Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за авторските права

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за авторските права

Да, прав си за разликата но в края на краищата има значение само варианта в който някой може да бъде страна по дело... защото все пак само съда може да прецени кой е крив кой прав... и не може ли да има съдебно разбирателство всичко си остава на теория... Но пък си прав че това не бива да ограничава усилията ни да направим перфектен договор между субектите конституирани тук... В тази връзка е добре да чуем и други мнения, ако ли не, може да използваме твоята редакция, но това със задължението за персонификация, ми се вижда леко утопично... Има и друго противоречие... от една страна се споменава ангажимента да няма голяма промяна на съобщенията, която да промени смисълът, от друга имаме правото да всякакви промени...?
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Страна по дело и страна по договор са различни неща. Както са различни търговското и наказателното право. Все пак. Ако си купуваш бюрек и боза, определено си страна по договор (неформален, с имплицитни клаузи), ако и да си абсолютно анонимен - завинаги или докато не те разпитат в токсикологията.

Правилата на Форума са договор. Надяваме се, да не са материал по дело.

Формулировката "неизвестен извършител с потребителско име..." е за фешън-делата за пиратство на софтуер. Те са наказателни, а не търговски. Уж.
      Хъм... А можеш ли да докажеш, че например това мнение си го писал точно ти, а не колегата ти, който е седнал на твоя компютър, докато си бил излязал за баничка? Или дори, че не съм го написал примерно аз или дори Венци. Начини да излиза, че е от твоето IP много... За това и във виртуална среда, нещата с определянето на страните, са доста по-сложни.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
        Има и друго противоречие... от една страна се споменава ангажимента да няма голяма промяна на съобщенията, която да промени смисълът, от друга имаме правото да всякакви промени...?
        А, няма противоречие, но може би трябва да се проясни. Едното е за промяна при копиране, например аз мога да те цитирам изопачено. Другото е промяна вътре в съобщението на потребителя, така както го виждат другите от негово име. Администрацията поема ангажимента да не прави изявления от името на потребителя.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          Хъм... А можеш ли да докажеш, че например това мнение си го писал точно ти, а не колегата ти, който е седнал на твоя компютър, докато си бил излязал за баничка? Или дори, че не съм го написал примерно аз или дори Венци. Начини да излиза, че е от твоето IP много... За това и във виртуална среда, нещата с определянето на страните, са доста по-сложни.
          В света съществуват купища правила, които не са непосредствено enforceable (как ли е на български?). Част от тях са си безсмислени, а друга част просто определят кой е виновен, постфактум.

Коментар

Всяко влизане тук, още от регистрацията, е потвърждение на съгласие с Правилата, определени от Администрацията. В този смисъл с всяко наше влизане ние потвърждаваме формално приетите договорни отношения. Ако някой не е съгласен и не желае да продължи тези отношения, спира да пише и това е. И иска разрешение да се изтрие мненията или снимките. Ако другата страна по договора, Администрацията, е съгласна, се трие. Но от друга страна ние, докато сме тук, ползваме информация от всички, и е редно всички да ползват нашата информация, която сме дали безвъзмездно и доброволно. Така че не е етично някой да си трие нещата, като се разсърди за нещо, защото вече е придобил знания( интелектуална собственост) тук и е редно да остави своята интелектуална собственост. По-добре да се запита какво е научил и спечелил като знания, а не да се цупи.
            Последно редактирано от zzlatev; 26-02-09, 17:32.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

ZZ, темата е за техническо несъвършенство в Правилата. Което е обективен факт. Мислим го.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                ZZ, темата е за техническо несъвършенство в Правилата. Което е обективен факт. Мислим го.
                Абсолютно съм наясно с това, просто напомням някои по-трудно мерими етични норми, защото историята помни подобни случаи тук. Пък и малко странно ми се вижда повдигането на темата по-този начин, та затова напомням нещо важно според мен.
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X