Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За псевдо морала във форума! Четиво, задължително за модераторите!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За псевдо морала във форума! Четиво, задължително за модераторите!

Понеже отново не оставихте възможност на засегнатите да се изкажат, отговарям на изтритото мнение на Яро тук:
    Колега, аз не критикувам, а предлагам добър алтернативен вариант на заключването. Това дали ще се възриеме или не е съвсем друг въпрос. Обикновенно, обаче така излиза, че съветите са ми конструктивни. Относно "другия" форум споменат в пожеланието ти, мога да те успокоя че по мое желание вече не съм в администрацията. Причините за това не смятам да конкретизирам. Не ми прави, обаче добро впечатление язвителния тон на обръщението към мен. Не си спомням някога да не съм се отнесъл приятелски, да не съм показал уважение или да съм обидил теб или друг /освен един/ модератор! Уважението ми към теб и всички други участници от стария форум ме задържа тук. Ако и това изчезне няма каква друго да ни обединява! Именно желанието да продължаваме безпроблемно напред ме подтиква да правя от време на време забележки и предложения. Ако това толкова не ви понася, значи наистина сте много високо и аз повече няма да ви занимавам с "дребни" проблеми. И последно НЕ, нямах предвид Пепи, имах предвид Чавдар.
    Благодаря за отделеното за четене време. Може да триете.

До: За псевдо морала във форума! Четиво, задължително за модераторите!

аз ли с какво допринасям - като не пиша глупости - с това допринасям да е по-малко плявата........ може да е малко, но е от сърце!

споко, скоро броя на активните участници ще се изравни с броя на модераторите и ще се успокоите!

Севдо, извинявай че ти ползвам темата - и без това след малко ще я изтрият.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
      Няма проблем Ванка ти си един от хората задържащи ме тук, въпреки "мълчанието" ти напоследък. Дано скоро премине тая болест и всичко да си дойде на мястото!

Коментар

Прочетох мнението, което Яро сам си е изтрил. Първо там не виждам никакъв язвителен тон, заяждане с другия форум или нещо подобно. Само отбелязване на факта, че да се съобразяваш с 18 000 човека не е толкова проста работа, колкото изглежда от страни...

Варианта за местене в кошчето вместо триене е обсъждан. Няма как да стане. Проблемите няма как да ги преместиш там, бота на гугъл няма как да го спреш да рови там и други подобни.

Не всяко изказване на несъгласие, задължително е и проява на неуважение. Хубаво е когато се чете да не се поддаваме на обтегнатите нерви и най-песимистичното тълкование.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не мисля, че на празник като днешния, наистина има смисъл да задълбаваме в подобни диспути, но все пак ще кажа. Не разбирам кое в изказването ми е язвително?

Първоначално публикуван от disem
          ... Колега, аз не критикувам, а предлагам добър алтернативен вариант на заключването...
          В мнението ти едиствената алтернатива (ако въобще може да бъде дефинирано така) е това да се остави право на автора за отговор. Моля, посочи ми случай, когато на засегнат в подобни теми и публикации му е отказвана трибуна тук? Не съм човек, който "обръща пръст", но по-скоро язвителност се открива в твоята публикация. Освен за алтернатива, ти отново не пропускаш за отправиш критика към "властимащите", да опоменеш как вече много хора не пишат тук и т.н. Това, какви са съдържанието и атмосферата тук се формира смятам от всички, а не само от властимащите. Тоест ако нещата са се скофтили тука, ти, Йори, и който и да е още имате пръст в това точно толкова, колкото и аз и останалите "на власт". Това важи и в противната ситуация. А ако не съм прав, тоест, ако всичко тук зависи само от едни 20-тина управляващи, ами тогава остава да си четкаме егото оттук до Луната, затова, че са си отишли 200 човека и са дошли 17.800?.... Хм.....

