като се замисля...
                              Ако съм се докарал до там да заспя насред полето, че и с отворена уста, то едва ли ще има гадинка, доброволно пожелала да влезе там. Те нали имат обоняние, все пак Чувал съм, че и кучетата ни заобикалят в такова състояние

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X