Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч от съседите - какво да правя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Теч от съседите - какво да правя?

Според малкия ми опит като застрахователен агент, застраховките са в полза на трети лица. С други думи, ако ти наводниш съседа си.
    Като при ГО за автомобили.

Коментар

Първоначално публикуван от broker111 Преглед на мнение
      застрахователите те заблуждават, викай ги да ти платят щетета каквато е до момента, после я отстраняваш, викаш ги пак, ако пък се опъват много прекратяваш застраховката и правиш нова, няма такъв филм, че за едно и също нещо не се плаща два пъти, плаща се когато е отстранено, ама пробват ако мине номера, те и откраднати огледала не плащат, ама по принцип, иначе ако знаеш как и каво да направиш си плащат всичко
      При дреболии при имотни застраховки практиката показва, че няма нужда да прекратяваш застраховката, те сами спират да те застраховат. После и другите. Накрая се отказваш, защото бензина да ходиш да сключваш полици, ти излиза повече от латекса и замазката, с които да си отстраниш щетата... а за един латекс и замазка и те не се засилват да пращат адвокатите си, да завеждат искове. Може би върши работа само при сериозно наводнение, не и при малък теч.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

И аз имах теч от съседи. Няма разрешение. Застрахователя ми предложи 20лв за нанесените щети
        Хубавото е, че сме в добри отношения със съседа. Това е късмет
        Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от broker111 Преглед на мнение
          застрахователите те заблуждават, викай ги да ти платят щетета каквато е до момента, после я отстраняваш, викаш ги пак, ако пък се опъват много прекратяваш застраховката и правиш нова, няма такъв филм, че за едно и също нещо не се плаща два пъти, плаща се когато е отстранено, ама пробват ако мине номера, те и откраднати огледала не плащат, ама по принцип, иначе ако знаеш как и каво да направиш си плащат всичко
          Дано да си прав.
          Само че, не мога да ги сменя ако не стане както пишеш...тази застраховка е към ипотеката на апартамента и банката си определя застраховател и вид на полицата.
          Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
          Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

И ние имахме същия проблем, само че в офиса. Съседите от горе ни наводниха 3 пъти за 1 година и най-странното е, че тяхната тоалетна се пада точно над нашата приемна зала. Защо и как не знам, въпрос на проектиране явно. Офисът е застрахован и застрахователите си платиха и трите пъти. То всъщност ремонта не е скъп, но е ужасна разправия и неудобство. И ние посочихме виновника през застрахователите, правиха оглед, експертни оценки /защото съседите твърдяха че не е от тях/, опитвахме и през общината да действаме, и по други инстанции - нищо. Накрая си решихме проблема с тях, в смисъл, че ги убедихме да си отстранят повредата, но малко...как да се изразя..."по-твърдичко" беше убеждаването. С определен тип хора няма как да се разбереш с добро. Така че вариантите в този случай са два - първия е ремонтираш и търпиш, втория - действаш с всякакви методи до постигане на желания от теб резултат. Изборът е индивидуален.

Коментар

Вчера пак пак хванах съседа. Показах му щетите, които са вече доста сериозни. Поговорихме си за междусъседските отношения и т.н... За сега обеща, че другата седмица започва ремонт. Дано тоя път да е наиситна.

Абе по принцип не сме в лоши отношения с него. Преди няколко години от една негова тераса пак имаше теч в една от стаите (той е на мансардата и терасата му се застъпва с нашата стая). Пак така бая време се обяснявахме. Накрая взе, че го оправи проблема.

Аз не искам да ми плаща щети. Имам си две ръце и ще си оправя пораженията. Ама нали трябва да спре теча, щото иначе все едно нищо не съм свършил.

Не искам да съм в лоши отношения с никой от съседите. На всеки може да се случи да стане авария. Но е добре да си отстрани проблема, за да не вреди на другите.

Утре ако се подпали апартамента му - кой ще дойде пръв да му помага? Може би брат му от София или майка му от с. Долно нанагорнище. Или пък ако се спъне по стълбите - какво да го подмина щото на мен мазилката в коридора ми е паднала заради него ...
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Радвам се на такова мислене. Дано се разберете по-скоро и всичко да отмине. Наистина - всичко може да се случи, но всеки получава това, което е викал...
                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X