Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Войната в Украйна - тема за дискусии или общо наказание.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Войната в Украйна - тема за дискусии или общо наказание.

    Темата за Войната в Украйна

    Попрекалиха някои,прехвръкнаха обиди,някои не им държат нервите / и има защо /……..и темата се затвори вместо заслужилите да си получат заслуженото.

    Не знам колко е правилно това и дали въобще е правилно да се затваря една тема в която се обсъжда война в съседство от нас. Ясно ми е,че форума е частен, това го знам от 20 години.

    Мисля,че е по-правилно ръководството на форума да преразгледа позицията си спрямо затварянето на темата,така някои индивиди постигат тьпата си цел на гърба на други

    Благодаря за вниманието
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

  • #2

    Не се издържа. Трябва някой да попита нещо в тая вакханалия от мнения, призиви, пропаганда и контрапропаганда, в която ние сме като туземци. Това написа жерналистът Мартин Карбовски в личния си профил във Фейсбук.

    И като туземци ще изчезнем – между две знаменца на профилната снимка.
    Вие всички с мненията за глобалната катастрофа и война – колко проблеми в собствената си държава решихте?

    Вие, които наричате Русия “бензиностанция с ракети” как бихте нарекли собствената си държава? Дайте смешна метафора, дали ще можете?

    Вие, войнолюбци проклети, сериозно ли гасите тоя пожар с бензин, знаете ли кой ще изгори в него, какво казват вашите тинк-танк групи? И къде ще са вашите тинк-танк групи, когато дойдат реалните танкове, чужди железни машини, които в момента каните с хляб и сол, или каните с провокации и пропаганди?

    Вие, които заемате страна във война, в която дори разпалилите войната не заемат страна – колко години в казармата имате? Кой ще ви воюва на вас, нешастници, кой?
    Вие, които искате да се забрани трети март – за колко Освобождния станахте причина, че искате да махнем едно от тях?

    Вие, които пак бутате паметници – бутнете всичко и пак ще останете умираща държава, но вече и без паметници.
    Вие бълнувате и някой трябва да ви събуди. Плаша се какво събуждане ще бъде това и как покрай вашето събуждане от тоя бред ще изгорим всички.
    Всички, които говорите налудно и обидно за всяка една от воюващите страни – колко ще струвате, ако и вас почнат да ви ругаят, псуват, обиждат и подиграват? И пренебрегват – в един процес, в който победители няма да има.
    Няма по глупави чудовища от нас – при всяка нова война да искаме да сменяме името на катедралния си храм!!! Няма!

    Не просто победители няма да има – няма да има дори един батальон, който да воюва за вашето бълнуване.

    Събудихме се в кошмар. От тридесет години затъваме в тление и лъжа, но днес решително заемаме чужда, нечия страна, правейки се на принципни или патриоти или просто като хора от кръжок по любов към ядрени бомби?
    Демографията ли си оправихте, икономиката ли, свободата на словото ли ви е наред, енергетиката ли ви дава предимство и самочувствие? Кое точно ви дава право на оценки, призиви, подкрепа за тая или оная страна на тая или оная война?

    Истински нормалният човек при вида на случващото се трябва да замре. Да мисли. Да мълчи. Да спре. Да спре с ескалацията на страха. Да послуша собствения си инстинкт за човечност, инстинкт, който не избира страна. И не избира отмъщението.
    Задайте си въпроса какво имате вие да им отмъщавате на руснаци, украинци и всякаква сволоч, която попада в капана на братоубийствена, нелепа, кална война?
    Кой ви разказа живота като приказка за чудовища и невинни?

    Чудовище е всеки дръзнал да поощрява тази или онази страна в тази или онази война.
    Чудовище е всеки дръзнал да обявява всеки топоним за нова държава и всяка история като повод за омраза.

    Огледайте се и вижте как един конфликт ще превърне всички ни в чудовища. И ако така ви харесва – защо не решавате нашия си, познатия ни, матерния ни, отечествения ни конфликт, вместо да му придавате огромна тежест с чужди послания и фалшиво състрадание, гарнирано със сеир към ужасния ужас, обхващащ планетата.
    Колко проблема решихте за себе си и страната си, та почнахте да оправяте Украйна? Че и Русия?!

    Трябва да помълчим. Ако всички усти млъкнат – няма да има повод за оръдейни залпове в тая най-гнусна, излишна и нечовешки нелогична война.
    Само да попитам – имате ли душа и акъл да млъкнем малко?






    Дизелов Jeep, не е Jeep.

    Коментар


    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Само да попитам – имате ли душа и акъл да млъкнем малко……..



      Е те това не ми се е отдавало от малък,душа колко искаш,за акъл някои може да спорят ма колкото толкова,не мога да мълча.

