Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как работят часовниците?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как работят часовниците?

Точно така, повечето от машините са зад защитни стени а дори и да имат пряка връзка с външни мрежи то там се скъпим за всеки отворен порт да не говорим че гледаме още поне на две места другите да са забранени... а пък между машините има също толкова защитни стени колкото и навън... В края на краищата въпросът опира до нуждата от малко организация и малко работа при нас и разбира се до вродения ни първичен мързел който щом ножа не опира до кокала оставя работата за утре
    VPetrov.photography

Коментар

Е сеа вече спрях да разбирам къв е проблемът.
      Аз си представях един компютър да е гпс часовник, и той да раздава времето на всики други в ъъъ ... локалната Петрова мрежа. Или и това е опасно като вземането му от интернет?

Коментар

Стефане, за да могат да вземат другите компове време от този часовник пак трябва да се "отворят дупки в сигурността" или да се пише скрипт/ове а това иска време, каквото и да е иска време а Венци спомена, че по настоящем май такова за такива цели нямат

Поздрави,
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Е сеа вече спрях да разбирам къв е проблемът.
          Аз си представях един компютър да е гпс часовник, и той да раздава времето на всики други в ъъъ ... локалната Петрова мрежа. Или и това е опасно като вземането му от интернет?
          Явно не си работил като сис админ... Локалната Петрова мрежа всъщност не съществува... Има няколко стотин VLAN-а (виртуални мрежи) с различни шлюзове помежду си а някои и въобще без... И закарването им на всичко до едно място си е една работа... Абе пак стигаме до нашия мързел... не ти ли стана ясно?
          VPetrov.photography

Коментар

Ъъъ ... (с дълбоко съмнение в гласа) Ясно бе, ясно! Как да не ми е ясно, аз тва сисадмини, сисадминки ехеее колко съм ги ...
            Кмх. Да.
            С две думи - няма как да се отдели физически канал само за времето, това ли е? Мда. Логично. Тъпо. Кофти даже, бих казал.
            О, да бе! Дай да съберем тогава всички безнадежно остарели гпс-и от форума, и да ги наслагате на колкото стигнат компютри. Така ще си има местни часовници.

Коментар

Стефане цар си! Е за това решение нямаше как да се сетя сигурен съм. Но пък възниква другия проблем: Как да вкараме сателитите под земята в дейтацентъра...? Е това вече е задачка като за теб!
              VPetrov.photography

Коментар

ХАха, той Стефан е мъдър, ще изкара дейтацентъра при сателитите при следващото изстрелване на нещо от Яркутск или кадето там се изтрелват неща в космоса Като планината не отива при Стефан, той пали багирата и отива на планина

Коментар

И аз за нещо такова си мислех... ама не знам ще успее ли толкоз бързо да развива макарите с кабели
                  VPetrov.photography

Коментар

И това не е проблем, ще ги метне отгоре, те сами ще се развият

Коментар

Не се таковайте, ми пускайте тема за събиране на древни жипиеси!
                      Не трябва на покрива. Като не се движи, и на най-древният обикновенно му стига да стои на прозореца увит в найлон. В къщичка за жипиеси, да не го изкълват другите кокошки. От него до компа са три жички. Или пет, ако му е толкова разделено захранването.

Коментар

В момента часовника е точен, Венци сигурно е вързал GPS-а
                        LZ1PER

Коментар

Стига бе! Аз още не съм му го дал.

Коментар

Пък аз днес видях на панаира GPS с bluetooth и Wi-Fi. Това би ли свършило работа?
                            (цена 185 лв)
                            Последно редактирано от Петя; 24-09-07, 20:25. Причина: допълване
                            НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                            Omnia vincit amor !

Коментар

А, би. Ама струва пари. А трябват много. Значи трябва да се съберат всички стари за без пари.

Коментар

Стига само един, нали е с Wi-Fi, закача се към локалната мрежа и всики сървари си гепят от него точно време
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X