Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търсачката или?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търсачката или?

Въпрос: Днес решавам да проверя докъде е стигнала темата "Тежко въоръжен мотопед". Обаче темата дефицит - няма я. Чуквам в гугле-то, излиза до половината. От което си правя извода, че или търсачката на форума ме подвежда, или темата е изтрита, а това, което излиза през Гугъл е кеширано и затова ми показва само част от мненията.
    Опитах и с още някаква тема, същия ефект, но доато цъках насам-натам забравих коя беше
    Та търсачката ли се белосва или темата липсва?

П.П. Сега се сещам и още нещо. Нарочно ли е направено системата за оценяване да е анонимна или аз не гледам където трябва? За една тема в спама получавам оценка, положителна при това, със забележка, че бъркам употребата на думата "амуниции". Което си е самата истина. Искам да кажа едно "благодаря" на човека, само дето не го знам кой е. Хайде, за отрицателните оценки може би има някаква мъглива логика тип "да няма обидени". Но за положителните? Май досега единствено Цвети се е сетила да напише и ника си след забележката. И за още двама-трима съм се сетил след известно умуване
    Последно редактирано от tef4o; 18-10-09, 00:40.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: Търсачката или?

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Въпрос: Днес решавам да проверя докъде е стигнала темата "Тежко въоръжен мотопед". Обаче темата дефицит - няма я. Чуквам в гугле-то, излиза до половината. От което си правя извода, че или търсачката на форума ме подвежда, или темата е изтрита, а това, което излиза през Гугъл е кеширано и затова ми показва само част от мненията.
    Опитах и с още някаква тема, същия ефект, но доато цъках насам-натам забравих коя беше

П.П. Сега се сещам и още нещо. Нарочно ли е направено системата за оценяване да е анонимна или аз не гледам където трябва? За една тема в спама получавам оценка, положителна при това, със забележка, че бъркам употребата на думата "амуниции". Което си е самата истина. Искам да кажа едно "благодаря" на човека, само дето не го знам кой е. Хайде, за отрицателните оценки може би има някаква мъглива логика тип "да няма обидени". Но за положителните? Май досега единствено Цвети се е сетила да напише и ника си след забележката. И за още двама-трима съм се сетил след известно умуване
    Търсачката определено си има трески за дялане. Каквото намериш в гугъла, твое си е - цъкаш и влизаш, засега май той е по-добрия инструмент за Форума.

Репутационната система е анонимна НАРОЧНО, правени са много експерименти с не-анонимни такава и те работят зле. По принцип е забранено да се пише ник в полето, тъй че не изтропвай Цвети на всички. Забранени са и коментарите по дадени оценки. Ако има ругателства и обиди, трябва да се обаждаш лично на някой от администрацията.

Коментар

Ето я темата Тежко въоръжен мотопед , последните два поста са изтрити. Последната публикация в темата е от 26 юли 2008г.

За репутацията се съмнявам да съм си писала ника аз, запозната съм с правилата... Може да съм ти писала забележка или лично съобщение, там си пиша името отдолу, пък и то се вижда от кого е. Другого Дрвото е обяснил.
      Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
      A2 (+)

Коментар

Възможно е и аз да бъркам понятията, второто ми питане беше ей за това долу.

За Цвети (а сега де, без малко да стане оная работа с веждите и очите...) - специално се разрових, бях писал коментар на един от ботовете. Ник в коментара на оценката наистина нямаше, но самия коментар беше достатъчен да се върна веднага на темата, а там вече си имаше конкретен коментар, за което съм благодарен. Баси, звуча като някое хлапе, което се оправдава що се е наа...о

Както и да е. Въпроса за търсачката го повдигнах, защото доста често има коментари от сорта на "Ползувай търсачката", но далеч не винаги има ефект от търсенето
        Последно редактирано от cveti; 18-10-09, 17:34.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

За Цвети (а сега де, без малко да стане оная работа с веждите и очите...) - специално се разрових, бях писал коментар на един от ботовете. Ник в коментара на оценката наистина нямаше, но самия коментар беше достатъчен да се върна веднага на темата, а там вече си имаше конкретен коментар, за което съм благодарен. Баси, звуча като някое хлапе, което се оправдава що се е наа...о

