Все по-често попадам на форуми с вграден кирилизатор за тези, които не знаят каде да намерят такъв или просто за общо удобство. Искам да попитам възможно ли е технически и нашият форум да проима такава благинка? Ако да, то кажете как ви се струва идеята и има ли почва у нас...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вграден кирилизатор
Свий
X
-
До: Вграден кирилизатор
Първо искам да споделя, че с компютрите съм много зле, и ако кажа някоя глупост да бъда извинен.
Всички компютри , които съм виждал(в България)имат избор от 3 вида начини на писане-английски,български фонетичен и български БДС(на моя БДС-а съм го махнал за бърз достъп, защото не пиша него)и доколкото знам те се въвеждат още при инсталирането на операцинната програма(Windows,Linux..).
И от тука вече си личи кой как пише:majmunica, фонетична(но не знае къде са ш,щ,ч,я,ю,ж,й,ь,ъ и пише 6,6т,4,иа,иу,з,и,а)или някакъв кирилизатор(там грешките са смешни).
Просто, аз лично не виждам нищо сложно, да си изведеш от контролния панел Bulgarien fonetik и да си пишеш спокойно като по чатовете(и да разбереш къде са-ш,щ,ч,я,ъ,й,ю,ь на доста компютри са на различно място).
Грамотността е друга тема(не се имам за много грамотен)
Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4
-
До: Вграден кирилизатор
Bulgarian phonetic...
Аз пък в нета си цъкам с 1 убунту/линукс/ много семпло и бъгаво милото, но точно за начинаещи много лесно и удобно, аз си го пуснах на нашенски да е с предпочитана фонетична подредба с 2 клик-а при инсталирането...
Който търси намира, ползвал съм при нужда абв.бг кирилизатор, който хич не бърка много ако се пише грамотно на латиница. Тази тема е излишна всъщност...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар