Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нарушени авторски права от участници в този портал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нарушени авторски права от участници в този портал

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
    Pardini
    Самозарядните пистолети на Пардини, предназначени за състезания по стрелба от различни нива, са изработени по съвременната мода - с плоски странични повърхности на цевта, със затвор, движещ се вътре в затворната кутия и пълнител, разположен пред предпазната скоба на спусъка. Окомплектоват се с микрометрични мерни прибори и дулни противотежести. Усилието на спусъка се регулира с винт разположен пред него. Тъй като осовата линия на канала на цевта е свалена твърде ниско спрямо ръката на стрелеца, мерните прибори са повдигнати доволно високо над цевта.
    Мария Гроздева стреля с италианско оръжие на Пардини - едно от най-предпочитаното от стрелците (над 80% стрелят с него), което от десетина години си пробива път в спортната стрелба. До преди две години Мария стреляше с пистолет Хемерли, но през 2002 г. бяха закупени пневматичния Pardini K2s (горе), с който тя взе бронзовия медал на 10 метра пневматичен пистолет и малокалибрения Pardini SP, с който стана олимпийска шампионка на 25 м. спортен пистолет. Цената му е 1500 Евро и не може да се види в нашите оръжейни магазини, пък и потенциални купувачи в България липсват, тъй като това специализирано и доста скъпо оръжие се поръчва директно в компанията.
    Пистолетът Pardini SP, изработен за Гроздева е с калибър 5,6 мм. Патроните му .22 LongRifle струват по около 15 евроцента. Автоматиката на оръжието работи на принципа на свободния затвор, при неподвижно закрепена цев, като при всеки изстрел част от енергията на барутните газове отива за презареждане. Пълнителят побира 5 патрона. Пистолетът няма оптични мерни прибори. Теглото на оръжието на Мария е 1300 грама, при допустимо 1500 г., а минимално няма. Напрежението на спусъка е 1000 г. Дължината на цевта е 153 мм - максималната според правилниците, а долна граница също няма. Ръкохватката е ортопедична и се прави индивидуално за всеки. Изработва се от дърво, обикновено орех. Всеки състезател изпраща размерите на ръката си в компанията, където майстор оръжейник ръчно прави ръкохватката. Тя не винаги пасва от първия път и е необходимо неколкократно дооформяне. Ръкохватката на Мария Гроздева е доизпипана от българския майстор Димитър Спасов. Останалата част от оръжието е изработена от висококачествена стомана.
    Петя, много Ви моля, ако цитирате в бъдеще мои материали, спазвайте авторските ми права и указвайте с активен линк източника. http://www.pishtov.com/Pardini/FrameSetPrdn.htm
    начинът, по който сте дали горния текст създава впечатление, че текста е ваш, което би било плагиатство. Текстът е мой, а за публикуването на снимките имам мейл с разрешение от фирмата.

Тъй като и друг път се е случвало, обръщам внимание и на модераторите тук, дръжте на доброто име на хубавия си форум, като не създавате условия за нарушаване на закона за авторските права.
    Ето ви един линк с информация за размисъл:
    http://www.dnevnik.bg/dnevnikplus/2009/01/07/610203_intelektualnata_sobstvenost_v_internet_ili_za_snimkite/
    Много добре знам, че живеем в България и не говоря да не сваляте мп3-ки и филми от Нета и не става въпрос правата на целия свят, но поне ние тука нашенци да уважаваме себе си и да се уважаваме взаимно.

Бъдете здрави,
    Hacko
    pishtov.com
    pishtov.blogspot.com/
    бъдете здрави,
    Hacko,
    icq# 324200

До: Спортна стрелба и оръжия

Уважаеми Наско, Модераторите и Администраторите тук не е възможно да знаят и проверяват във всяко публикувано мнение дали авторът му го е копирал отнякъде или е негово. Запознати сме прекрасно със закона за авторското право и сродните му права и сме създали всички необходими и изискуеми от него условия. Съгласно този закон вие не можете да държите отговорни Модераторите и Администраторите тук преди да сте ги предупредили за нарушение на правата ви.

След като вие можете да докажете че сте автора, имате пълни права да пожелаете премахването на всички материали тук които са в нарушение на вашите права. Моля да ми изпратите пълен списък с връзки и те ще бъдат изтрити и премахнати своевременно като на съответните потребители ще им бъде направено официално предупреждение, а при повторно нарушение отнети правата за достъп.
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Hacko Преглед на мнение
      Петя, много Ви моля, ако цитирате в бъдеще мои материали, спазвайте авторските ми права и указвайте с активен линк източника. http://www.pishtov.com/Pardini/FrameSetPrdn.htm
      начинът, по който сте дали горния текст създава впечатление, че текста е ваш, което би било плагиатство. Текстът е мой, а за публикуването на снимките имам мейл с разрешение от фирмата.