Както и да е. Въпроса за търсачката го повдигнах, защото доста често има коментари от сорта на "Ползувай търсачката", но далеч не винаги има ефект от търсенето
          Тефчо бееее, репутация не се коментира публично! Това е сериозно нарушение на правилата и има защо. Сега ще викна някой отговорен да избърше.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Тефчо бееее, репутация не се коментира публично! Това е сериозно нарушение на правилата и има защо. Сега ще викна някой отговорен да избърше.
            А защо така?
            В някой форуми репутацията е направена публична и се вижда в мнението за което е дадена. Може да се направи и да се показва от кой е?

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
              А защо така?
              В някой форуми репутацията е направена публична и се вижда в мнението за което е дадена. Може да се направи и да се показва от кой е?
              Е да, ама някои-те форуми не са големи и важни като нашия. И може би няма да станат. Не ми се обясняват неща, които и аз съвсем повърхностно разбирам, просто повярвайте, че така трябва. Ако на някой не му харесва, да си направи форум и да си го организира както намери за добре.

Коментар

Е да, ама някои-те форуми не са големи и важни като нашия. И може би няма да станат. Не ми се обясняват неща, които и аз съвсем повърхностно разбирам, просто повярвайте, че така трябва. Ако на някой не му харесва, да си направи форум и да си го организира както намери за добре.
                Аз не оспорвам вижданията на админите, просто споделям.
                А това за създаването на форум - аз форумите ги приемам - че са на потребители, създават се от потребители и не трябва някой да приема, че форума е лично негов ... Има примери в БГ нет-а за проблеми със самооправство и диктатура, това се получава, когато не се приема, че форума е на потребителите

интегрираната търсачка не се справя с кратки думи - до 3 знака например.
                Аз лично ако търся нещо във форума използвам това

Коментар

Аз не оспорвам вижданията на админите, просто споделям.
                  А това за създаването на форум - аз форумите ги приемам - че са на потребители, създават се от потребители и не трябва някой да приема, че форума е лично негов ... Има примери в БГ нет-а за проблеми със самооправство и диктатура, това се получава, когато не се приема, че форума е на потребителите
                  Този тук форум е най-яркият пример на самоуправство и диктатура. Не знам кои са другите, какви са им проблемите, но този определено е успешен. Потребителите са просто част от форума. Важна част, но само част.

Коментар

Този тук форум е най-яркият пример на самоуправство и диктатура. Не знам кои са другите, какви са им проблемите, но този определено е успешен. Потребителите са просто част от форума. Важна част, но само част.
                    Пример е фиат форума ... сега има 2
                    Заради такова мислене се получават случаи когато ценни и знаещи потребители си заминават, примерните не са 1 или 2 ...

Коментар

Утвърдените правила във Форума трябва да се изпълняват.
                      Те са плод от много труд, дискусии, както и са реакция от действия на членове, модератори и супер модератори.
                      Участието, както и неучастието във всеки форум е доброволно.
                      При регистрирането всеки потвърждава, че е съгласен с правилата (както и тяхната промяна) във Форума.
                      Форума е частен и си има собственик, който до голяма степен определя правилата.
                      Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                      LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                      Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

... ценни и знаещи потребители си заминават, примерните не са 1 или 2 ...
                        И оттук са си заминавали хора - колко ценни, всеки може да прецени за себе си. Никоя политика не е идеална. Но повечето са си тук. Управлението на форум не е проста работа, налагат се компромиси и измисляне на оригинални решения. И доста труд.

В частност, не че зависи от мен, но репутационната система тук ще остане анонимна в обозримо бъдеще.

Коментар

В много случаи е лесно да се досетиш кой е гласувал за теб. Това не е нарушение на правилата обаче, защото все пак никога не може да си сигурен.

Отново напомням, че публичното коментиране на репутацията е абсолютно забранено. Ако някой смята, че има злоупотреби със системата за репутация може да пише на супер-модераторите.

Темата заключвам, тъй като смятам, че отговори на въпросите вече са дадени.
                          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                          A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X