Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правила за използване на глобалната мрежа (Интернет)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Правила за използване на глобалната мрежа (Интернет)

    Вашето съгласие за съблюдаване на изложените по долу правила се явява задължително условие за предоставянето Ви на достъп до каквито и да е мрежови ресурси, свързаност или отдалечен достъп от OFFRoad-Bulgaria.com

    Потребител е всяко лице (физическо или юридическо) което има договор под каквато и да еформа със OFFRoad-Bulgaria.com и/или ползва нейните услуги.

    При нарушаване на изложените по-долу правила OFFRoad-Bulgaria.com има правото да предприеме всички действия, които счете за необходимо включително ограничаване или прекратяване на достъпа до определен ресурс, интернет свързаност както и/или сезиране на правоохранителните органи.

    Мрежата интернет представлява глобално обединение на компютърните мрежи и информационни ресурси, които принадлежат на различни организации и хора. Това обединение е децентрализирано и към момента няма общо приети и установени правила и закони свързани с неговото използване. Но съществуват общоприети норми които да осигурят възможността дейността на всеки участник да не пречи на останалите. Фундаменталната норма е че правилата за използване на всеки интернет свързан ресурс (от пощенска кутия до канал за свързаност) се определят от собственика на този ресурс.

    1. Ограничения за разпространение на информация която не е искана или желана (спам)
    С развитието на мрежата Интернет основен проблем започва да става наличието и възможността за евтино генериране на излишък от информация. Поради тази причина се установят посочените по долу правила:

    1.1. Недопустимо е масираното разпращането на електронни послания от какъвто и да е вид (мейли, ICQ съобщения и т.н. …) без да има предварително съгласуване с получателите. Под масирано разпращане се има в предвид както изпращането на множество послания до различни получатели така и изпращането на множество послания до единичен получател.
    1.2. За предварително съгласуване се приема само когато всеки конкретен получател е изразил желание за получаване на посланията, това му съгласие е регистрирано персонално и в поканата за съгласие е било ясно определено и видно какъв тип и обем информация той се съгласява да приема.
    1.3. В частност не се приема за дадено съгласие от крайния получател при следните случаи:
    1.3.1. Когато адресът е получен от мрежови ресурси например на WWW страница, USENET, chat, и т.н. и там не е било изрично указано, че този адрес е готов да приема послания от вида, който му се изпраща
    1.3.2. Когато адресът е получен от други ресурси например печатни издания и там не е било конкретно указано, че е готов да приема послания от вида, който му се изпраща
    1.3.3. Когато адресът е получен от WWW форма, в която изрично не е указано, че може да се използва за изпращане на послания от конкретен вид.
    1.4. Недопустимо е в електронни конференции и форуми както и други подобни да се въвежда и разполага информация, която не е свързана с конкретната тематика, както и да се добавят спъсъци с адреси на други ресурси и или препратки, които нямат отношение към дискутираните теми.
    1.5. Недопустимо е изпращането на послания включително и до адресати, които предварително са дали съгласие за получаването им, в които да няма указан конкретен начин за прекратяване на получаването им.

    2.0. Забранява се разполагането върху мрежови ресурси както и препращането, разгласяването или използването под каквато и да било форма на информация, която е под забрана от действащо национално или международно законодателство.

    3.0. Недопустимо е осъществяване на проникване или опит за проникване в информационен ресурс на друг собственик, освен когато е с неговото изрично съгласие.
    В това число се причисляват всички действия свързани с проби с различни пароли, подмяна на адреси или представяне под фалшива самоличност. Като недопустими се определят и действия свързани с достъп до ресурс до който има позволение но се извършва опит за получаване на по големи от предварително дадените права.

    4.0. Недопустимо е използването на каквато и да е техника или метод, с който се генерира безмислена информация, която създава паразитно натоварване на възли и ресурси в мрежата в обеми, които надвишават необходимото за нормалното функциониране и проверка на свързаността.

    5.0. Освен горепосочените правила всеки отделен собственик може да установява допълнителни правила и/или условия за неговите ресурси. Тези правила следва да бъдат указани към всеки ресурс и се явяват задължителни. Всеки потребител на определен ресурс или се съгласява с правилата за неговото използване или веднага прекратява използването му.

    6.0. Значителна част от ресурсите в мрежата изикват индентификация под различна форма. На всички потребители се забранява използването на идентификационни данни на други лица освен, ако не са упълномощени по предвиденият от закона начин. За фалшификация се определя и използването и/или промяната на адрес на мрежова карта или използване на чужд IP адрес.

    6.1. Всеки потребител следва да предотврати използването на негови данни – пароли и т.н. като ги запази в тайна и вземе необходимите мерки за опазване достъпа до тях от други лица. Всички щети или загуби причинени от използване на неговите идентификационни данни са за негова сметка до момента в който не е уведомил собственика на определеният ресурс за компроментирането на неговата идентификация.

    7.0. При работа в мрежата или достъп до нея всеки потребител става пълноценен участник в Интернет. По тази причина той е длъжен да спазва правила за настойка и достъп на своите ресурси така че да попречи на незаконното им използване.
    VPetrov.photography

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X