Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е скоростта на "Интернета" който ползвате?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква е скоростта на "Интернета" който ползвате?

Каква е скоростта на "Интернета" който ползвате?
    Във връзка с мненията да се ограничи слагането на снимки в темите, ми стана любопитно с каква скорост разполагате (или ви убеждават че разполагате) концентрирам се върху така нареченият БГ достъп защото Форума е в БГ Пространството.
    И така кой с колко?
    П.С.
    скоростта съм я писал в битове (кило, мега...) за да я сметнете в Байтове разаделете на 8 (например 45mbit (5760 KB/s)).
    С моята скорост от 45Мбита/с всяка страница със снимки се отваря за секунди (ако сървъра не е претоварен, ако връзката е ОК, ако операторите не се карат в момента...), а това е едва стандартният пакет на моят оператор
    69
    9,6 Кбита или по малка :(
    2.90%
    2
    Между 9.6Кбита и 2Мбита
    10.14%
    7
    Между 2 и 10 Мбита
    31.88%
    22
    Между 10 и 30 Мбита
    30.43%
    21
    Между 30 и 100 Мбита
    18.84%
    13
    Над 100Мбита (повече от 10МЕГАБАЙТА в секунда;))
    5.80%
    4
    Последно редактирано от alex_markov; 15-09-08, 13:07.

До: Каква е скоростта на "Интернета" който ползвате?

На теория скоростта би трябвало да е 60 Мbps за БГ и 40 международна. На практика тестът до сървър някъде в София (първата картинка) показва по-малко от половината. Скоростта от Лондон е по-ниска вече 6-7 ПЪТИ, а от Ню Йорк, отива към 10-на ПЪТИ по-ниски (от рекламираните) стойности.
    За международния ъплоуд да не говорим ...
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 15-09-08, 13:24.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      На теория скоростта би трябвало да е 60 Мbps за БГ и 40 международна. На практика тестът до сървър някъде в София (първата картинка) показва по-малко от половината. Скоростта от Лондон е по-ниска вече 6-7 ПЪТИ, а от Ню Йорк, отива към 10-на ПЪТИ по-ниски (от рекламираните) стойности.
      За международния ъплоуд да не говорим ...
      Чавдаре, аз не бих разчитал на този тест, той включва само тест към даден сървър, до който скоростта може да не е добра, сървъра може да е претоварен...
      Така че ако искаш да провериш какво всъщност получаваш, пробвай да сваляш от повече места едновременно - така избягваш проблема с един сървър - например пробваи някой популярен и легален торент

Коментар

Е, сега... как да гласувам, като не може да се посочи повече от един отговор. Всичко между втория и последния, в зависимост от това къде се намирам и с какво разполагам.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          Е, сега... как да гласувам, като не може да се посочи повече от един отговор. Всичко между втория и последния, в зависимост от това къде се намирам и с какво разполагам.
          Аз най много чета форума от къщи затова гласувам с домашният си "интернет". Така бих те посъветвал и теб (все пак за основа май отпочнахме с Форума). А иначе повечето хора разполагат с различни скорости в къщи, в работата, на път.....

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
            Чавдаре, аз не бих разчитал на този тест ...
            Не разчитам само на него. Просто той ми е най-лесен за илюстриране, а практиката от 2.5 месеца ми е потвърдила, че резултатите действително са около тези стойности.

Примерно от БГ свалям с до около 2.5 МВ/s (т.е. горе-долу това, което показва теста), а от чужди сървъри скоростта обикновено е не повече от 300-400 КВ/s

Мейл с прикачен файл се изпраща докато мигна през SMTP-то, което ми е хостнато на БГ сървър, и доста по-дълго през другото, което е в Щатите.

Естествено, че за скоростта важно значение има не само доставчикът, но и сървърът от/до който е връзката.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

май няма отговор "Променлива скорост"
              при мен и в къщи и в офиса понякога всичко се отваря за секунди, понякога запецва и се отказвам да чакам зареждане на "ония" теми (с многото снимки)

а месечната такса все си е същата

Коментар

Като гледам как се заформя анкетата, най-много хора ще се окажат в 10-30 Мбитов диапазон (и аз вкл.). Тия скорости се превръщат в нещо като статистически минимум за България и добър компромис между скорост и цена. Само дето всичкото е според зависи - в натоварените часове може едвам да процежда, в ненатоварените може да е пушка. Конкретно моят доставчик (вкъщи) даже разделя скоростите още на две - БГ и международен, всяка с входяща и изходяща скорост. Прекален формализъм, според мен, щото стойностите са максималните възможни, а не минималните, за съжаление
                Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                  Аз най много чета форума от къщи затова гласувам с домашният си "интернет". Така бих те посъветвал и теб (все пак за основа май отпочнахме с Форума). А иначе повечето хора разполагат с различни скорости в къщи, в работата, на път.....
                  Аз най-много от офиса, но там сметката е трудна, защото много хора, много сървъри, постоянни по няколко видео стрима... Иначе влизам и от вкъщи, където би трябвало да е 40 мегабита за България(айде и аз гласувам с него), но... Обаче понякога поглеждам какво става и от мобилен или безплатни WiFi-та...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Очаквах че така ще стане, малко хора са удовлетворени от Качеството на услугата. Аз май съм изключение защото тези с който работя в момента са много точни и при тях скоростта е "Гарантирана по всяко време" (през ноща е два пъти по висока!) и досега не съм имал проблеми (10 месеца).
                    В тази анкета ставаше въпрос за Обявената скорост, но може би трябва да сложим и флаг "недостижима"/"реална", но не знам как та всеки да си пише в поста

моят опит показва че трябва да се работи с Малки проваидъри - те реално ти обръщат внимание когато имаш проблеми! "Големите" у нас са такива "Великани", че просто не ми се говори (имам опит с повечето от тях през годините). А скоростта в Мрежата е Имагинерно понятие - просто мрежата е "Хаотична" и Динамична, като скоростта се определя от най-бавният възел! (При това не всички пакети минават през един и същи път).... темата е дълга и завъртяна....

Коментар

От офиса
                      download 2173 kb/s след 10 min 1032 kb/s
                      upload 4837 kb/s след 10 min 5997 kb/s
                      server Sofia
                      ISP BTC
                      Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Спийд тест
                        Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

От къщи
                          download 2716 kb/s upload 860 kb/s
                          втори тест
                          download 3285 kb/s upload 753 kb/s
                          server София ADSL
                          Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Това показва теста,аз ич хабер си найн кво значи
                            И ако може някой да каже това много ли е,малко ли е...добре ли е кат за 25лв на месец?
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от nikito776; 15-09-08, 18:59.

Коментар

А на някой направи ли му впечатление на теста, в графата за сравнение с целия свят, каква е сататистиката ?

Top countries by download speed:

1. Japan ~ 16 Mb/s [ водят с много пред втория )) ]
                              2. Sweden ~ 9 Mb/s
                              3. Romania ~ 9 Mb/s
                              4. Latvia ~ 8 Mb/s
                              5. Korea ~ 8 Mb/s
                              6. Bulgaria ~ 8 Mb/s
                              7. Lithuania ~ 7 Mb/s
                              8. Netherlands ~ 7 Mb/s
                              9. Germany ~ 7 Mb/s
                              10. Russian Federation ~ 7 Mb/s

Има класации от всякакъв вид, вкл. и по континенти, по държави и дори вътредържавни. Например, в Радомир скоростта е двойна на тази в София, а Любен Каравелов кърти мифффки със своите 127 Mb/s
                              Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X