Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Симулации

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Симулации

Кой се е возил на влакчето на ужасите ? Знаете как се свива корема , когато тръгне надолу.
    Интересно, че същото усещане в корема се получава и когато гледате как някой пада от високо във филм ! Примерно първия скок на Нио в Матрицата .
    Защо обаче се получава така съвсем не ми е ясно.
    Интересно дали има и други подобни симулации ?
    Примерно ниско прелитащ самолет , като в Аризонска мечта, дали ще Ви накара да се наведете
    Изобщо защо компютърно генерирани ефекти , ни въздействат по същия начин като реални такива...

От: Симулации

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
    Изобщо защо компютърно генерирани ефекти , ни въздействат по същия начин като реални такива...
    На база личния ти житейски опит от реалния свят. "Опит" не означава, че трябва лично да си летял от найстия етаж, защото така или иначе ЗНАЕШ какво се случва при такова събитие. Оттам-насетне киното само пресъздава ситуацията. И да я сънуваш - пак ще се стреснеш.
    Това са примери за придобиване на рефлекси по време на живота ни. Малко дете не би се стреснало от летящ Нео, нито би примигало с очи ако замахнеш да го удариш - то просто няма концепция за ефекта, който идва с това действие.
    Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
      На база личния ти житейски опит от реалния свят. "Опит" не означава, че трябва лично да си летял от найстия етаж, защото така или иначе ЗНАЕШ какво се случва при такова събитие. Оттам-насетне киното само пресъздава ситуацията. И да я сънуваш - пак ще се стреснеш.
      Това са примери за придобиване на рефлекси по време на живота ни. Малко дете не би се стреснало от летящ Нео, нито би примигало с очи ако замахнеш да го удариш - то просто няма концепция за ефекта, който идва с това действие.
      Ами точно това е , че паренето в корема , или прималяване е същото като на живо. А то не е рефлекс , а по скоро реакция някаква на тялото!?? Рефлекс е да се наведеш примерно.

Коментар

Рефлекс не значи непременно движение, или пък песен на Дюран Дюран (ха ха, и такива имаше )).
        Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Като карам в гората и има нисък клон пред джипа колегата който седи отпред се навежда. Знае че няма да го удари клона но се навежда. Това какво е рефлекс или .... ?
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
            Като карам в гората и има нисък клон пред джипа колегата който седи отпред се навежда. Знае че няма да го удари клона но се навежда. Това какво е рефлекс или .... ?
            А ! Именно за това говоря ! Нека не се подвеждаме от терминологията, просто не знаех каква дума да ползвам, рефлекс или какво.. При симулирани ситуации , дори от екран, тялото ни реагира като на такива от нашето пространство и нашия "реален" свят е това е идиотското..

Коментар

Като гледам тъжен филм и ми се свива корема. Знам че това е само филм но това чувство е по-силно от нас.

Коментар

Като гледам тъжен филм и ми се свива корема. Знам че това е само филм но това чувство е по-силно от нас.
                Не това имам впредвид
                Но всъшност има логика, да. Всичко го прави нашето въображение, то ни забърква в кашата протичаща на екрана, а от там тялото реагира сякаш е "реално" всичко.

Коментар

Не можеш ги разбра тези чувства. Като сънищата; уж казват че каквото сънуваш се случва наяве. Да ама не колко пъти съм сънувал комшийката........

Коментар

Недей с комшийката , че после ще се срещате и е много терсене ! Жените се привързват.
                    Представи си че скачаш с бънджи, предполагам , че ще изпиташ донякъде същото усещане, макар и в много по-слаба степен отколкото при истинския скок ! Това е интересното..

Коментар

Сър; не го очаквах това от Вас. А кой прие любовната игра на съседката ~ коварството на индуса ~?

Коментар

Сър; не го очаквах това от Вас. А кой прие любовната игра на съседката ~ коварството на индуса ~?
                        Аз съм обикновен грешник все пак
                        Но да давам съвети умея

Коментар

Ако затвориш очи, няма да има такава реакция. Защото очите предават инфо на мозъка, а той е запомнил какво се е случило друг път, при подобно инфо. И ето ти причинно-следствената връзка.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Добре де, Майстор , затвори очи и си представи , че падаш от високо, пак ще изпиташ същото усещане ! Може да е по-слабо, но го има.

Коментар

Когато падаш на сън...
                              Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X