Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой крив и кой прав-тема за човека дал червената точка

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой крив и кой прав-тема за човека дал червената точка

темата произлиза от тук
    и тъй като тук има хора на които подобни неща им създават положителни емоции и след като получих това " защо я заключи? ако си мъж на място - ще я преместиш на подходящо място за да се изясни кой крив, кой прав", местя темата, сега можеш да следиш с интерес кой крив и кой прав.

========================================================

... и така преди да кажа защо е останал в мен горчив привкус да разкажа отначало как протекоха нещата по тази обява. Виждате по хронологичен ред как се е развила обявата, аз написах че ако се измисли някаква схема на лизинг ще взема колата и продавачът каза да звънна по телефона... Звъннах по телефона в събота по обед, казах какви са моите възможности - 50 % сега, и после за 8 месеца изплащане, продавачът каза че повече от три месеца не го устройва и обеща да си помисли... След кратка консултация с жена ми, за която е джипа, аз му звъннах отново и му казах че съм съгласен на неговите условия, т.е. 3000 лв. сега и после до края на Януари (2 месеца и половина) останалото. Продавачът се съгласи, каза ми всичко по колата какво е как е, как я е взел, какво има да се прави и т.н. Предложи ми като я взема да я закарам на koko11 от форума да я донатъмъни в Априлци и т.н. Последно се разбрахме да му звънна във Вторник кога пътувам и да оформим документите за предварителната продажба като пристигна в София. С това разговорът приключи, продавача написа че колата е запазена до вторник и аз се обадих на жена ми да я зарадвам че ще кара джип..... 3000 лева за някой може и да са джобни пари, но на мен ми трябват 2-3 дена да ги събера... Понеже говорихме в събота когарто не работят банките, аз изтеглих парите днес преди обяд, малката сума която не ми достигна взех от приятели, освободих се от работа за вторник, освободихме и жена ми, че трябва да си види новата придобивка.... Освободихме от работа и един приятел за да кара моя Мерседес на връщане до Априлци, където се разбрахме да оставим джипката за дооправяне.., ангажирахме и роднини да закарат децата на училище във вторник и да ги вземат вечерта... С две думи - ораганизацията течеше днес с пълна сила, когато по обед ми извъня телефона, и продавачът ми съобщи че някакъв пич му звъннал и искал до два часа да вземе джипката като я плати в брой.....
    Такааа... някой ще каже - ми няма лошо, на човека му трябват пари... Е да, ама в разговора по телефона пича каза че не бърза с парите, просто не иска да се влачи много сделката и затова иска до 3 месеца да се разплатим.
    Всъщност думите са излишни... Разказвам ви цялата история за да разберете колко съм огорчен от това че хората не държат на дадената дума..... Във форум за оффроуд се очаква да има мъжки момчета, за които дадената дума е закон. Аз лично никога не съм и няма да постъпя така. Човек трябва да знае че когато обещае нещо, то той поема отговорност за обещанието си и за събитията произтекли от това.... Сигурно не е лош човек пепи, виждам че има много приятели тук в тоя форум..... Никой обаче не го е карал на сила да дава обещание и да дава колата на изплащане.... Нямаше уговорка - ама ако някой се обади и даде в брой пари - ти гориш...

Както и да е... Остава си горчивият вкус.... Желая само хубави емоции на новия притежател на колата.... и нека мъжката дума да означава нещо дори и дадена по телефона или по интернет.....
    Последно редактирано от Peppy; 12-11-07, 17:01.

До: Продавам Паджеро 2, 1993г, 2.4i

Всичко е така, както си го написал, само едно мога да добавя, в покупко-продажбите всичко е въпрос на капариране и плащане, който даде парите получава стоката, некоректно е ако си дал капаро, а после съм дал колата на друг. Не мисля, че съм постъпил некоректно, в края на краищата всеки си гледа интереса, ти предлагаш разсрочено плащане, малко след това идва човек с цялата сума, какво да избера??? Когато ти се обадих да ти кажа, че има човек, който иска колата, ти казах "ти пръв се обади, ако я платиш наведнъж ще ти я дам на теб", ти се разсърди и каза "няма проблем, както си решиш".
    Нямам какво повече да добавя. Нямам желание и не искам да се оправдавам-просто няма за какво, колата беше запазена при едни условия - АКО НЯМА ДРУГ КЛИЕНТ, не за друго, ами заради разсроченото плащане. Ако щеше да я платиш накуп си в правото си да се сърдиш, но при това положение, просто не виждам какво е станало. А ти ми кажи, кой вариант би предпочел?
    LZ1PER

Коментар

ами бих я капарирал в събота, но съм във Варна... За мен думата е по-важна от някакво капаро... Купувал съм и съм продавал коли по този начин много... Никога не съм бил поставян в подобна ситуация.... Как да ти я платя днес в брой когато всичко си е изчислено да стане до края на Януари.... Ако можех да я платя в брой без проблем, щях да съм ти я платил вече...... Споменах че може и доста по рано да я доплатя, но аз искам да съм коректен и да не ме чака никой - затова и ти дадох крайните срокове за да се презастраховам.....
      След като не бързаш с парите можеше да кажеш - слушай пич, имам много добра оферта за в брой - но съм ти дал дума, давай 200-300 лева отгоре като цена на лизинга - това щеше да е търговски и правилен похват ... И аз щях да съм доволен и ти в крайна сметка....

всъщност - няма нужда да го дискутираме това... Нека хората правят изводите за себе си и да внимават при такива сделки....

