Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обяви за продажба на друг човек

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обяви за продажба на друг човек

Здравейте,
    от скоро пиша активно в този форум и не мислех да давам оценка, но ми прави впечатление нещо. В раздел Продавам много често се срещат обяви пуснати от член на форума, но се продава автомобил на друг човек. Дотук няма нищо лошо. Лошото е, че много често се срещат обяви от типа "ами аз не съм го виждал джипа и не отговарям за състоянието, звънете на телефона". Скоро (преди 1-2 дена) много лощо впечатление ми направи обява, в която член на форума описва АТВ, мисля че беше, като негово, как го купил, ползвал и т.н. и след 3-4 въпроса казва, че не е негово, ами на негов познат.
    Много ме кефят обяви, в които след въпрос дали още се продва следва отговор от типа "ами ще трябва да питам".
    Е аджеба нали затова е този рейтинг и тези първоначални ограничения, за да може човек преди да купи нещо да си направи поне елементарен извод за коректността на човека от който го купува.
    Това ми прави впечатление, защото ми предстои да си купувам джип, но с такива обяви ми е малко трудно да се доверя. Ако трябва ще дам и кокретни примери, но засега ще се въздържа.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

От: Обяви за продажба на друг човек

Въпросът още е дискусионен, дали да има такива обяви. Засега има, като държим пусналият обявата отговорен за коректността и я броим в лимита му за обяви. Ако получим сигнал за измама, ще действаме срещу автора на обявата. Освен това изискваме той лично да отговаря на въпросите по нея, а не новорегистрираният продавач. По този начин, ползата май е по-голяма от вредата.

Нищо не ти пречи към такива обяви да подхождаш с по-дълбоко съмнение.

Коментар

Аз си подхождам със съмнения и не мислех да се обаждам, но много често взеха да ми правят впечатление и както казах някои са доста крайни в това отношение.
      Щом се дискутира въпроса може да се затваря темата.

/edit
      ето и конкретен пример:

1. "АТV-то го имам от почти година. Никога не е давало дефекти и никъде не съм закъсвал с него (случи се колега, който не можа да качи един кален баир, да го закача и изтегля нагоре). Продавам го защото пикапа ми грохна и ще трябва да търся пари за друг."

2. "Да. Може би от посочения скайп някой се е досетил, че не го продавам точно аз. Продава го момчето, ама честно казано хич не му се ще. Наскоро си купи джип, има леки заеми и ако не е жена му въобще нямаше да го продава."
      Последно редактирано от silverfox; 26-07-10, 22:08.

Коментар

Освен упоменатото от Ясен, въпросът търпи дискусия спрямо правилата, понеже не е практика, а по скоро инцидентен.
        Което не го омаловажава, разбира се, обикновено дезинфекцираме обявите от този своего рода спам, но има и пропуски, явно.
        За това всеки пълноправен участник има право да пусне уведомление до администрацията/триъгълника под края на поста,където пише и "Публикувай в Блог", в дясно/, след което да се предприемат действия, спрямо неспазени правила и/или опити за заобикалянето им лежерно, според вижданията на някои участници.

Коментар

Да да, това ми е ясно, но първоначално нямах предвид конкретни обяви. Тази я дадох за пример, защото ми направи по-голямо впечатление и е отскоро. Но доста често срещам обяви, в които някой продава нещо от друго име и не е наясно със състоянието на автомобила (стоката). Точно в конкретната обява, която цитирах (нарочно не пуснах линк) сигурно има по малко истина от двете твърдения. Затова не използвам бутона за уведомяване.

Коментар

Няма как, утвърдените сте и помощници в подредеността на форума, това е и една от идеите в ескалирането на даден участник.
            Колкото и много модератори да ви изглеждаме, вижте и броя участници, разделете едното на другото, отчетете факта, че модераторите са по ресори/раздели и не могат да вземат становище във всеки раздел и ще си дойдем на думата.
            От линк за конкретната обява наистина тук няма нужда, но без уведомление, ако е минала неволно през ситото, няма как да се вземат мерки.
            И, нещата се разчуват/всеки познава някой-колко държава сме/, с уведомления и "разчуване",и с ваша помощ можем да доукротим нерегламентираните обяви спрямо правилата тук.Като не се случат въпросните виражи няколко пъти в повече, ще секнат, както и ако някой участник за системно нарушаване на правилата бъде отстранен от форума.
            Последно редактирано от maxxx; 26-07-10, 22:42.