      Жив и Здрав да е Карбовски,да си беше замълчал и той,точно в тоя момент не трябва да се мълчи,че после гледаме с насълзени очички и се чудим защо мълчахме.
      Последно редактирано от BENZBOSS; 11-04-22, 06:50.

  • #3
    Заради тия лодки, редовно нямам Интернет по няколко дни, и идея нямам какво се случва из света. Информацията за хода на войната получавах от форума. Кофти, че затвориха темата! Така шарани и таралежи си постигнаха целта.

    Я някой да даде идея къде в други български форум има добра тема за войната в Украйна.
    Мерси!
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

    Коментар


    • #4
      Направих няколко опита да накарам пишещите да спазват елементарно приличие и нормални правила за писане каквито се очакват да бъдат обичайни за нормални хора. Не стана и съответно се получи резултата какъвто е!

      Ако някой се наеме да я модерира, така, че да бъдат спазени елементарните норми за писане на български език и отношение към себе си, събеседниците си и света, както и да гарантира нормален диалог с равнопоставеност на мненията веднага му давам "ключовете"... Дотогава ще се информирате откъдето щете... Или на който му се говори и пише така, може спокойно да се кандидатира за политик. И без това сме на този хал, не случайно...

      VPetrov.photography

      Коментар


      • kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        Би било добре, ама няма причина да си мислите, че това с езика и тона ще се случи! Още в #3 се почна!

      • BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Каквото повикало такова се обадило

        Не очаквам животинските никове у форума да го разберат,да виждаш нещо с очите си и да твърдиш,че не е така,а после да се сърдиш като ти кажат,че си или лъжец или кьорав / а не си кьорав та ясно какъв си / е присъщо на едната страна тия дни.
        Да ти обяснявам ли на коя,имаш ли шанс да схванеш?

      • gy6ter
        gy6ter коментира
        Редактиране на коментар
        Аз ,щото съм с животинско име се не обаждам .

    • #5
      Освен това искам настоятелно да напомня на всички, че опитите за каквато и да е агитация с подпис ще бъдат пресичани без уговорки и без значение за коя чужда държава става въпрос. Четете правилата, писани са преди много години и не са променяни оттогава...
      VPetrov.photography

      Коментар


      • BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Тук не разбрах - нямаме право да взимаме страна по въпроса с войната в Украйна ли?


        Агитация за какво? Не можем явно да подържаме едната или другата страна? Мога ли да си сложа подпис Да живее България? Кога трябва да го махна,ако ни нападнат Сърбите или по избор та подписа става агитаторски?

        Отивам да чета правилата,че това съм го пропуснал.
        Последно редактирано от BENZBOSS; 11-04-22, 06:30.

    • #6
      https://offroad-bulgaria.com/forum/с...правила

      Е това намерих за подписите.

      Брата си беше сложил подпис Слава Украине,гледам сега го няма и предполагам,че от там идва и твоя коментар за агитация в подпис.

      Аз мислех,че агитация е нещо от рода на Еди кои си на сапун. Слава на България мога ли да си сложа?

      Не знам как ще го прочетеш и приемеш,просто ми е чудно с какво се нарушават правилата.


      Твой форум - твое виждане,ние само мигаме
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

      Коментар


      • BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Не знам,не ме питай мен,аз съм леко объркан тия дни. За Герои от двете страни мога много кратко да поспоря ма не може да се спори пък и не е за това темата.

      • deyan_h
        deyan_h коментира
        Редактиране на коментар
        можеш... ама не можеш... няма нищо. Спокойно. седни на кушетката, санитарите ей сега ще поставят белезниците в по-удобно положение.... Всичко е наред...
        Кажи сега, Какво те тревожи?

      • NIKSD
        NIKSD коментира
        Редактиране на коментар
        Не би трябвало да може “слава за героите”- по логиката, че само за нашата егитка можем да викаме, аз понеже не съм от заверата на героите /нищо героично не ми е на сърце/, ще се нацупя, ако някой възхвалява някакви си там герои…

        Сори, ама вижда се от кога съм се регистрирал. За всичките тия години не е минавало ден да имам интернет и да не посетя форума. Чувствах го като семейство. Е, явно всяко нещо си има край. Разочароващо…

    • #7
      "Слава на България" може всеки тук да си сложи. Слава на каквато и да е друга държава, сигурно ще може си сложи който желае в някой форум в друга държава... Тук е България и ще остане така, докато зависи от мен... Който иска да вика слава за друг, да иде там, където пожелае...
      VPetrov.photography

      Коментар


      • BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Ясно

        Не го намерих из правилата и не виждам нищо лошо Славата да е за кой да е……..ма явно това само според мен.

