Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо има толкова заключени теми???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо има толкова заключени теми???

Колеги прави ми впечатление че много теми се заключват напоследък. И то с право от страна на модераторите. Правилата на форума (част от тях) гласят:

"1. Всяко отделно съобщение на тези форуми изразява личното мнение на съответния автор, а не на ръководството на портала, администраторите или модераторите като изключим съобщенията, пуснати от тези хора. 2. Вие приемате да не пишете никакъв груб, неприличен, вулгарен, заплашителен, сексуално-ориентиран или всякакъв друг материал, който нарушава законите и/или правилата за добро поведение и морал. Такова поведение може да доведе до моменталното и постоянното ви изгонване от форумите, както и уведомяването на вашия интернет доставчик."

Доста интересни теми са заключени заради "прекрачването" на прага на добрия тон. Нещо повече, "тонът" на разговор се разбира и чете "между редовете" на писаното, адресиран жлъчно до опонента с думи "в добрия тон". Останалите участници също го разбираме, но се губи качествената стойност на темата. И кво ни остава: да гледаме сеир или да се влючим в спора с по голЕми "чукове". Има мнения които не са за уважение (според по голяма част от нас), те са ясни и "лесни за снкция". Но напоследък се получава да се заклюват теми заради спор м/у реномирани (с висок рейтинг) участници.?.?.? Форума расте прогресивно, съответно и мнения и възгледи и т.н.ще са все по различни .... Нека да пускаме постове с лично мнение НО УВАЖАВАЙКИ МНЕНИЕТО НА ОПОНЕНТА. "Доброто поведение и морал" трябва да се спазват, но това е относително понятие, за да го конкретизираме - прочетете теми и постове преди 7-8 месеца, съвсем друго е.
    О899 2б2 1З2

До: Защо има толкова заключени теми???

Според мен, старите теми са улегнали и след постоянно дописване в тях, редактиране и модериране са изплували. Негодните просто са потънали и са заминали в кръглата папка.
    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

За съжаление адашче си прав, виждам Админите и Модераторите се стараят но все пак има двоен стандарт, кофтито е, че се вижда и прави грозно впечатление, ето например за справка http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=21980&page=2

Обиден тон, груби думи но все пак ругаещия е Модератор с много рейтинг, и както изглежда е по-равен от равните...

Убеден съм, че супер модовете и/или Венци не са го видели, те не биха допуснали такова поведение дори от колега Модератор...

Иначе, наистина форума еволюира, и то стремглаво, аз съм убеден в добра посока, то май няма и друг начил еволюцията или е към прогрес или идва потопа и оправя нещата...

Много интересно и сложно е според мен управлението на форума, скоро с бързото нарастване на интереса към сайта, ще нарастват и проблемите, вече има и доста прецеденти, не всички хубави но няма как живота е цветен...

При все това аз съм щастлив, че има такова място, има такива хора, и съм много много щастлив, че тук се запознах с много стойностни хора, научих много неща и продължавам да уча много от всички и от всеки, теглейки чертата аз съм повече от доволен и изразявам огромната си благодарност към създателите на сайта и всички, които допринасят за живота му.

Много поздрави,
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

В портала има ясна йерархия при Модерацията и Администрацията, т.е. точна и ясна поредица от хора които могат да вземат някакво отношение, корекция, изтриване и прочие. Всяко такова решение може да бъде коригирано под каквато и да е форма само от следващото ниво. Когато става въпрос за решение на Администратор то е ясно че корекции по-него може да се правят само от Администратор. При спорове между Модератор и Администратор последния съвсем логично взема крайното решение.

Със сигурност има множество случаи когато от различни гледни точки оценката на едно или друго действие има различен резултат. Всички сме хора и всеки от нас има собствени представи за това кое е добро, лошо, правилно или неправилно. Портала се разраства с часове и тук има все повече и повече хора. Съвършено невъзможно е всички да бъдат удовлетворени или еднакво доволни. Няма такъв начин. Затова всички ние, и Модератори и Администратори регулираме нещата така както сметнем за добре. И крайния резултат е този който се вижда. Дали би могъл да е по-различен? Да със сигурност, в едната или в другата посока. Но това е едно от предимствата на тоталитаризма който цари тук. Всички знаят кой конкретно трябва да бъде обвиняван за неуспехите...
        VPetrov.photography

Коментар

Защото май взеха да се пишат много глупости. А отделни жаби забравиха кой е техния гьол и се проимаха за щъркели.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Защото май взеха да се пишат много глупости. А отделни жаби забравиха кой е техния гьол и се проимаха за щъркели.

+1
            Докато се опитвах да го измисля, Стефан го каза възможно най-точно. Това изречение отговаря изчерпателно на въпроса на темата. Туше.
            Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
            NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
              За съжаление адашче си прав, виждам Админите и Модераторите се стараят но все пак има двоен стандарт, кофтито е, че се вижда и прави грозно впечатление, ето например за справка http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=21980&page=2

Обиден тон, груби думи но все пак ругаещия е Модератор с много рейтинг, и както изглежда е по-равен от равните...

Убеден съм, че супер модовете и/или Венци не са го видели, те не биха допуснали такова поведение дори от колега Модератор...

Иначе, наистина форума еволюира, и то стремглаво, аз съм убеден в добра посока, то май няма и друг начил еволюцията или е към прогрес или идва потопа и оправя нещата...

