Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то пустословие?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Що е то пустословие?

Искам да попитам, защото не намерих в форума определение за изтриване на тема по причина "пустословие".И ако съм решил да потвърдя мнението на някой писал нещо, какво трябва да напиша за да не се приеме това като пустословие?Явно само емотикон не е достатъчен.Или това е удобна причина ако не си "симпатичен" на някой модератор да те резне като прецени, че това което си написал е пустословие?
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

До: Що е то пустословие?

Задавали ли сте си въпроса, при 13 000 активни потребители, на какво ще заприлича дадена тема, ако всеки цитира мнение, с което е съгласен и пише "+1" или обратното "-1", ако не е съгласен ? Цялата тема ще се напълни с излишна информация, която няма да е полезна никому.
    Чудесно е, че сте съгласни с някое мнение, може да използвате системата за репутация, или другия вариант е да напишете, че сте съгласни, но да доразвиете тезата/мнението.
    Емотиконите НЕ носят полезна информация.

P.S. Ако толкова държите останалите участници в дискусията да видят, че сте съгласен с някоя теза -помолете модератора на раздела, в която се намира темата, да направи публична анкета в темата, за да си изразите мнението.
    Per aspera ad astra.

Коментар

Някъде бях чел, че всеки мъдър закон трябва да съдържа в себе си възможността да бъде заобикалян..

е, в светлината на твоето виждане - това е начина в някои ситуации

Коментар

По въпроса за +1, +10 или всичко до +1000000 и отвъд - някога се допускаше и не се санкционираше. Само че някога членовете бяха по-малко и не се набиваше толкова на очи и не пречеше. Затова се и взе конкретното решение. Лично аз много внимавам с наказанията, но съгласи се че ако погледнеш нечий профил, и видиш всичките му мнения, като вътре твърде често фигурират изказвания от горните (+1, +10 и т.н.), то те не носят никаква полезна информация, и съответно не са в ничия полза, а само пълнят форума с плява.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

По принцип лично мойте постове не са пълни с + и -, въпреки че може иначе да са глупави според някой.Та в този ред на мисли може да има и категория като "глупаво", "не дотам умно" и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
            По принцип лично мойте постове не са пълни с + и -, въпреки че може иначе да са глупави според някой.Та в този ред на мисли може да има и категория като "глупаво", "не дотам умно" и т.н.
            Не става въпрос за глупави или не. Конкретно по въпроса - пустословие е празнодумство, казващ нещо без да има никакъв смисъл.
            Горецитираните мнения и казуси не са глупави или умни а БЕЗСМИСЛЕНИ и поради тази причина нямат място в темите.Не носят никаква ПОЛЕЗНА информация. Толкоз.
            Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
              Не става въпрос за глупави или не. Конкретно по въпроса - пустословие е празнодумство, казващ нещо без да има никакъв смисъл.
              Горецитираните мнения и казуси не са глупави или умни а БЕЗСМИСЛЕНИ и поради тази причина нямат място в темите.Не носят никаква ПОЛЕЗНА информация. Толкоз.
              Да разбирам че няма твърди правила по въпросът.Както дойде.

Коментар

Не съм визирал никого конкретно. Правилото важи за всички. Ако се прецени че някой пост няма принос към темата (пряк или коствен), той просто се трие, или при нужда се отваря друга тема.

В тоя смисъл, и модераторите са хора. Няма да се учудя ако някой ден и на мен ми лепнат картон, ако прекаля. Или ми изтртият някое мнение като спам(всъщност, последното се случва от време на време). Е, и какво от това? Преценил съм, написал съм.

Във всеки раздел си има модератор, и всяко прекаляване в някоя посока, особено при спорни казуси, се обсъжда от доста народ, преди да се предприемат някакви действия. Обсъждат се и самите действия, всъщност. Ако това го нямаше, и форумът да го нямаше. Мъртви форуми пълни с плява има колкото щеш, което несъмнено и сам си забелязал.

Да разбирам че няма твърди правила по въпросът.Както дойде.
                Разбирай го както искаш. Казах ти какъв е механизма, и той важи за всички, включително и тук пишещите.
                Последно редактирано от cveti; 21-11-09, 10:30.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Не съм визирал никого конкретно. Правилото важи за всички. Ако се прецени че някой пост няма принос към темата (пряк или коствен), той просто се трие, или при нужда се отваря друга тема.

В тоя смисъл, и модераторите са хора. Няма да се учудя ако някой ден и на мен ми лепнат картон, ако прекаля. Или ми изтртият някое мнение като спам(всъщност, последното се случва от време на време). Е, и какво от това? Преценил съм, написал съм.

Във всеки раздел си има модератор, и всяко прекаляване в някоя посока, особено при спорни казуси, се обсъжда от доста народ, преди да се предприемат някакви действия. Обсъждат се и самите действия, всъщност. Ако това го нямаше, и форумът да го нямаше. Мъртви форуми пълни с плява има колкото щеш, което несъмнено и сам си забелязал.
                  В това което казваш има логика и аз съм съгласен по принцип, проблемът все пак е в аршина.Да се прилага правдиво.

Коментар

Аз не знам защо е цялата тая дискусия?
                    Написаното от Вас не казва никому нищо, ето го:
                    Първоначално публикуван от disko04
                    Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
                    Ооо, пич... Намерил си кой да попиташ.
                    Разбираш ли, нещата както винаги са преплетени като черва. Не може една държава да има изкъртени като след война улици, и в същото време да развива модерна наука. Някои дупки на кавала винаги ще стоят пред други дупки. Нещата се подхващат да се оправят оттук, после оттам, като скачени съдове това води до забързване на трети и забавяне на четвърти, побутнат последните, и така един ден има нормално общество, политици които са "отговорни" просто защото то упражнява контрол над тях, икономиката заработва, стандартът на живот се вдига и, о чудо - има десетки милиони излишък за науката. След пет години - милиард. На сегашния хал кое да му оправиш по-напред, или най-паче - какво се оправяше 20 години и кой спа, краде, яде и сра ? Така си отива тихомълком то, "последното свястно поколение"...
                    Настоящето състояние на БАН не е злощастно стечение на обстоятелствата, а логично последствие, да не казвам търсено.
                    Та на въпроса ти - не знам какво да ги правим звената. Но затворим ли ги, повече не питай за тях. Затова оправяме икономиката, образованието и здравеопазването, за да имаме нормално живееща, умна и здрава нация. После модерната наука няма да има нужда да я търсиш под дърво и камък, тя сама ще си дойде като също толкова логично последствие. Това как ти звучи като план ? Викаш, ти и сам си го знаеше. Е да де, всички си го знаем...
                    +
                    Тази тема е също толкова безмислена колкото и повода за нея!
                    LZ1PER

Коментар

Аршинът е горе-долу един - това нарушение се налага най-вече на новодошли които не искат да се научат и на хора които отдавна са тук които би следвало отдавна да са се научили.

Нрушение за спам се отбелязва основно когато умишлено или поради умишлена липса на внимание дадена тема се натоварва с излишни глупости, или когато е налице опит за съживяване на тема или на отклоняването и.

В това отношение коментарите за джипките и уазките в темата за БАН (понеже знам че тази тема тук е заради ония коментари там) е изцяло в контекста на темата. Тъй че не страдай. Няма спам.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X