Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неочаквано криптиран и изгубен текст във форум от VBulletin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неочаквано криптиран и изгубен текст във форум от VBulletin

Какви са шансовете да си възстановя изгубен текст, след намесата на VBulletin !?
    Дори и да не може да се възстанови напълно, запазен но криптиран подобен текст,
    дали е възможно да бъде разшифрован от програмата Shtirliz:
    Откъс от текст криптиран от VBulletin

Не можа ли да направиш скрийншот и да го публикуваш тук?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Не можа ли да направиш скрийншот и да го публикуваш тук?
      Сега ще трябва да му обЯсниш, щое то скрийншот, и с какво яде и как се прави ....
      -Чем занимаетесь по жизни?
      -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Ще ме извините но много добре знам какво е скрийншот и как се прави.
        Аз съм го направил и публикувал, но за съжаление той излезе във форума . . .дефектирал !
        МЕЖДУ ВПРОЧЕМ ТЪРСИХ БУТОНА ЗА "РЕДАКЦИЯ", НО ТАКА И НЕ ГО ОТКРИХ В ОБНОВЕНИЯ ВИ САЙТ
        Тези и още много други слабости като глобалното игнориране (автоматично добавяне към списъци за игнориране),
        често срещани грешки в базата данни, неудобен контролен панел определено ни срещат с възникнали „недоразумения“ с vBulletin.
        Макар че работи от 2000 г. и не спира да се развива, макар че болшинството от неговите разработчици напуснаха проекта,
        като се заеха със създаването на XenForo.
        Така че в последно време, той започна да получава повече негативни отзиви от уеб администратори които го ползват:

https://inx.lv/mgRh

Коментар

Вероятно не съм се изразил достатъчно ясно, затова да уточна: СКРИЙНШОТ! КАЧЕН ТУК! В ТОЯ ФОРУМ!
          А шансът да кликна върху линк от типа nababamu.gz е = 0.

И коментаторите...

Коментар

Вероятно не съм се изразил достатъчно ясно, затова да уточна: СКРИЙНШОТ! КАЧЕН ТУК! В ТОЯ ФОРУМ!
            А шансът да кликна върху линк от типа nababamu.gz е = 0.
            Слушам шефе, прайм та начЕлникк...
            -Чем занимаетесь по жизни?
            -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

@Boa
              Текстът не е криптиран а грешно интерпретиран:
              Текстът вероятно е написан в една кодова таблица (например UTF-8 , но е интерпретиран като друга (например Windows-1251).

Направете проверка на:
              <meta charset="XXXXX">
              Проверка на MySQL

SHOW VARIABLES LIKE 'character_set_database';
              SHOW VARIABLES LIKE 'collation_database';
              Направете дъмп на MySQL
              С iconv конвертирайте до правилният енкодинг

Поздрави
              Последно редактирано от chataloff; 18-11-24, 12:47.
              LZ1UFS

Коментар

Вероятно не съм се изразил достатъчно ясно, затова да уточна:
                СКРИЙНШОТ! КАЧЕН ТУК! В ТОЯ ФОРУМ!
                Вие твърдите че разбирате от тези неща, а пък правите основни грешки.
                Текстта за да се разкодира трябва да бъде задължително във формат .tx , а не в jpg или .png
                за да бъде във вид на скрийншот / така както вие го желаете / !
                Поради това съм го качил на облак и ви давам линк към него, за да може да се свали и преработи.
                А не да изпадате в паника и да се пазите от съфорумци, разгеле да не ви източат . . . банковата карта !

Коментар

Вероятно става въпрос за объркан енкодинг и исках да видя картинка какъв е резултатът, но след като ти не желаеш да качиш такава, те оставям да се бориш с "криптографията"...

И коментаторите...

Коментар

това му е текста, престраших се и го свалих че ми стана интересно.

Коментар

Неподходящ енкодинг на текста...

И коментаторите...

Коментар

Ако някой има интерес ето и самия txt файл
                        Прикачени файлове

Коментар

Ето и отговора на chat gpt Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.png
Прегледи:238
Размер:121.3 КБ
ID:6979821

Коментар

• Boa
                            Boa коментира
                            Редактиране на коментар
                            Този глупав чат, явно е уловка за глупаци !
                            Тези хитреци които се явяват по телевизията и се бият в гърдите,
                            само са прибрали мангизите от този "Европроект" !
                            Сума ти време ми изгуби този чат, докато ми пусне някаква тъпотия, а след това да ми иска да му намеря . . . ОРИГИНАЛНИЯ ТЕКСТ.
                            С такава наглост човек, не би могъл да се сблъска и в българския Парламент:
                            ...................................................................................................................................................... .................................................................
                            Ще се опитам да декодирам текста с използване на utf-8 с опция за игнориране на грешки,
                            което може да помогне за възстановяване на части от текста.
                            Дори при декодиране с UTF-8 и игнориране на грешки, текстът остава в нечетлив вид.
                            Той съдържа символи като Рћ, С‚ и други, които предполагат несъответствие между заявената кодировка и реалната.
                            Ако сте сигурни, че текстът е на български и използва UTF-8, е възможно самият файл да е бил увреден при създаване или пренос.
                            Препоръчвам да проверите:
                            1./ Източника на файла и дали оригиналът все още е достъпен.
                            2./ Дали текстът може да бъде експортиран отново с правилна кодировка.
                            Мога да помогна с други идеи, ако имате повече информация! ​
                            ...................................................................................................................................................... ......................................................................

За това ще помоля някой, да ми намери инструкция как се работи с разкодиращата програма SHTIRITZ и ми публикува линк към нея .
                            Аз ще се оправя сам !

"Отговора който сте написал е верният, единствената причина софтуера да го отчита кат о грешен за която се сещам е да ползват е клавиатурна подредба с различна кодова т аблица и символа за точка да се енкодва по различен начин."

п.с:
                          оригиналния енкодинг е "Windows 1251: Cyrillic " и просто се конвертира до UTF-8 ...
                          успех
                          Последно редактирано от damyan_rm; 19-11-24, 12:55.
                          LR Disco II, Td5

Коментар

Ей свършИха компютърджийските фороми , тук му решиха проблема . Браво !!!

Коментар

• Тропчо
                              Тропчо коментира
                              Редактиране на коментар
                              Това, което съм чел от този потребител ме навежда на мисълта, че с неговите "проблеми", обикновено, не си търси помощ, а публика.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X