Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли наистина радиация при Вромос защото ми предстои едномесечна почивка точно там

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли наистина радиация при Вромос защото ми предстои едномесечна почивка точно там

Четох много материали и немога да отсея кое е истина и кое спекул,а кой какви интереси защитава?
    Някой запознат ли е с проблема? има ли наистина ОПАСНА за здравето радиация там, защото ще ходя със семейството си за доста време? и сме наели една вила точно там ?

От: Има ли наистина радиация при Вромос защото ми предстои едномесечна почивка точно

Има - разгледай темата за сузуки събора и виж как са пораснали самураите и витарите та даже и на Белата тойотата
    088455338две
    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
    Джамбазов 2010г..

Коментар

От: Има ли наистина радиация при Вромос защото ми предстои едномесечна почивка точно

Има! Има я и навсякъде по Зематя...
      Що се отнася до "опасна за здравето", то слънчевата там е в пъти по-опасна. Тук, макар и в кошчето съум писал.
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Разбирам че има застъпване на интереси там и ако отивах за 5-10 дена нямаше да ме притеснява...
        проблема е че отивам за повече от месец... а жената иска и деца вече да се правят.. та затова единствено се притеснявам...
        иначе мен кучета ме яли...
        просто ако има някакъв вариант да е опасно при по дълго излагане.. затова питам
        защото съм наел вила точно на този плаж

Коментар

Дааа, водата в плиткото беше толкова гореща, че чак пареше /съвсем сериозно го пиша/. Освен това лежах по корем на радиоактивния пясък и ми ...порасна шкембе/това не е сериозно/.
          Сега пак отивам там, за да продължа наблюденията си.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

[QUOTE=AMOUN; а жената иска и деца вече да се правят.. та затова единствено се притеснявам...
            иначе мен кучета ме яли...
            Ами ако се запритесняваш отсега няма да е никак подходящо за целите които сте набелязали , ако се разрови човек ще види че това с "правенето" не е шега работа и обикновенно не става когато на теб ти се иска ))) Успех в начинанието
            подпис : Драги ми смехурко;))

Коментар

Колега,ако много се чудиш ,лятото може да свърши. Отивай и си гледай кефа. Радиация..........??? Ти ядеш нитрати,гълташ пушилка от комини и автомобили,тъпчеш се с каква ли не химия слагана в храните и накрая си се зашашкал за радиацията. Ако се върнеш с новопокарал крак,ръка,още две уши или нещо подобно,това се премахва,така,че бягай на плажа и се радвай на отпуската си. Аз лично благородно ти завиждам,защото това лято се разминах с морето.

Коментар

Koлега без защитни средства там не отивай.....в смисъл повече охлаждащи бирени напитки,защитни кремове че жега ей.....,междо другото пясъка е един такъв сивкав, и се награява до невероятни градуси,ако искаш сурови картофки си вземи,ще се опекат за час,без джапанки следобед си е нестинарски танц по плажа.
                п.п.Имаше много хора с деца,и си прекарваха добре...
                Забравих да ти кажа,пази децата,че ходят там едни мръсници с джипове дето искат да згазят децата на хората,пуууу идиотиии,ако ги видиш сигнализирай в най близкото районно управление на МВР....
                http://www.btv.bg/az-reporterut/id/1...61-VROMOS.html
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от belata; 14-08-10, 07:24. Причина: добавяне на ценен линк:)
                LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Последно - плажът ”Вромос” е опасен, слагат табели

• -<LI class=resetFont jQuery1283427137738="36">A
                  • +

12:38 / 02 септември 2010 / Общество

Пясъкът в залива "Вромос" е радиоактивен и опасен за здравето на хората, трябва да се поставят табели, съобщи областният управител на Бургас Константин Гребенаров.
                  Това е становището на експерти от министерствата на околната среда и здравеопазването, изпратено до областния управител, предаде БТА.

Повишената радиация в залива се дължи на разпад на радия и урана, попаднали там в периода от 1954 до 1977 г. Тогава в залива са изхвърляни тонове отпадъци от мина "Росен" (мината вече не работи). Вследствие на това са заразени както пясъкът, така и дъното на морето.

Направените през последните три години проучвания показват, че стойностите се повишават в резултат на неотстранен напълно отпадък от мината, отбеляза Гребенаров.

В становищата от министерствата се посочва, че морската вода в района не е замърсена, но престояването на плажната ивица за няколко денонощия може да доведе до опасно облъчване.

Изводът се налага след направените повторни замерванияна естествения радио фон, както и на радиоактивността на пясъчната ивица. Замърсяването на плажната ивица на залива е локално и не засяга околните плажове, включително и плажа на град Черноморец”, се казва в писмото изпратено до областния управител от двете министерства.

Заради измерена радиация в началото на август бе забранено ползването на плаж "Вромос", който се намира между общините Созопол и Бургас, в близост до минно селище "Росен". Последваха протести на местните жителите срещу затварянето му и дебат дали наистина плажът е опасен или стоят други интереси зад това.

През 1995 г. МОСВ възложи на германска фирма за извърши текуща оценка на състоянието на плажа. Германските специалисти предлагаха да се извърши почистване на пясъчната ивица и на морското дъно в близост до брега, достъпна с багер. Но още тогава те подчертаха, че остава рискът от повторно замърсяване на залива поради вълните и морските течения, което би довело до необходимостта от повторно премахване на пясъка и превозването му до хвостохранилището.
                  През 1997-1998 г. бе направено почистване на плажната ивица по програма ФАР, като бяха отстранени 800 000 тона флотационен отпадък, което води до намаляване на радиацията. Сега обаче проблемът отново е налице.

Въпреки че още първия път преди месец бяха поставени забранителни табели, те бяха премахнати, а хората продължиха да ходят на плаж в залива и да водят там и децата си.

Информацияте е от:

http://dnes.dir.bg/news/plazh-radiac...vromos-7015810

Коментар

За радиацията там знам от около 30 години.И местните знаят за нея много отдавна,но разбира се нямат никакъв интерес да я разгласяват!И много други са в час как точно стоят нещата!
                    Сега тази радиация била 2 пъти над допустимата норма,което за седмица престой там по няколко часа на ден надали ще е вредна,но представяте ли си каква е била радиацията преди години,когато урановият рудник е дънел здраво???
                    За мен е много учудващо защо чак сега се повдигна въпроса при положение,че от 20 години има демокрация(уж)в наше село и радиацията до голяма степен е отслабнала?!
                    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Мъка мъка нищо ням да напиша вече има 3 реми из форума за тази глупост! Има радиация не ходете там ОПАСНО е !!!!

ЩЕ СИ ХОДИМ САМО МЕСТНИТЕ

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                        Егоист!
                        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                          Мъка мъка нищо ням да напиша вече има 3 реми из форума за тази глупост! Има радиация не ходете там ОПАСНО е !!!!

Май открихме източника на слуха и разкрихме целите му
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                            Не бе, ОПАСНО Е, не припарвайте до този залив ако ви се живее!!! Мен ме чакат до 20 дена да започна да фосфоресцирам.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                              Тц, не е Явор! Обаче топло, топло... дрuг съфорумник е. Жокер: миналия месец имаше там, на Вромос, среша на съфорумници, притежатели на известна маркa джипки... че и приятелите им. Дали организаторът, известен бургаски DJ, не направи нещо, та да се поопразни плажа, точно преди сбирката?
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X