        Разбрах


        Мерси

    • #8
      Гледам някои имат Аватари с цветовете на Украинското знаме,други имат едни червени знаменца,трети подписи на руски,на английски е пълно…………


      Да ги дебнем ли тия гадове или нищо провокативно няма в това?
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

      Коментар


      • #9
        Не мога да видя всичко, а и нямам достатъчно време... Моля пускай линк, ще се оправя...
        VPetrov.photography

        Коментар


        • BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Вижданията ни по въпроса се различават,за да пускам рапортчета то трябва да споделям твоето виждане по въпроса,а тук не сме на една струна та ще гледам само да не газя много из нивата,другите друг да ги гони и възпитава

      • #10
        Значи за това ми е променен подписа- не мога да съм съпричастен към народ вероломно нападнат и избиван без причина от многократно превъзхождащ го враг?!

        ок, ясно, Слава за България…
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

        Коментар


        • #11
          И като пусна шилото и погледна към небето, той извика:

          — Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!

          И пак се загледа подир каруцата.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

          Коментар


          • #12
            Накрая и тая безсмислена тема беше оформена подобаващо...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

            И коментаторите...

            Коментар


            • disko04
              disko04 коментира
              Редактиране на коментар
              Е, щом си рекъл! Не е смислена като темата с поялниците, примерно.)

          • #13
            Имам едно предложение което едва ли ще бъде одобрено.
            2 теми:
            Първата тема - Създаване на нова тема с модератори Ежко и шарана(или друг по преценка на ръководството) в която да си водят дискусията в тяхната посока и съответно трият опити за заяждане. Съответно в тази тема да нямат право да пишат хора като мен, Чавдар, братята отвъд океана и ред други.
            Втората тема - Отваряне на затворената тема или нова в която Чавдар и евентуално още някой имат модераторски права и не допускат провокации и заяждания. Съответно във втората тема да нямат право да пишат явни провокатори като Ежко, шарана и още няколко човека.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

            Коментар


            • disko04
              disko04 коментира
              Редактиране на коментар
              Отдавна ти се обяснява че "че Украинците сами си се бомбят,а ние сме обли", плюс че си ядат вратовръзките, но понеже си "объл")) не си ги разбрал...)))

            • BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Аз трудно кълва на гола кука

            • deyan_h
              deyan_h коментира
              Редактиране на коментар
              А тема, в която да пишат всички?

          • #14
            Мнението ми е,че не трябва въобще да има раздел "политика"-безсмислено е.Никога няма да постигнем консенсус,само се нажежава излишно обстановката.За да си създадеш адекватно мнение,за каквото и да е,трябва да знаеш и най-малките детайли и проблеми,дори и на пръв поглед незначителни подробности.Обикновено,ние колкото по-малко знаем,толкова повече залитаме към крайни мнения.Винаги сме прави,и всичко знаем...Добре ще е,човек преди да каже,или напише нещо,да премисли няколко пъти-има ли какво,и компетентен ли е по въпроса

            Коментар


            • disko04
              disko04 коментира
              Редактиране на коментар
              Прав си, няма нужда от раздел политика, политиката на форума е пределно ясна. Защо трябва някой да си разваля рахата с разни войни?

            • petkov_bb
              petkov_bb коментира
              Редактиране на коментар
              Това ме подсеща за едно мнение на Дейвид Дънинг-"Това, което е любопитно е, че в много случаи, некомпетентността не прави хората дезориентирани, объркани или предпазливи. Вместо това, некомпетентните често са благословени с неуместна самоувереност, предизвикана от нещо, което те усещат като знание."
              И професор Стивън Новела-"Когато се опитваме да придадем смисъл на света, работим с нашите съществуващи знания и парадигми, формулираме идеи и след това системно търсим информация, която потвърждава тези идеи. Ние отхвърляме противоречащата им информация като изключения. И така пресявайки своята опитност, в края на краищата си създаваме едно фалшиво познание."

            • deyan_h
              deyan_h коментира
              Редактиране на коментар
              некомпетентните са щастливци, щото не се съмняват ))

          • #15
            Мдаа, риск от спиране на рафинерии ,поради излишък на нефт .... от руски сайт https://dumatv.ru/news/v-rossii-viya...izbitka-mazuta

            Коментар


            • caribi
              caribi коментира
              Редактиране на коментар
              Ее , ай сега Запълването на складови съоръжения може да доведе до спиране на рафинериите и намаляване на производството на гориво, каза Вагит Алекперов, съсобственик на Лукойл, пише в. Комерсант .

            • бат'Марто
              бат'Марто коментира
              Редактиране на коментар
              Да де, не защото има излишък на нефт.Нямат къде да съхраняват мазут.

            • BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Рафинерия не се пуска с шут, ти можеш да произвеждаш ма като не ти го купуват ти набиват един много сериозен проблем,не само финансов

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X