Тъй като и друг път се е случвало, обръщам внимание и на модераторите тук, дръжте на доброто име на хубавия си форум, като не създавате условия за нарушаване на закона за авторските права.
      Ето ви един линк с информация за размисъл:
      http://www.dnevnik.bg/dnevnikplus/2009/01/07/610203_intelektualnata_sobstvenost_v_internet_ili_za_snimkite/
      Много добре знам, че живеем в България и не говоря да не сваляте мп3-ки и филми от Нета и не става въпрос правата на целия свят, но поне ние тука нашенци да уважаваме себе си и да се уважаваме взаимно.

Бъдете здрави,
      Hacko
      pishtov.com
      pishtov.blogspot.com/
      И аз често поствам линкове от този сайт, просто защото е на български.
      Все си мисля, че колкото повече хора видят даден сайт, толкова по-добре за създателите му.Дали ще печелят от реклама,SMS,търговия или просто искат да ги чуят няма значение.
      Обещавам, че повече няма да ползвам линкове от вашият сайт и да го популяризирам.
      Информация в интернет колкото искаш.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
        И аз често поствам линкове от този сайт, просто защото е на български.
        Все си мисля, че колкото повече хора видят даден сайт, толкова по-добре за създателите му.Дали ще печелят от реклама,SMS,търговия или просто искат да ги чуят няма значение.
        Обещавам, че повече няма да ползвам линкове от вашият сайт и да го популяризирам.
        Информация в интернет колкото искаш.
        Много е грозно Българската гордост да се нарича авторска.
        Едва ли има Българин ( и чужденец)който да претендира за авторски права без предварително да е поставил на видно място предупреждението за това! Всеки носител на авторски права знае това изискване .
        И ако говорим за минаването в съда - няма да мине защитата без горното ПРЕДВАРИТЕЛНО условие !
        Затова - АВТОРСКИТЕ права за които се претендира , условията при които може да се ползват ( уведомление , разрешение , заплащане или свободно )се заявяват на видно място в сайта или в текст !

И всеки е свободен да цитира части или цели текстове щом са изложени за свободно ползване в Интернет .
        Затова - не се чувствайте виновни , не са нарушени авторски права когато не сте предупредени .
        А когато ви предупредят - това вече е заявка за Авторство . Редно е да се съобразите за да няма последствия , но имате право да поискате доказателство за авторството .Това е !.

Коментар

Уважаеми колеги, моля ви, нека не охулваме собственикът на pishtov.com Той е преценил че е ощетен, ние в рамките на изискуемото от закона ще бъдем точни и коректни и ще уважим волята му и разпоредбите на закона...!
          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
            ... И всеки е свободен да цитира части или цели текстове щом са изложени за свободно ползване в Интернет ...
            Доколко тезата ти е правилна е друг въпрос. Само че в случая човекът не възразява срещу "цитиране", а срещу копиране без споменаване на източника и е прав.

В аналогични случаи и ние сме реагирали по-подобен начин срещу копиране на материали от тук ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Доколко тезата ти е правилна е друг въпрос. Само че в случая човекът не възразява срещу "цитиране", а срещу копиране без споменаване на източника и е прав.

В аналогични случаи и ние сме реагирали по-подобен начин срещу копиране на материали от тук ...
              Чавдаре какво искаш да кажеш,че от тук не могат да се копират статий ли?

Коментар

Нено, може да се копират отвсякъде, но е необходимо да се посочва източника на материала - в случая pishtov.com.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                  Нено, може да се копират отвсякъде, но е необходимо да се посочва източника на материала - в случая pishtov.com.
                  Благодаря много за отговора.