..Не си спомням някога да не съм се отнесъл приятелски, да не съм показал уважение или да съм обидил теб или друг /освен един/ модератор! Уважението ми към теб и всички други участници от стария форум ме задържа тук...
          Отново, ако в моите думи си прозрял неуважение, язвителност или още повече обида, моля да ме извиниш. Не мисля обаче, че случая е такъв. И за да не са в неведимост останалите, възстановявам изтритото от мен мое мнение тук:

Първоначално публикуван от Yaro
          Ами по принцип разбирам защо е заключена темата. Има резон. Също така разбирам и Джорджо. Той също има право. Прекалено насериозно се взеха част от властимащите и последиците ги знаем всички какви са. Дразнещо е да ти заключват теми и да ти трият мнения! Затова доста хора ги отнема или вече не пишат. Затова и качеството на темите западна. Няма равни в техническите теми на Близнаците, Йори, Дима и др. Мисля, че е редно темите да не се заключват, а да се преместват в кошчето примерно. Или поне да се дава възможност на автора за последна дума.
          Севдо,

Донякъде малко в страни от темата тук, но понеже винаги, когато има недоволство за нещо, ти си от първите, който не пропуска да отбележи евентуални пропуски в организацията, администрацията и модерацията тук, затова, съвсем приятелски, ти пожелавам следното:

Нека вашия форум, където ти си администратор, достигне мащабите на този, и ти се опитай да угодиш на 18.000 човека едновременно. Успех!

А иначе конкретно:

...Прекалено насериозно се взеха част от властимащите и последиците ги знаем всички какви са...
          Предполагам визираш Пепи, освен ако не говориш просто ей така, и в такъв случай не виждам с какво той се е всел прекалено насериозно...

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
            аз ли с какво допринасям - като не пиша глупости - с това допринасям да е по-малко плявата........ може да е малко, но е от сърце!

споко, скоро броя на активните участници ще се изравни с броя на модераторите и ще се успокоите!

Иване,
            Една молба, бъди конкретен и посочи случай с изтрита тема, т.е. явно потушаване на гласност? Това, ако разбирам намеците и недомлъвките правилно...

Коментар

Темите МОГАТ да се местят в кошчето, повярвай! Заключването на темата не решава спора, напротив! Нещата остават недоизказани, създава се напрежение. Също така и не виждам защо Гугъла трябва да се спре и да не показва такива теми? Все си мисля, че нещата се оправят когато проблема се изясни. А това става чрез дискусия. По добре е Гугъла да намира "нагорещена" тема в която накрая е постигнато решение или компромис отколкото да намира заключена такава със съответно заключено в нея напрежение. Пак мое някакво мнение. Не се затормозявайте с него!

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                Темите МОГАТ да се местят в кошчето, повярвай! Заключването на темата не решава спора, напротив! Нещата остават недоизказани, създава се напрежение. Също така и не виждам защо Гугъла трябва да се спре и да не показва такива теми? Все си мисля, че нещата се оправят когато проблема се изясни. А това става чрез дискусия. По добре е Гугъла да намира "нагорещена" тема в която накрая е постигнато решение или компромис отколкото да намира заключена такава със съответно заключено в нея напрежение. Пак мое някакво мнение. Не се затормозявайте с него!
                Ако призива със "затормозяването" е отправен към мен , няма проблеми. Чудя се обаче кое е по-зле - затварянето на теми или говоренето с недомлъвки, от рода "властимащите", едни модератори, някои хора и т.н. Защо не си кажете - Гошко не е е прав в тази (конкретна) публикация с това (тези конкретни думи) според мен, защото... Ако не искате публично, пишете на "властимащите"...

Спирам дотук, като желая на Севдо и всички вас весели празници!
                Приятна вечер!

Коментар

Донякъде малко в страни от темата тук, но понеже винаги, когато има недоволство за нещо, ти си от първите, който не пропуска да отбележи евентуални пропуски в организацията, администрацията и модерацията тук...
                  Ами позволявам си такива волности защото имам отношение към този форум или по-скоро към повечето хора тук. Отбелязвам това което виждам отстрани, това което е невидимо за модераторите защото не се сблъсквате с него. И го правя за да се изгладят търканията и да няма повече такива теми. Явно, обаче не се приема положително. Споменавам и за хората които вече ги няма защото на мен ми липсват. А на вас? И защото много мъничко усилие се искаше да останат. Точно както и в този момент.

Коментар

Темите МОГАТ да се местят в кошчето, повярвай! Заключването на темата не решава спора, напротив! Нещата остават недоизказани, създава се напрежение. Също така и не виждам защо Гугъла трябва да се спре и да ни показва такива теми? Все си мисля, че нещата се оправят когато проблема се изясни. А това става чрез дискусия. По добре е Гугъла да намира "нагорещена" тема в която накрая е постигнато решение или компромис отколкото да намира заключена такава със съответно заключено в нея напрежение. Пак мое някакво мнение. Не се затормозявайте с него!
                    Технически могат да... Въпросът е дали е удачно. Относно бота на гугъл имам предвид изтритите теми, а такива са само пълните с откровенно неподходящи неща. Колкото до споровете, които биват заключвани... ама обикновено им се дава шанс до един момент, когато се вижда, че всъщност спор няма, всички са на нож и дори след десет страници решение така или иначе няма да се постигне. Какъв е смисъл в това безсмислено надъхване и разгаряне на страстите? Ето, другата тема не е изтрита. Отвори я и преброй колко пъти, през колко време и след чии постове призовах към нормален конструктивен тон, преди да се стегне до заключване. Това обаче не се случи. Не виждам смисъл от тема, в която се продължават някакви стари караници, които се знае, че ще завършат безрезултатно.

