Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Публикация на обява за продажба с първо мнение във форума - редно ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Публикация на обява за продажба с първо мнение във форума - редно ли е?

Напоследък, поради увеличаващата се популярност на сайта, както и многото нови регистрирани потребители ми прави неприятно впечатление, че хора се регистрират тук единствено с цел да пуснат по една обява в раздела Купувам-Продавам, без да имат никаква активност по други теми в портала.

Не знам дали не е добре да има някакви ограничения в тази насока, например да може да се публикува обява след преминаването на новия потребител в състояние "активен участник".

Погледнато от друг ъгъл обаче, една обява от новорегистрирал се потребител на портала, който има интерес единствено да продаде нещо тук, може да бъде полезна на някой от форума ...???
    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

До: Публикация на обява за продажба с първо мнение във форума - редно ли е?

Аз съм забелязъл колега които няма нито една друга публикация освен обяви за продажби. И не са малко обявите му. Аз бих искъл да си купувам от познатите ми от форума хора. Защото малко или много съм опознал, макар и виртуално повечето от тях. Лично съм се интересувал от две неща от въпросния колега, но поради по горната причина, именно че публикува само обяви съм се въздържал от покупка. Всеки прави избора за себе си.

Коментар

А не може ли след като не е влизал определен период от време повече в форума, след пускането на обявата да бъде изтрит като участник.
      Land Rover Discovery:
      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

В тази връзка и аз ще се радвам да чуя повече мнения. Дали е полезно или не... Има техническа възможност да въведем подобни ограничения...
        VPetrov.photography

Коментар

Аз съм ЗА това да не се пускат обяви от потребители с по малко от 50 мнения.
          MG RACING

Коментар

А аз съм "против"това , обявите да се санкционират както мненията.. Относно мненията системата си ги отрязва за определения период. Но обявите са друго нещо. Често има интересни обяви за неща , които трябват на някой от нас , и да ги отрязваме тотално , според мен е загуба и за двете страни. Затова казвам "ЗА" обявите да бъдат допускани без значение колко поста има пусналият ги.

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав_ Преглед на мнение
              Аз съм ЗА това да не се пускат обяви от потребители с по малко от 50 мнения.
              Ами не мисля че е там работата. Регистрирам се и прочитам че трябва да имам 50 мнения, ако искам да търгувам дългосрочно тук ще направя 50 мнения много бързо, ще пускам усмивки на темите за шеги и смях, и ще пускам "браво" на темите с разходките, и 50 мнения ще станат бързо. По скоро трябва да се видят и какви мнения има човек. Ето днес четах тема от един човек, пътеписа за Балканите. От друг човек разбрах че този човек е на 75 години. Има само една публикация, ама ако ми продава нещо и цената ме устройва ще го купя без да го видя. Просто такова впечатление ми е направил, правилно ли е да бъде ограничен.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Ами не мисля че е там работата. Регистрирам се и прочитам че трябва да имам 50 мнения, ако искам да търгувам дългосрочно тук ще направя 50 мнения много бързо, ще пускам усмивки на темите за шеги и смях, и ще пускам "браво" на темите с разходките, и 50 мнения ще станат бързо. По скоро трябва да се видят и какви мнения има човек. Ето днес четах тема от един човек, пътеписа за Балканите. От друг човек разбрах че този човек е на 75 години. Има само една публикация, ама ако ми продава нещо и цената ме устройва ще го купя без да го видя. Просто такова впечатление ми е направил, правилно ли е да бъде ограничен.
                Много правилно разсъждава Джамбазов, напълно подкрепям. Да допълня относно това трябва ли да има брой мнения за да публикува нещо определено (в случая обява) ще споделя, че напоследък забелязвам и едни други нови потребители, които бързо се ориентират в обстановката, напипват средствата, начините и изказа за да достигнат достатъчно от тъй желаната и коментирана репутация. Няма лошо.

В тази връзка - моето мнение по въпроса в тази тема се покрива с мнението на Тихомир. В крайна сметка тези хора не са чак толкова много за да не са ръчно проследими (от модератори, а не системно) и в крайна сметка, ако има потребител, който пуска по 30 коли на месец тук без да прави/ да допринася с друго, или си плаща или това се прекратява, точка

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                  А аз съм "против"това , обявите да се санкционират както мненията.. Относно мненията системата си ги отрязва за определения период. Но обявите са друго нещо. Често има интересни обяви за неща , които трябват на някой от нас , и да ги отрязваме тотално , според мен е загуба и за двете страни. Затова казвам "ЗА" обявите да бъдат допускани без значение колко поста има пусналият ги.
                  И това е така, но знаете ли колко обяви съм изтрил, на потребители който са решили, че тук е безплатно "мобиле.бг"
                  Регистрират се и го удрят на търговия-безплатна реклама и разчитат на повече от 3500 редовни членове.
                  При една, две обяви-да, но да напълниш де що има подфорум в "Купувам-продавам" с обявите си, е жива далавера за без пари-нали?
                  А доста от тях са толкова нагли, че си дават линкове към електронните си магазини, е как да останат?

