Обява

Свий
Няма добавени обяви.

9 септември

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 9 септември

Имаше лозунг на Плевенската пожарна: "Да живеят тезисите".. Хората го иронизираха: "Да живеят Тези Сити"... Това е няктде 80-те години.. Смятай каква влага е държала Априлската линия...
    Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
      Ей хора мислете къде щяхме да бъдем ако не беше комунизма
      В Австро-унгарската империя, наборче, в най-лошия случай сега ние щяхме да лапаме мързеливи евра, вместо Елините, ама ингилизите меки Марии и те ни дередже за чудо и приказ...

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
        Имаше лозунг на Плевенската пожарна: "Да живеят тезисите".. Хората го иронизираха: "Да живеят Тези Сити"... Това е няктде 80-те години.. Смятай каква влага е държала Априлската линия...
        Като каза "априлската линия", та се сетих за известната Тодорема:
        "Всяка линия, успоредна на Априлската, е крива".

Коментар

Комунизма, киселото мляко, кучешката радост..като ви чета и си мисля, че сте били някъде извън обществото и производството. Оня, дето слагаше вода в сиренето не беше ли баща ти?! Липсващите три болта на колата, която си взе "ремонтирана" от сервиза не бяха ли в мазето на моя баща? Не бях ли аз този, който "удряше в кантара" в кварталната бакалия? Комшията не беше ли син на "АБПФК", влязъл в университета без изпит? Не плюете ли срещу вятъра??? Утре ще кажете, че "троегъзата" и "ББ" някой друг ни ги е натресъл, пък ние - многострадална Геновева.....хайде, де!
          00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Нали искахте демокрация? На ви демокрация сега...
            Публикувайте отговор

Коментар

Било е каквото е било. Никога няма да е същото. Златото е прав - няма нужда от нова разделителна линия. За добро или за лошо - имаме спомени. Родителите ни още повече.
              В това отношение младите са "порязани". Пак за добро или зло, но ще се разбере по-натам.

Коментар

Я да не "копаме" в плиткото, а който се сеща виц да каже.

zlatoto_zd, и родителите ми, както и бабите ми и дядовците ми си гледаха изключително добросъвестно работата по онова време. След 10 ХІ - пак. Обаче това е съвсем друга тема, за която има много да разкажа, ама няма смисъл. Вкратце - от моите предшественици никой "не е удрял в кантара", въпреки че не работиха на кантар.

Коментар

[QUOTE=velio;1270449]
                  Я да не "копаме" в плиткото, а който се сеща виц да каже.
                  Неонов надпис над купола на Софийския цирк(от сборник с дивотии на Иван Славов):
                  "25 години народна власт - 25 години цирк"

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
                    Комунизма, киселото мляко, кучешката радост..като ви чета и си мисля, че сте били някъде извън обществото и производството. Оня, дето слагаше вода в сиренето не беше ли баща ти?! Липсващите три болта на колата, която си взе "ремонтирана" от сервиза не бяха ли в мазето на моя баща? Не бях ли аз този, който "удряше в кантара" в кварталната бакалия? Комшията не беше ли син на "АБПФК", влязъл в университета без изпит? Не плюете ли срещу вятъра??? Утре ще кажете, че "троегъзата" и "ББ" някой друг ни ги е натресъл, пък ние - многострадална Геновева.....хайде, де!
                    Всичко си беше така.
                    Със 114лв бруто заплата, клатехме германки един месец по морето...
                    Всичко ни беше до колене, другото два пръста по-надолу.
                    Ама хайлазлъка се плащал, това ни го спестиха, докато крадвахме доволно за онези времена, сега плащаме, и не само ние, а и челядта, а беловласите дистрибутори на социализЪма още реват каква манна небесна било да се харчат борчове на тумбак.То си е така, ама даващия някога си ги и поисква.

Коментар

Добре, velio. Не бяха твоите баби и дядовци, моите бяха! Те избиха интелигенцията, те оставиха селяните без земя, аз изкрадох тухлите от обектите, аз правех черните курсове с държавния ЗИЛ. Ха сега, разпнете ме! И к'во? По-щастливи ли сте ДНЕС?! Утре кого ще обвинят нашите деца за днешната "демокрация"??!!!
                      Ето ти и най-краткия политически виц от "онова" време - днес няма тръпка от политическите вицове - те не са опасни за здравето....:
                      -А бе....
                      -Шът! А де!!
                      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Добре, другари, нека който не е "пипал" по време на социализма и не е правил "частно" да вдигне ръка...
                        Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                          Ей хора мислете къде щяхме да бъдем ако не беше комунизма
                          Където и сега - на кучето в г_а....
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
                            Добре, velio. Не бяха твоите баби и дядовци, моите бяха! Те избиха интелигенцията, те оставиха селяните без земя, аз изкрадох тухлите от обектите, аз правех черните курсове с държавния ЗИЛ. Ха сега, разпнете ме! И к'во? По-щастливи ли сте ДНЕС?! Утре кого ще обвинят нашите деца за днешната "демокрация"??!!!
                            Аз не соча с пръст и дали някой ще ме обвини в нещо не е моя работа. Кефя се, че аз съм чист пред себе си и предшествениците ми са чисти пред мен. Кой какво е правил - не е моя работа. Не съдя и не искам да ме съдят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X