Коментар

Не могат да се изпращат уведомления зза всички обяви, в които продавача, не е наясно със състоянието на стоката, която се продава, тъй като не е в разрез с правилата
              Съгласен съм обаче за обявите, в които има явно разминаване в предоставената информация, както и съм съгласен, че утвърдените потребители трябва да подпомагат модераторите в тяхната дейност за да работи портала нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                Здравейте,
                от скоро пиша активно в този форум и не мислех да давам оценка, но ми прави впечатление нещо. В раздел Продавам много често се срещат обяви пуснати от член на форума, но се продава автомобил на друг човек. Дотук няма нищо лошо. Лошото е, че много често се срещат обяви от типа "ами аз не съм го виждал джипа и не отговарям за състоянието, звънете на телефона". Скоро (преди 1-2 дена) много лощо впечатление ми направи обява, в която член на форума описва АТВ, мисля че беше, като негово, как го купил, ползвал и т.н. и след 3-4 въпроса казва, че не е негово, ами на негов познат.
                Много ме кефят обяви, в които след въпрос дали още се продва следва отговор от типа "ами ще трябва да питам".
                Е аджеба нали затова е този рейтинг и тези първоначални ограничения, за да може човек преди да купи нещо да си направи поне елементарен извод за коректността на човека от който го купува.
                Това ми прави впечатление, защото ми предстои да си купувам джип, но с такива обяви ми е малко трудно да се доверя. Ако трябва ще дам и кокретни примери, но засега ще се въздържа.
                Колeга подкрепям мнението ти на 99 %.Аз също съм пускал обява от името на мой приятел , но съм знаел правилата и колко неприятно е когато потърсиш някакво инфо да ти се каже ,че не знам си какво и не знам си защо не могат да ти го дават.
                Аз лично се старая да съм максимално изчерпателен ,че за повече инфо трябва да се обадят или пишат на еди си кой тел или майл.
                Този 1 % който си оставих от 100-те е за това ,че всеки който има желание може да помогне на някой негов приятел и не само на него.Представи си ,че точно това което търсиш е в обява на колега тук направил услуга на приятел.
                Това дали , какво и кога , като решение ще вземат администратори и модератори е нещо което може би не можем да контролираме , но ако самите ние направим нужното да помогнем за такива "празни" или непълни обяви , да изпъкват и да се предупреждават титулярите , може би ще успеем да запазим възможността да го правим и за напред.
                "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
                "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

И аз мисля така и както казах няма нищо лошо в това да се пускат обяви от името на приятел. То е ясно, че човека пуснал обявата не може да е 100% информиран за продаваната стока, но поне може малко от малко да се информира и да дава точна информация във форума, та купувача да може да си направи първоначална оценка дали да се вдигне на ХХХ км за оглед. А не да пусне обява, и както се е случвало да не отговаря с дни на въпросите във форума, или ако отговаря, то на елементарни въпроси да казва "не знам нищо".

Коментар

Аз си подхождам със съмнения и не мислех да се обаждам, но много често взеха да ми правят впечатление и както казах някои са доста крайни в това отношение.
                    Щом се дискутира въпроса може да се затваря темата.

/edit
                    ето и конкретен пример:

1. "АТV-то го имам от почти година. Никога не е давало дефекти и никъде не съм закъсвал с него (случи се колега, който не можа да качи един кален баир, да го закача и изтегля нагоре). Продавам го защото пикапа ми грохна и ще трябва да търся пари за друг."

2. "Да. Може би от посочения скайп някой се е досетил, че не го продавам точно аз. Продава го момчето, ама честно казано хич не му се ще. Наскоро си купи джип, има леки заеми и ако не е жена му въобще нямаше да го продава."
                    Този пример колега си е направо за "бисери-те". А за обявите от името на друг мисля, че имат място във форума, но при цялата отговорност и последствия за подателя на обявата. Аз лично щях да пусна обява за неизгнила витара на добра цена, просто защото наистина беше изгодна и добре гледана и си заслужаваше да влезе гордо във форума. Повика ме на оглед мой приятел, много я харесахме, но не я купи т.к. го повикаха на работа в Германия. Наснимах колицата, но докато ми остане време да скалъпя обявата собственика е продал джипката. Колата си заслужаваше всяка стотинка според мен.
                    Така че примери много и за да си бъдем полезни един на друг е хубаво да можем да пускаме обява за чужди вещи, но спазвайки утвърдените правила.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

ето и конкретен пример:

Публикувалият заблуждаваща информация в обявата е санкциониран, за нарушаване правилата на Форума.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X