Предлагам да се направи подфорум със съвети по марки какво да се гледа внимателно при покупката на автомобил. Всички автомобили имат слаби места които един собственик познава добре, но кандидат купувача си няма и представа. Нека всеки да напише за особенностите на колата си като укаже марка модел и година на производство. Така като някой от нас реши да си смени утре каручката ще знае какво и къде да погледне. Темата може да се пусне и в специализираните по марки подфоруми на 4х4.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Предложение за под-форум
Свий
X
-
В "Дискусии по марки" не може ли да се отвори по една тема за всяка марка, която примерно да се казва "Слаби места" или "какво да гледаме при покупката на ...." , която винаги да стои най-отгоре "важна тема" и в нея се описват слабите места на дадената марка ( плюсове минуси, какво де се гледа при покупка, слаби места и т.н)
поздрави ПепиПоследно редактирано от Peppy; 21-01-07, 12:27.LZ1PER
-
По марки - има добре поддържана систематизирана информация от мен, ето тук:
Автомобили 4х4 - систематизирано
В темата Избор на 4х4. Началото... съм създал секция за сравнения на 4х4 в ценови класове. Иначе за слаби и силни места може да с епрочете в не малко теми за различните марки и модели, обикновено тези теми са със заглавия от рода "Купих си Дискавъри/ Чероки/ Витара с проблеми, а сега накъде?". Но Севдо /disem/ е прав - добре е да се създаде една кратка (систематизирана) тема за всеки модел от марките (или поне по-популярните и търсените), която да присъства във под-форума на марката веднъж и също така и в систематизирана информация ("Избор на 4х4. Началото") като препратка.
Относно указания какво да се глед апри покупка на даден модел, много разчитаме и на помощта на модераторите по марки. Аз мапример мога д апомогна в такова указание за някои модели Ленд Ровър (макар и да не съм технически капацитет), нека останалите колеги помислят и нахвърлят нещо и за другите модели и марки, като съобразят и вземат впредвид писаното вече дотук (могат да извлекът ценното от него), както и интереса и търсенето. Ясно е, че някои модели много се търсят (Нива, Витара, Чероки, Дискавъри, Уаз, др.), други не-толкова (Хамър, Опел Монтерей и т.н.).
Освен това, определено не е необходимо да си модератор за да съставиш подобна тема. Всеки, който има желание и време разбира се, може да сподели нещо с останалите, независимо дали е от опит или е от намерен източник в мрежата.
Например, Севдо, ти можеш да кажеш как са тоците при различните марки и модели?Знам например, че някои Рейндж-ове страдат от ел-мел... Примерно...
Коментар
-
Хубаво е купувача да знае слабите места!
Има доста теми с напътствия, какво да проверим, на какво да обърнем внимание, какви изпитания да направим...Обикновено, описани са всички системи и то с препоръка, ако нещо не работи да се откажем от покупка! Да но, на тези изисквания отговаря само нов автомобил (и то не винаги). В повечето случаи, това което гледаме, струва 5 до 10 пъти по-малко от цената на ново. Каде е разумната оценка на ситуацията?
Ако продавача е ремонтирал всичко, би трябвало да иска цена като за ново! (Той е на ясно, че не може да я получи) На какво основание ще се натяга да оправи всичко?
Ако купувача иска всичко да изглежда като на нов автомобил, той няма да може да купи нищо. (Отива с 5 до 10 пъти по-малко пари) На какво основание ще иска всичко да е перфектно?
Каде е границата, или линията на "поведение" на двете страни...Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Това не е съвсем така.Цената на автомобилите пада защото се износват като цяло и модела им остарява.Това изобщо не значи че старите коли са счупени. В много случаи кола на 10г е по здрава от колкото някоя на 2г.Всичко е до отношение на собственика.
Всеки иска нов модел но за да продаде старата си кола трябва да преглътне загубата.
В повечето случаи при покупката на автомобил основна роля играят емоцйите. Хората купуват коли заради външния вид. Така че смачкан калник е от много по голямо значение от разтегната верига на раздатката или спукана глава а в последствие парите за ремонт са много различни.
Споменах веригата защото аз дето уж много ги знам като купувах джипа изобщо не я забелязах. За това трябва да се знае какво как и къде да се гледа и наи вече колко ще струва ремонта. Разбира се наи добре е колата да се прегледа в сервиз от някои които разбира но понякога това не е възможно. Така че малко информация никога няма да е излишна.
Коментар
-
Абсолютно съм съгласен с Kinex. Странно е, но е факт, че повечето хора, които купуват джипове (най-често за първи път) гледат боя, купе, седалки, километри и година(не, че са за пренебрегване), а не толкова агрегати и общо състояние, което е по-важното. Още повече, много хора смятат, че поддръжката/ обслужването на джипа е почти като на лека кола, малко в повече - там масла, филтри, ремъци, най-много гуми и това е. Yes but no както казва Тодор Колев, т.е. да ама не.
Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение...Има доста теми с напътствия, какво да проверим, на какво да обърнем внимание, какви изпитания да направим...Обикновено, описани са всички системи и то с препоръка, ако нещо не работи да се откажем от покупка! Да но, на тези изисквания отговаря само нов автомобил (и то не винаги). В повечето случаи, това което гледаме, струва 5 до 10 пъти по-малко от цената на ново. Каде е разумната оценка на ситуацията?...
Всеки джип има много достойства ако е добре гледан. Класиката е, че типичните болежки при различните модели в масата случаи се правят опити да се прикрият (ако вече има синдроми за тези болежки).
Коментар
-
Надявам се че ще ме извините за офтопика-но имам и аз едно предложение.Както сигурно забелязвате има някой хора които пишат само с търговса цел в форума и се чудят как да си продадат "бараките"-та за тези хора не е зле да се помисли малко и да се ограничат някакси-защото сме форум за оффроад а не битак за продажба на "кошници"които даже и не са 4х4.Някой от участващите в форума имат само желание как да се разделят с "перфектната"си "барака"и нямат и едно мнение извън подфорум"купува продава".
Коментар
-
Вече обмисляме и даже заработи нов модел. Когато някой се регистрира първите му две три мнения ще уведомяват модератор да ги погледне. Същия човек няма да има и право на лични съобщения както и достъп до някои специализирани форуми. Когато се види от първите му две три мнения че е тук по същество а не само да пусне една обява си получава всички права на регистриран потребител...
Новия портал позволява такива възможности...
Коментар
-
Само за една обява
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеКогато се види от първите му две три мнения че е тук по същество а не само да пусне една обява си получава всички права на регистриран потребител...
Новия портал позволява такива възможности...Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения))
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар