Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да въведем SMS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да въведем SMS

Господа и дами, съфорумци,
    признайте, че се позиложихме с даренията и с набирането на средства като цяло. Факт е! Станалото - станало! Поговорихме си, помразихме се сега дайте да търсим решения на проблема за в бъдеще. Вече познавам доста голям брой от Вас лично и смея да твърдя, че всички сме тежки хора, чието мнение и казана дума си тежат на мястото. С последното дарение малко се поизложихме . За това ще си позволя да дам едно предложение. Хайде да вкараме СМС приома за набиране на средства. От рода на изпрати СМС на кратък номер хххх на стойност хххх за подпомагане на ххххх. Виждам само плюсове. Всеки малко или много го затруднява голяма сума или самия начин на събиране на даренията. Ама смятам, че всички тука сме хорам изградили си един добър начин на живот и за 2,40 примерно на седмица дето ще ни ги лепнат към сметката-бълха ни ухапала. Сътане ви криво нещо-пратете 1 смс , допомага ви се- 1 смс и така. Какво ще кажете?

Моля ако е възможно да направите темата тип анкета и се извинявам на Венци за малко съсобственическият начин на написване на темата, ама трябва да го решиме тоя проблем! Излагаме се честно. Дайте да ни се събира едно бюджетче далече във времето малко по малко и като ни се наложи нещо да хванеме и да си имаме някакви парици-я да пратиме някой талант на състезание, я някой журналист , я да подпомогнеме някой дето има нужда от помощта ни , пък ако няма финансови проблеми и дай боже да няма да си взимаме някакви яки неща за форума-софтуерче, хардуерче....

До: Да въведем SMS

Идеята е добра,капка по капка вир!
    Поздрави!
    Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Извинявай zbytsam, но aз съм ПРОТИВ - виж какво стана с DATA.BG...
      Последно редактирано от господин никой; 11-09-08, 10:00. Причина: typo...

Коментар

Аз съм против по други причини
        1. Изгубва се контролът върху приходите, или поне става много косвен
        2. Финансираме повече SMS-операторите, отколкото Каузата
        3. Заприличваме на едни други бизнеси, работещи с SMS-и. Като такива привличаме вниманието на сенчести структури (изнудвачи, застрахователи, данъчни...)

Коментар

По-лошо. Уж правим дарение, а всъщност една голяма част отива към държавата под формата на ДДС. По-добре тези пари и те да се пратят по предназначение. Защото така не само вършим работата на държавата, но и й плащаме, че й вършим работата...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            По-лошо. Уж правим дарение, а всъщност една голяма част отива към държавата под формата на ДДС. По-добре тези пари и те да се пратят по предназначение. Защото така не само вършим работата на държавата, но и й плащаме, че й вършим работата...
            Има резон,но не го бях предвидил.

Коментар

понеже съм се занимавал с такива кампании ще споделя, че ако смс-а е 2.4 с ддс, то приход в най- добрия вариант е 0.9- 0.95.
              от там следва неодобрението на онези, които искат да пуснат смс, понеже си мислят че 2 лв отиват за каузата а те са на половина.

предлагам друго.
              нека се въведат членски карти, които струват пари.
              както е почти във всички клубове.
              сребро, злато, платина., 20, 50, 100 лв
              като тези членове, които са платили получат и визуален знак тук във форума, още повече превилегии, а защо не някакъв друг вид стимул. (отстъпки в магазини и др.)
              така събраните средства ще си бъдат в пълен размер

мисля че за много хора такса от 100лв годишно няма да е проблем, стига да бъдат стимулирани както трябва за да ги платят

взеха да ми изникват още идеи ама да се поспра че в 13 имах среща
              Последно редактирано от Тодор Пашов; 11-09-08, 13:59.
              EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Макар, често да съм защитавал комерсиалния подход тук съм против. Защо? Ами има две положения - тия, които имат "членски карти" ще си мерят домашните птици (разбирай пат*ите) с останалите и голяма част от останалите, които нямат възможност или намат желание да плащат финансово, ще загубят интерес - точно това стана с DATA.BG. Не искам дори да намеквам, че сме деца с акъл в гащите, но след ... тук ще спра.

По повод следващия коментар - колега ще ги отбия тия пари, но незнам как ще го направят останалите...
                Последно редактирано от господин никой; 11-09-08, 13:33. Причина: typo... коментар по-повод на следващия пост

Коментар

Ама не може така бе пичове- 100 лева - е тука се харчат по сумати пара за оакачване, ядене и подобни. 100 лева на година всеки ще извади- и това е най скъпия вариантт. идеята си я бива. Имаше един форум за бг преводи на адвенър игри-всичко теглеше преводи, момчето каза че му отнема много време преводите и му трябват кинти, пусна линия за събиране на средства и никой не даде и момчето се отказа. Разберете че трябва да се плаща, за да стават нещата като хората.

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                    ...Разберете че трябва да се плаща, за да стават нещата като хората.
                    Не за всичко. Някои неща точно с плащане се опошлявят.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                      Макар, често да съм защитавал комерсиалния подход тук съм против. Защо? Ами има две положения - тия, които имат "членски карти" ще си мерят домашните птици (разбирай пат*ите) с останалите и голяма част от останалите, които нямат възможност или намат желание да плащат финансово, ще загубят интерес - точно това стана с DATA.BG. Не искам дори да намеквам, че сме деца с акъл в гащите, но след ... тук ще спра.

По повод следващия коментар - колега ще ги отбия тия пари, но незнам как ще го направят останалите...
                      според мен идеята е добра стига да се доразвие в детайли
                      в момента положението е същото с минималния брой постове, рейтинг на потребител и т.н.
                      и като има допълнителни поощрения за онези които дадат пари и агнето цяло и вълка сит.

в крайна сметка е въпрос на самосъзнание дали някой ще си мери птичките с другите или не.

а и дори да е платил какво пречи да го нариташ, при положение че не спазва правилата. лично аз никога няма да търся специално внимание и отношение за това че съм дал пари за някаква кауза. възпитанието ми няма да го позволи

има и друго - тези клубни карти не е задължително да се дават само ако е платил човек. нищо не пречи да се правят анкети за хора, с висок принос към обществото, които покриват минимални изисквания за да са в анкетата и те да получат тези карти безплатно
                      примери за това всеки знае

според мен всичко опира до стимулирането на хората. въпрос на гледна точка какво да бъде и как да се направи

Коментар

за който е забравил, припомням етапите на развитие на къфдае общ проект в България:

1-Всеобщ ентусиазъм

2.Масово разочарование

3.Търсене на виновните

4.Наказване на невинните

5.Награждаване на неучаствалите.

имаше проект "ЧешмИ" отвори се сметка, събраха се пари, поработи се един ден и до там............
                        срам ме е да питам кво стана по-нататък, че и аз има вина сигур...

овчар трябва и здрава тояга да ръга постоянно....... може и морков понякога, де

така че, куверт ли ще е, членски внос ли ще е........ нещо да е, щото така, нищо не е.

Пъ.Съ. и не споменавайте "оная" цифра 25000 души....... и 100 няма активни. Примери няма да давам

Коментар

Момчета, вэпроса с карти, членски взносове и друго вече се дискутираше и то доста сериозно.

Например тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=19304, или тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=16868
                          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от todos Преглед на мнение
                            а и дори да е платил какво пречи да го нариташ, при положение че не спазва правилата. лично аз никога няма да търся специално внимание и отношение за това че съм дал пари за някаква кауза. възпитанието ми няма да го позволи
                            Колега, кой ще плати втори път, след като си го "наритал"...

Да не спамя - това, колега не е дискотека... поне за мен бих искал да не е... макар и аз да свалям гарда...
                            Последно редактирано от господин никой; 11-09-08, 16:04. Причина: коментар към следващия пост...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                              Колега, кой ще плати втори път, след като си го "наритал"...
                              ами никой - за какво ти е такъв да ти плаща?

в дискотеката дори и 1000 лв сметка да направиш ако се осе...еш пак ще те разкарат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X