За това следим тук и им даваме да четат специалните условия:
                  Условия за обяви и реклама тук.
                  безмислено е да коментираме смешно ниските цени за дългосрочни реклами, а за много от нас, потребители с "+ПЛ", дори е безплатно. Какво да говорим???
                  LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    В тази връзка и аз ще се радвам да чуя повече мнения. Дали е полезно или не... Има техническа възможност да въведем подобни ограничения...
                    Аз мисля че е добре да могат да се пускат обяви-все пак има много полезни неща на изгодна цена които могат да свършат добра работа на колегите от портала
                    Против съм обаче да се пускат обяви с цел правене на бизнес от някой за каквото и да става дума-например обяви за продажба на коли от собственици на автокъщи и подобни.Ако има такива желаещи-мисля че няма да им бъде проблем да минат към доставчиците на стоки и услуги

Коментар

Аз мисля, че възможността за обяви е само една допълнителна екстра, и в никакъв слчай не е редно да се допуска масова "инвазия" на обяви от случайно "преминаващи" през форума, които изобщо друго не ги е грижа , освен да си продадат колата, джипа или каквото и да е. Само хабят ресурс с идеята да минат "по-тънко". Според мен трябва да има много по-сериозни рестрикции, а не само Пепи да бди над всеки пост пуснат в този раздел.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
                        Аз мисля, че възможността за обяви е само една допълнителна екстра, и в никакъв слчай не е редно да се допуска масова "инвазия" на обяви от случайно "преминаващи" през форума, които изобщо друго не ги е грижа , освен да си продадат колата, джипа или каквото и да е. Само хабят ресурс с идеята да минат "по-тънко". Според мен трябва да има много по-сериозни рестрикции, а не само Пепи да бди над всеки пост пуснат в този раздел.
                        За мен по важно е доверието. Когато например targa каже че нещо е бяло, за мен е бяло, защото му имам доверие, и няма да тръгна да го проверявам. А като се допускат недобросъвестни обяви на мен ми светва лампичката и започвам да си губя доверието. Аз съм много доволен от работата на peppy. Мисля че раздела се подържа чудесно и няма нужда от особена промяна, винаги ще има такива който минават между капките.

Коментар

За мен по важно е доверието. Когато например targa каже че нещо е бяло, за мен е бяло, защото му имам доверие, и няма да тръгна да го проверявам. А като се допускат недобросъвестни обяви на мен ми светва лампичката и започвам да си губя доверието. Аз съм много доволен от работата на peppy. Мисля че раздела се подържа чудесно и няма нужда от особена промяна, винаги ще има такива който минават между капките.
                          Проблемът не е в качеството на работата на Пепи, а в това че много скоро , Пепи и още петима като него няма да смогват да "почистят". Всичко е на принципна основа, идеята ми е да не се допуска форума да бъде "залят" от неща дето не им е тук мястото.

Коментар

Пепи е уникален като Модератор. Само дето ми се струва че много му стана работата напоследък... и ми се иска ако можем да му я облекчим... Направо не знам как се справя с това чудо в неговите форуми...
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
                              Проблемът не е в качеството на работата на Пепи, а в това че много скоро , Пепи и още петима като него няма да смогват да "почистят". Всичко е на принципна основа, идеята ми е да не се допуска форума да бъде "залят" от неща дето не им е тук мястото.
                              Не Вики, не е това проблема, засега нещата са под контрол-мисля, мен ме дразни наглостта на тези потребители: пишат на латиница, пишат в който подфорум им попадне, не оставят телефон за връзка, а ако се сети да си остави телефона, не влиза с месеци или въобще, хората питат за подробности, но отговор няма, ако се разровиш дори и в момента има такива теми, а ако извърши сделка забравя за обявата, какво му пука, че още хора ще си пишат или ще се набутват да му се обаждат.
                              Да не говоря колко "утвърдени участници" пишат обяви и са непълни, но това е друга тема и мисля скоро и на това да обърнем внимание
                              LZ1PER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X