Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво виждате

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво виждате

Въпреки, че темата не е плод на шега, по-добре модератор да реши дали трябва да бъде преместена.
    Моля, запознатите да кажат какво виждат. За да съм честен казвам, че материалите от вашите отговори ще се използват за написване на тема в Интернет.

От: Какво виждате

основа на брегова артилерийска установка

Коментар

Да. Зад нея се вижда бункера. Може ли да се каже нещо повече само от снимката?

Коментар

Напомня ми за бункера до с. Ахелой, а в далечината се вижда Поморие...?
        00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

И на мен ми прилича на Ахелой... военните от много време ги напуснаха тия места

Коментар

Ако се вгледаш внимателно, ще видиш силуети на войници и работници как правят кофража. И тихите псувни за това , че трябва да е кръгъл Никой от работниците не е вложил чуство в обекта, щото е бил държавен. Може да видиш безвремие в празните им физиономии отпреди 30 години. Чакат да мине работния ден и ако може да откраднат , парче винкел или малко тел..
            По –добре ако се вгледаш в бетона ще видиш силует на оръдие и хора които го разглобяват и вадят с кран. После товаренето и пътя до кораба за Судан /примерно/. Костюмари наоколо и отново работници. Пареща топлинка в стомасите на хора, изкарващи пари от въздуха.
            Ако съвсем си замъглиш погледа , може да зърнеш основите на ресторант. Игривият ентусиазъм на младеж с костюм, който е купил терена евтино от общината , взел е пари назаем и си съсипва бъдещето , наливайки още бетон.

Коментар

1. Не е Ахелой.
              2. Попитах сериозно.
              3. Ако може някой да ми каже нещо повече за подобни артилерийски установки ще е чудесно. Например - далекобойност, от колко души се обслужва, файдата от бункера зад нея, колко преки попадения й е живота... Ползата от тухлите по бункера... Такива неща.
              Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                1. Не е Ахелой.
                2. Попитах сериозно.
                3. Ако може някой да ми каже нещо повече за подобни артилерийски установки ще е чудесно. Например - далекобойност, от колко души се обслужва, файдата от бункера зад нея, колко преки попадения й е живота... Ползата от тухлите по бункера... Такива неща.
                Благодаря!
                Това от картинката ли да го отгатнем или да поровим бумагите?
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Не е артилерия. Каква защита могат да бъдат тухлите?
                  По-скоро нещо изоставено от метеоролози или пък от Катедрата по Алабалогия към БАН отпреди 25-30 години. Нещо като онова съоражение на плажа на Шкорпиловци, което се вижда даже от Космоса.
                  IMHO

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                    Благодаря!
                    За това питай Стефан. Той поназнайва тази материя.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
                      Ако се вгледаш внимателно, ще видиш силуети на войници и работници как правят кофража. И тихите псувни за това , че трябва да е кръгъл Никой от работниците не е вложил чуство в обекта, щото е бил държавен. Може да видиш безвремие в празните им физиономии отпреди 30 години. Чакат да мине работния ден и ако може да откраднат , парче винкел или малко тел..
                      По –добре ако се вгледаш в бетона ще видиш силует на оръдие и хора които го разглобяват и вадят с кран. После товаренето и пътя до кораба за Судан /примерно/. Костюмари наоколо и отново работници. Пареща топлинка в стомасите на хора, изкарващи пари от въздуха.
                      Ако съвсем си замъглиш погледа , може да зърнеш основите на ресторант. Игривият ентусиазъм на младеж с костюм, който е купил терена евтино от общината , взел е пари назаем и си съсипва бъдещето , наливайки още бетон.
                      това е горчивата истина - при внимателно вглеждане..

Сър Борко, моите уважения!

Коментар

Човека ви помоли да се държите в кръста, Ако и да е в спама темата - сложно ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          За това питай Стефан. Той поназнайва тази материя.
                          Абе, наистина ли някой си мисли, че на тоя винкел е бил лагеруван и се е въртял артилерийски купол? Хванат с дюбели в циментова замазка? Къв Стефан, кви пет лева, оставете го човека. Бункер отзад. Тухла и хоросан. Този винкел ми прилича на домъкнат от другаде. Не се вписва в окръжността на дупката, ама никак.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

На фона на снимката се вижда южната част на Бургаския залив и Странджа, мисля че се виждат и блоковете на Бургас над морската градина.В този район са солниците, наскоро минах от там.Имаше доста бетонови изоставени соц.съоръжения около шлюза за морската вода.Предполагам че това е част от тях.Тезата за артилерийско съоръжение не ми се въжда реална.Служил съм в бреговата артилерия в Поморие - не сме обслужвали това нещо, а и там всико е мобилно...
                            животът е магия !
                            X5 3.0d

Коментар

Аз се чудя тая "тайна" вратичка накъде води... А тва винкелче да издържи на артилерия ми се струва абсурдно
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X