Коментар

1. явно е имало смисъл да повдигам темата, щом не се прави ясна разлика между цитат (копиране на част от текст) с указване на източника, откъдето е взет
                    и копи-пейст на текст с небрежно забравяне да се укаже откъде е, като се създава впечатление, че текста е на преписвача.
                    2. благодарско на тези, които като цитират текст или слагат снимка, дават необходимото уважение (с линк) за труда на авторите.
                    3. от повече от 7 години pishtov.com (а от няколко години и pishtov.blogspot.com) сa на разположение на всички, които не се страхуват да получат и обменят информация на оръжейна тема.
                    дали някой ще ме цитита или разпространява си остава негов проблем - аз не печеля от сайта - напротив, той ми носи само безсънни нощи и разходи. не се оплаквам обаче - кеф цена няма - надявам се, лудите глави тук да ме разберат...
                    3. няма да коментирам тезата за "предупреждаването" - считам я за несъстоятелна - все едно да напиша на джипа си, че е мой и с това да откажа бандитите да ми го вземат...
                    4. за администрацията на forum.offroad-bulgaria.com - не се стягай, Венци - нямам намерение да размахвам списъци - да приемем, че са ставали грешки...
                    приятелски ви съветвам обаче, в 'Условията за постване във форума' ви да се включи по подходящ начин и това предупреждение и изискване - както най-долу на всяка ваша страница има указания как да се цитират ваши текстове, така и да се постъпва към чуждите.
                    много добре знам, как се поддържа форум (основател и модератор съм на Клуб 'Оръжие' в Дир.бг, имам мод-права и в Форума на oragie.com) и знам, че не може и не трябва да се върви подир всеки и под лупа да се гледа всичко, но вашата отговорност и отговорността на юзерите, трябва да е изяснена и разграничена...
                    5. ако не възразявате ще сложа линк към вас в http://pishtov.blogspot.com/
                    6. извинявам се на всички, че ви занимавам със собствената ми скромно-арогантна персона и дейност, лично аз не съм ангелче, през 1985 г. се дипломирах по Информатика и досега съм свалил килотонове пиратски софтуер, музика и филми, но времената се менят и е време да започнем да ставаме бели хора, ако искаме да се отнасят към нас като такива...

Бъдете здрави,
                    Hacko
                    pishtov.com
                    pishtov.blogspot.com
                    icq# 324200
                    бъдете здрави,
                    Hacko,
                    icq# 324200

Коментар

Първоначално публикуван от Hacko Преглед на мнение
                      1. явно е имало смисъл да повдигам темата, щом не се прави ясна разлика между цитат (копиране на част от текст) с указване на източника, откъдето е взет
                      и копи-пейст на текст с небрежно забравяне да се укаже откъде е, като се създава впечатление, че текста е на преписвача.
                      2. благодарско на тези, които като цитират текст или слагат снимка, дават необходимото уважение (с линк) за труда на авторите.
                      3. от повече от 7 години pishtov.com (а от няколко години и pishtov.blogspot.com) сa на разположение на всички, които не се страхуват да получат и обменят информация на оръжейна тема.
                      дали някой ще ме цитита или разпространява си остава негов проблем - аз не печеля от сайта - напротив, той ми носи само безсънни нощи и разходи. не се оплаквам обаче - кеф цена няма - надявам се, лудите глави тук да ме разберат...
                      3. няма да коментирам тезата за "предупреждаването" - считам я за несъстоятелна - все едно да напиша на джипа си, че е мой и с това да откажа бандитите да ми го вземат...
                      4. за администрацията на forum.offroad-bulgaria.com - не се стягай, Венци - нямам намерение да размахвам списъци - да приемем, че са ставали грешки...
                      приятелски ви съветвам обаче, в 'Условията за постване във форума' ви да се включи по подходящ начин и това предупреждение и изискване - както най-долу на всяка ваша страница има указания как да се цитират ваши текстове, така и да се постъпва към чуждите.
                      много добре знам, как се поддържа форум (основател и модератор съм на Клуб 'Оръжие' в Дир.бг, имам мод-права и в Форума на oragie.com) и знам, че не може и не трябва да се върви подир всеки и под лупа да се гледа всичко, но вашата отговорност и отговорността на юзерите, трябва да е изяснена и разграничена...
                      5. ако не възразявате ще сложа линк към вас в http://pishtov.blogspot.com/
                      6. извинявам се на всички, че ви занимавам със собствената ми скромно-арогантна персона и дейност, лично аз не съм ангелче, през 1985 г. се дипломирах по Информатика и досега съм свалил килотонове пиратски софтуер, музика и филми, но времената се менят и е време да започнем да ставаме бели хора, ако искаме да се отнасят към нас като такива...

Бъдете здрави,
                      Hacko
                      pishtov.com
                      pishtov.blogspot.com
                      icq# 324200
                      Приятно е да се отговаря на човек с ясни претенции , с ясна позиция и човек който е стъпил на земята !
                      Чест ти прави всичко което си написал .
                      Прав си за упоменаването на източника на информация , но се съгласи - никой не го е направил с умисъл за плагиатство , кражба на интелектуална собственост или фукане .
                      Всичко е направено за благото на темата и хората които се интересуват от стрелба и оръжия . Аз съм от тях . И колегите също !
                      Затова - нека продължим да прекарваме приятно в ефира на Интернет, ако можем да си бъдем полезни и да не остава нотка на ....неразбирателство !
                      С пожелание за бъдещи успехи и поздрави .
                      Един от многото почитатели на стрелбата и оръжията !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X