Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водород от електролизна клетка в дизелов двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Водород от електролизна клетка в дизелов двигател

Рабин, един автомобил има много части. Например мигачи. Е, да, може ли са да използват купето от друг автомобил, което да облекчи малко нещата, но уви...
    Просто тогава батериите не са били каквото днес, стрували са скъпо и не са издържали толкова цикли. Потреблението на петрол е било по-ниско, а добива му по-лесен. Обречена работа... Ето, днес ситуацията се променя и по магазините е пълно с хибриди, но на по-високи цени. Намират се вече и втора употреба, макар и със сдали багажа акумулатори. Ти защо още не си си купил? Въпросът е риторичен... поради същата причина, поради която още много хора не сме... И тогава е било същото, дори още по-задълбочено.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      ...
      Вервай ми, ако ВСИЧКИ автомобили минат сериозен, ама наистина сериозен преглед и се измисли начин да се избегне шикалкавенето и всичко, което не отговаря на нормите бъде спряно от движение, замърсяването ще намалее с поне 30%. Ако след това същата процедура се направи и с шофьорите, отидоха още 20тина процента. Утопия.
      ...
      Замърсяването ще намалее ако има разумна алтернатива с градския транспорт. Не като сега да се движат по 3 автобуса от една линия един след друг. От Симеоново и да искаш не можеш да пътуваш с обществен транспорт до работа. 64 линия до Бояна се движи на около час, например. С почти всички крайни квартали положението е подобно. Никой не се тъпче с кола доброволно, ако има разумна алтернатива.

А кадящите през 3 квартала 30 годишни Икаруси? А все още смърдящия Кремиковци?
      Или ще го кажа по друг начин... Откак взех Витарата за 1 г. съм навъртял под 4000 км. Прехвалените (от чиновниците и митничарите) Евро 5 - един такъв го карат до 100 000 км. на година. Аз или новобогаташът с Евро 5 е изхвърлил повече вредни емисии?
      Ей, сами си искате феодализма!
      Качете се на тротоарите - да минат колите на господарите! Р.Ралин
      Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin)
      Ето, днес ситуацията се променя и по магазините е пълно с хибриди, но на по-високи цени. Намират се вече и втора употреба, макар и със сдали багажа акумулатори. Ти защо още не си си купил?
      Оф, добре казано, ако имаше разумен вариант на акумулатора - сам щях да си сглобя ел. кола.
      Последно редактирано от Rabin; 11-08-10, 10:48.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
        ...А кадящите през 3 квартала 30 годишни Икаруси?...
        Затова казах и подчертах - всички. С все икарусите, древните мадари и някои не толкова древни, колкото просто скапани автомобили, които за 1 час работа правят повече поразия, отколкото средна малолитражка за месец.
        Електромобилите - хубаво. А ток?
        Понякога си мисля, че човечеството просто влага усилия в грешно направление. Енергия има предостатъчно. Просто не можем да я използуваме. И по-интересното, май не се и опитваме.
        Фотоволтаиците са със силно смешно КПД, цената отделно.
        Една обикновена лятна буря изсипва на земята повече ток, отколкото произвеждат всичките тецове на куп. Само че ... неизползваем. Спирам, че темата съвсем "ойде у ряката".
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Tя темата си е "у ряката" от заглавието още.
          Казваш - не сме можели да ползваме. Можем, ама не сме достатъчно цивилизовани. Слънцето дава около киловат на квадатен метър. Вярно, че само слънчевите дни... Но е грехота да горим въглища, когато го има.
          Ся съм слободен и си правя едни ремонти из къщи. Точно слънчев термопанел е на дневен ред. Вероятно ще е самоделка, на тиа чак 500 лв. за панел не давам.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            Tя темата си е "у ряката" от заглавието още.

Ся съм слободен и си правя едни ремонти из къщи. Точно слънчев термопанел е на дневен ред. Вероятно ще е самоделка, на тиа чак 500 лв. за панел не давам.

Ще се учудиш , но в крайна сметка ще ги дадеш , ако трябва да ползваш същите материали и концепции. Ама то е друга тема.

А кокретно по темата - нали е спам - Някой от по-умните в тоя форум може ли да изчисли аджеба колко тежат електроните в 1000 KWH ток. както и какъв обем заемат и няма ли най-сетне да измислим тука чалъм да си ги складираме някак по джобовете , че ми е омръзнало страшно много от акумулатори и батерии.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
              А кокретно по темата - нали е спам - Някой от по-умните в тоя форум може ли да изчисли аджеба колко тежат електроните в 1000 KWH ток. както и какъв обем заемат
              Наистина ли те интересува?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Наистина ли те интересува?
                Виж ми подписа и пак питай!
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ами, 1000 киловатчаса можеш да ги вложиш и в един-единствен електрон. Тогава, той ще е мнооооооого мъничък, зер на тия твари размерът зависи от енергията. И ще тежи - E=mc2, обръщаш киловатчасите в джаули, c в метри за секунда (около 300000000) и получаваш маса в килограми.

Коментар

Аааааа - немой с рого /както казал Вуте/. Нали по условие трябваше да седи в джоба мирно и тихо.

Ще проумея аз някой ден като как така материята преминава в енергия и обратно и повече няма да чуете за мене.Само некролога ще ми гледате тъжно.

ПП Не ми се връзвайте , цяла нощ на сън бях щастливо умрял- каквото и да озачава това.
                    0888932647

Коментар

Нали по условие трябваше да седи в джоба мирно и тихо.
                      Нали каза, че това тепърва ще го измисляме?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Нали каза, че това тепърва ще го измисляме?

Е аз мисля , а ти ме пресецваш с някакви скорости .......

Обявяваме конкурс за каса бира! Търси се бурканче за електрони! Желателно е да става за многократна употреба!

Дали ще стане а?

Май горе долу като с електролизата в дизеловия мотор!
                        0888932647

Коментар

...Обявяваме конкурс за каса бира! Търси се бурканче за електрони! Желателно е да става за многократна употреба...
                          Носи бирата - имам кутия за електроди. Разликата е само една буква и не може да не стане и за електрони.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Носи бирата - имам кутия за електроди. Разликата е само една буква и не може да не стане и за електрони.
                            За електроди ..... и аз имам. Сега Ясен да каже как да ги тестваме! А с бирата проблема е само логистичен. Дали бирата да стигне до тебе или ти до бирата в гаража ми..... иначе тя си е там на хладно и чака.

ПП Май най-накрая пак ще си дойдем на думата.
                            0888932647

Коментар

Спамери! Стига сте спамили в спама!
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

За електроди ..... и аз имам. Сега Ясен да каже как да ги тестваме! А с бирата проблема е само логистичен. Дали бирата да стигне до тебе или ти до бирата в гаража ми..... иначе тя си е там на хладно и чака.

ПП Май най-накрая пак ще си дойдем на думата.
                                Жена ми току що предложи адекватно решение - удряш няколко бири, светват ти очите на дълги и за к'во са ти акумулатори изобщо?
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X