Единственото, за което съжалявам е, че не я заключих още след този пост на Тихомир - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...2&postcount=22 , който всъщност казва всичко по конкретната тема и всичко след него е излишно.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ами не си съвсем прав! Защото Джорджо започна да се убеждава, че в конкретния случай има резон за заключването на темата и нещата започнаха да се успокояват. Не беше нужно Чавдар да скача и да се прави на велик. Разбирам, че модераторте се подкрепяте, но не е нужно да го правите толкова показно. Просто трябваше малко такт. Освен това заключването на темата попречи да се изясним с Яро. Ако не бях отворил нова тема щях да остана засегнат от думите му, защото ги приех по друг начин. Ето затова говоря! Нещата малко по малко се насъбират.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                        Ако призива със "затормозяването" е отправен към мен , няма проблеми.
                        Не, Яро не е отправен конкретно към теб. Говоря принципно.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                          Единственото, за което съжалявам е, че не я заключих още след този пост на Тихомир - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...2&postcount=22 , който всъщност казва всичко по конкретната тема и всичко след него е излишно.
                          Абсолютно е прав човека и всичко след него е излишно и не мога да разбера защо още не е направен "Модератор"! Участва в повечето теми, участва активно, винаги дава съвети за смирение и сигурно има доста свободно време за да оглежда нещата и да ги премисля преди да се изкаже, за да не засегне някой!
                          Мисля, че точно такива хора са необходими на форума!

Това е лично мнение и не ангажирам никой.
                          Говоря ти дъще, сещай се снахо!

Коментар

Ами не си съвсем прав! Защото Джорджо започна да се убеждава, че в конкретния случай има резон за заключването на темата и нещата започнаха да се успокояват. Не беше нужно Чавдар да скача и да се прави на велик. Разбирам, че модераторте се подкрепяте, но не е нужно да го правите толкова показно. Просто трябваше малко такт. Освен това заключването на темата попречи да се изясним с Яро. Ако не бях отворил нова тема щях да остана засегнат от думите му, защото ги приех по друг начин. Ето затова говоря! Нещата малко по малко се насъбират.
                            Напротив, точно в този случай съм прав. Просто ти в момента приемаш нещата прекалено остро, още нещо в подкрепа на това защо понякога заключването на теми е полезно за охлаждане на страстите и по-бързото достигане до отговори. Преспи тази нощ и я прочети пак, виж дали нещата няма да ти се сторят по-различни, отколкото сега. Например относно това:
                            Не беше нужно Чавдар да скача и да се прави на велик. Разбирам, че модераторте се подкрепяте, но не е нужно да го правите толкова показно.
                            Виж например точно след кои мнения е първият ми призив за укротяване на страстите и по-конкретно обърни внимание на думите ми за цвета на никовете.

Колкото до Джорджо, смятам го за достатъчно интелигентен, че да може да си извади заключение от наличните постове. Какво точно не мога да кажа, защото не съм в главата му, но съм сигурен, че още 10 страници с предъвкването на едни и същи неща, едва ли ще му даде допълнителна информация за разглеждане.

А Яро беше писал след заключването на темата. Предполагам, че просто е започнал поста си преди това, а супермодераторските му права са му изиграли лошата шега да се появи, въпреки че темата вече е заключена. Вероятно за това го и беше изтрил в последствие.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                              но съм сигурен, че още 10 страници с предъвкването на едни и същи неща, едва ли ще му даде допълнителна информация за разглеждане.
                              Така е! НО самия факт със заключването поражда раздразнение. Веднъж, два пъти на третия изпушваш. А това наистина е третата заключена тема в близките дни в която Джорджо активно участва. И пак ще напиша нещо важно. Много важно! Заключването попречи да си изясним с Яро. Това поражда враждебност защото всеки приема думите на другия различно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X