Коментар

Точно защото предпочитам да кажа истината ти се обадих и ти казах как стоят нещата, ако ти бях поискал още 200-300лв отгоре, тогава щеше да е некоректно от моя страна.Всъщност не се сещам за човек, който да предпочете 3 месечно изчакване на сумата, вместо да си я получи неведнъж. Пак казвам, не смятам, че съм некоректен, по телефона няма нищо сигурно, а дали на мен не са ми минавали мисли, че ако кажа (на готовия клиент), че вече е продадена и вие можете да размислите и откажете сделката, тогава ти справо можеше да ми кажеш, че докато няма поне капаро, няма и сделка. Нямам какво повече да кажа по въпроса.
        Колата е продадена и заключвам темата.
        LZ1PER

Коментар

До: Кой крив и кой прав-тема за човека дал червената точка

не взимам страна, защото разбирам и двете страни, но ще разкажа скорошен случай:
          Попадна ми супер оферта в мобиле.де, обадих се в неделя вечерта и човека ми предложи да му пратя пари с Мъниграм, на сутринта в понеделник му казах че не мога да го направя до обяд и след 15минути колата беше продадена.

Не му се сърдя (няма и защо), просто някой е бил ТАМ на Място с Парите на ръка и Търговеца е предпочел "питомното" пред "дивото"
          За съжаление в живота е така, бързината и късмета водят до успех, не винаги можем да сме успешни, но "всяко зло за добро" не взех тази супер оферта, а взех по-добра КОЛА (макар и за повече пари), но това е една съвсем друга история. Я веднага се сдобрете (би казала МоляДругарката от моето детство Мир)

П.С. Отключих темата по Молба на Съфорумец

Коментар

Аз те помолих да я отключиш за което ти благодаря.

Ще отговоря на този който е написал това:
            " защо я заключи? ако си мъж на място - ще я преместиш на подходящо място за да се изясни кой крив, кой прав"
            Аз заключих темата защото я смятам за приключила след тези две реплики

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
            .... същност - няма нужда да го дискутираме това.......
            Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
            ...... Нямам какво повече да кажа по въпроса....
            А този който иска да се забавлява и само пали фитили ще го попитам следното:
            Защо не отвори темата ти, след като за теб въпросът не е приключен, защо се криеш зад анонимното гласуване? Това ли е мъжествеността която критикуваш?
            Пак казвам, за мен въпросът е приключен, не виждам за какво трябва да има сърдити, няма сума, няма договор-няма сделка, по телефон сделки не се правят и всички уговорки от такова разстояние и от непознати трябва да са с едно на ум. С последното не искам да обидя горби, не го познавам и не казвам нищо лошо. Както каза Алекс, всеки ще предпочете питомното, отколкото да гони дивото.
            Пак казвам за мен темата е приключена.
            LZ1PER

Коментар

пичове кво прим сега.
              Пепи продава кола на някого.има купувач има и друг който е кандидат.
              купувача я плаща кеш. другия купувач не е с парите и най важното е отдалеч и Пепи не го познава.
              кой какво ще направи.
              да гониш питомото или .....
              кой е недоволен от това.

Коментар

Според мен Коко, недоволен е някой, че няма скандал, е това е, тук в последно време като се заформи някоя жълтурия, ей така за разнообразие на някой им доставя голямо удоволствие, точно тези правят интригите и наливат масло в огъня. Аз обаче не смятам да им давам поводи да се веселят.
                LZ1PER

Коментар

Крайната уговорка остава крайна до съгласие за промяна и от двете страни. Всичко останало е достойно за съжаление. Ако продавачът не си е направил сметка или не е предвидил, че може да се появи клиент с цяла сума, пасивите трябва да си останат за него, а не за купувача, колкото и хипотетичен да е той. Учили са ме, че се мисли преди да се говори, а не след това.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                    Крайната уговорка остава крайна до съгласие за промяна и от двете страни. Всичко останало е достойно за съжаление. Ако продавачът не си е направил сметка или не е предвидил, че може да се появи клиент с цяла сума, пасивите трябва да си останат за него, а не за купувача, колкото и хипотетичен да е той. Учили са ме, че се мисли преди да се говори, а не след това.
                    При действаща обява, всеки един момент може да се появи евентуален купувач, сделка няма докато и двамата не са съгласни с условията, а аз с неговите бих се съгласил като компромисен вариант, както и му казах. Добре, ами ако се бях отказал от продажбата??? Това също е мое право.
                    Пак казвам, затова е измислено така нареченото капаро, с него се гарантира сделката и тогава който не си спази уговорката изгаря с парите, аз пари не съм взел и сделка няма.
                    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                      При действаща обява, всеки един момент може да се появи евентуален купувач, сделка няма докато и двамата не са съгласни с условията, а аз с неговите бих се съгласил като компромисен вариант, както и му казах. Добре, ами ако се бях отказал от продажбата??? Това също е мое право.
                      Пак казвам, затова е измислено така нареченото капаро, с него се гарантира сделката и тогава който не си спази уговорката изгаря с парите, аз пари не съм взел и сделка няма.
                      Аз не съм на ничия страна. Споделям схващанията си. Вие си знаете какво сте си казали, но за неизречени неща от единия, другия няма как да се сети. Това е като уговорката за час за среща - или се закъснява или не. Междинно положение няма.

Коментар

Уважаеми господа, въобще не разбирам обвиненията срещу Пепи. Нещата са от ясни по-ясни. След като съвсем коректно той се е обадил на първия кандидат купувач той му е дал възможността която му се полага. Информирал го е, което е негово задължение. Оттук насетне кандидат купувача не може да се оплаква, имал е всички възможности за действие или бездействие!

Според всички гласни и негласни закони в търговията сделка има тогава когато има даден задатък и съответно приет от Продавача... Преди това всичко е приказки...

Толкова по темата, аз я заключвам защото не виждам никакъв смисъл от този водевил оттук насетне. И темата повече няма да бъде отключвана
                        VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X