Много интересно и сложно е според мен управлението на форума, скоро с бързото нарастване на интереса към сайта, ще нарастват и проблемите, вече има и доста прецеденти, не всички хубави но няма как живота е цветен...

При все това аз съм щастлив, че има такова място, има такива хора, и съм много много щастлив, че тук се запознах с много стойностни хора, научих много неща и продължавам да уча много от всички и от всеки, теглейки чертата аз съм повече от доволен и изразявам огромната си благодарност към създателите на сайта и всички, които допринасят за живота му.

Много поздрави,
              Хубаво ме даваш за пример, но до колкото виждам и ти нямаш нито бан, нито картони, въпреки личните обиди и заключената заради теб тема в Хард разходки. Така че не знам за точно какви двойни стандарти говориш.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Когато нещо се изчерпи от смисъл и съдържание и се изроди в себедоказване, по-добрия начин е да се "затвори" темата.
                Така се спестяват излишни дразги и натрупване на лично отношение.
                Нека бъдем Толерантни един към друг, защото сме Хора, а не Зверове.
                "Човешко е да се греши " - по-трудно е да се прощава.
                Тук Всеки има стойност и само още малко Благородство е нужно... да надживеем своето вътрешно Его.
                С уважение към Всички! Поздрави!
                sigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!

Коментар

Аз не съм много опитен с форумите, но смятам заключването на теми за мнооооого крайна мярка (не съм го правил до сега), защото в случайте когато темата е изчерпена (например стоката е продадена) може и да се заключи темата (макар защо да се прави ми убягва), но при спор (колкото и смислен или безсмислен да е той) някой да каже "Йок Черно е и това е" и да заключи темата ми звучи странно, защото тогава не си даваме аргументи и целият смисъл на спора изчезва (никой не спори с телевизора).
                  Безсмислените и глупави теми загиват сами, просто хората не пишат в тях, а особено неприемливите мнения могат да се трият, не е необходимо цялата тема да "изчезва" заради различия в гледните точки, който ще стават повече с увеличаването на хората тук.

Това си е мое лично мнение и по никакъв начин не е свързано с дадените ми от собствениците на форума права и не обвързва форума като такъв с него

Коментар

Ами не че има значение ама се забелязва ,че има някакъв вид дискриминация в полза на участника с по-висок "рейтинг",дори да е очевидно че той е по-некомпетентен в дадения момент.Малко не е красиво.(гарантирам,че не е само мое мнение).И от там започва спор и следва заключване.
                    Ама то си е ваша работа и винаги има по-..От друга страна трябва да има ред някакъв.
                    Оффф нема угодия.
                    M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
                      Ами не че има значение ама се забелязва ,че има някакъв вид дискриминация в полза на участника с по-висок "рейтинг",дори да е очевидно че той е по-некомпетентен в дадения момент.Малко не е красиво.(гарантирам,че не е само мое мнение).И от там започва спор и следва заключване.
                      Ама то си е ваша работа и винаги има по-..От друга страна трябва да има ред някакъв.
                      Оффф нема угодия.
                      Докато не се появят неутрални модератори според мен така и ще продължава. Форума не е виновен, че се разраства, напротив. В противен случай какво ще стане след година? Според мен сте дали прекалено много "власт" на много хора. На този форум не му трябват повече от 5-6 човека модератори, които да се отнасят еднакво със всеки, а не да го превръщат в шуробаджинащина.

Коментар

Да ама не. Модераторите и в този си състав изнемогват а и нали не забравяте че те не са нито на заплата нито на норма... И в момента отделят много време и усилия за да се грижат за спазването на нормите тук. 5-6 Модератора ще са ОК само ако са на заплата...
                        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                          Да ама не. Модераторите и в този си състав изнемогват а и нали не забравяте че те не са нито на заплата нито на норма... И в момента отделят много време и усилия за да се грижат за спазването на нормите тук. 5-6 Модератора ще са ОК само ако са на заплата...
                          Честно казано не я виждам къде е тази толкова много работа. Тук виждам хора които прекарват повечето от деня. Ако я нямаше тази огромна цензура на новите потребители, нямаше да имат толкова много работа. Дори и в момента със всичките тези модератори аз имам съобщения които още не са одобрени, още от периода в който бях на модериран режим. Освен това ми прави впечатление, че повечето от тях не могат да работят с дадените им правомощия и не знаят нищо друго освен да ползват "голямата гума". Други пък изобщо не си изпълняват функциите и повечето теми са пълни с абсолютен спам - примерно се почва разговор за дадено окачване, който в последствие прераства на какво е сготвила мама за вечеря и дали не иска някой от форума да им гостува... (примерно). Хубаво има тоталитарен режим, но той е само за простосмъртните, докато при някой хора, така наречените "стари муцуни", цари пълна анархия и тотално незачитане на елементарни правила при писане в който и да било форум.

Коментар

Уважаеми колега аз пък да ви кажа имам повече поглед... Защото вие не виждате и една стотна от това което всъщност правят модераторите... Колкото за съобщенията ви които още не са модерирани ми позволете да отбележа че не съществуват такива...
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Уважаеми колега аз пък да ви кажа имам повече поглед... Защото вие не виждате и една стотна от това което всъщност правят модераторите... Колкото за съобщенията ви които още не са модерирани ми позволете да отбележа че не съществуват такива...
                              Добре, браво на момчетата. Но нище не каза за последната част на коментара, за анархията и тоталитаризма...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X