Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос: Кога един "Супер-мод" може да се меси в работата на "мод-овете" ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос: Кога един "Супер-мод" може да се меси в работата на "мод-овете" ?

Здравейте, на тези които могат да прочетат темата.

За да не изпадам в конкретика, тези които четат темите от форум(раздел) "Мотоциклети", ще ме разберат много ясно.
    Накратко хронологията:
    - развива се определена дискусия по тема(не твърдя, че от автора и е уцелен под-форума, под-раздела и т.н.);
    - четири модератора от същия форум "мотоциклети" активно я наблюдават заедно с още една тема(при това създадена от модератор);
    - всички вътре (почти) се познаваме и лично;
    - да, има призиви(вкл. и мои) за почистване на едната тема;
    - модератора(забележете, той и автор) преценява, дори умишлено(активна и жива дискусия, пак не казвам че е на най-високо ниво) това да остане така;
    - аз, а вероятно и други като мен вяло преглеждащи форума - започвам през час-два да го отварям;
    - появява се един супер модератор(когото не познавам да има някакво отношение към конкретния форум) и набързо, позовавайки се на автора, зашлеви някой шамар; тази тема автора вероятно по грешка е поставил в раздела "избор на мотор", защото на абсолютни всички ни беше ясно смисъла и защо беше отворена тя;
    - последвалото развитие беше светкавична реакция на двама много уважавани мои приятели - единия изригна,а другия го банна.

Моята оценка като обикновен участник е, че супер модератора прибързано и некомпетентно се намеси в тази дискусия, като предизвика последвалите действия. А можеше просто да попита по вътрешната комуникационна система (мисля, че си имате такава) аджеба за какво става въпрос и защо цели 4 модератора не се намесват до този момент. Подчертавам, имаше един куп безболезнени решения, преди да се "отреже дървото"...

Отсега мога да предположа какво ще се случи с активното влизане на някои участници, а и не само, тук В САЙТА.
    Защото отдавна този форум... не е само форум (ако уважавания от мен супер модератор пожелае да ме разбере).

Мисля, че прилагането на линкове и имена е излишно.

Поздрави и Ви оставям на размисъл, а пък аз отивам да покарам в Стара планина.
    Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
    KTM 350 SX 2011

От: Въпрос: Кога един "Супер-мод" може да се меси в работата на "мод-овете" ?

Всяка такава тема завършва еднакво безславно, много такива теми има. Ще си позволя да добавя нещо, което няма да ти кажат. 5 години съм тук, и по метода на проба-грешка го виждам. Има писани и неписани правила. За писаните е ясно.
    Неписаните правила са, че трият каквото не им харесва, интересува или симпатизира на убежденията. Дори зависи от моментното настроение. Нямаш право дори да коментираш това. Система без обратна връзка изпада в произволно, най-често крайно състояние, по спомен от автоматиката. Мога да ти цитирам мнение "не искам да чета това, не ме интересува онова", а при по-шикотливи обществено значими теми - "опозицията" се сдобива с банове. Без настъпване на писаните правила. Пак мога да дам линк. Всеки ще стигне до бан, въпрос на вероятност и време, виж колко от старите колеги ги няма... Тъпото е, че гориш преди да си разбрал за правилната теза.
    Просто не е бил на кеф, и се е намесил.
    Да не ти пука, тук сме заради колегите, а не заради администрацията.
    Последно редактирано от Rabin; 12-10-13, 12:05.

Коментар

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение
      - всички вътре (почти) се познаваме и лично;

С изключение на тези които ни трият постовите.
      Не зная дали знаят даже от коя страна трябва да се качат на мотора.
      МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Колеги, за да модерираш форум, пък бил той и мото, не трябва да умееш да караш мотор...
        Това си е чисто 'военна' йерархична структура. И е нормално по-високото ниво да има приоритет при вземане на крайното решение.

И винаги има обидени от действията на модераторите (или супер-мод) просто защото в даден момент модератора е принуден да промени нечия информация (мнение), ако според него не съответства на добрия тон и правилата на форума.....
        И винаги мнението на модератора/супермодератора си е субективно - през призмата на неговото виждане за спазване на правилата.

Лошо е, че понякога форумите се използват за избиване на комплекси и настава караница.
        И понякога в такава караница бана е единствения механизъм в ръцете на модератора, с който да успокои нещата - човека ще има време да помисли на спокойствие, а не първосигнално..

П.С. уверен съм, че и по 'вътрешната' мрежа е имало разбор на ситуацията...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение
          ................а пък аз отивам да покарам в Стара планина.

И гледай да не докараш някоя снимка, че директно отиваш до стената!
          Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
          0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
            ...
            П.С. уверен съм, че и по 'вътрешната' мрежа е имало разбор на ситуацията...
            Понеже по парливите теми остават да си пишат само модове и един - двама с тяхната позиция... съм се чудил дали няма да е същото тия теми да ги обсъждат далеч от погледа на простосмъртните, "по вътрешните линии". Големия зор е в началото да разберем какво искат от нас, на каква позиция са, и т.н. Вчера ми изтриха мнение, с което пренасочих колегите към други отворени теми, дето не са офтопик в настоящата дето писах. Ходи им рАзбери какво искат.
            Последно редактирано от Rabin; 12-10-13, 12:58.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
              ...Ходи им рАзбери какво искат.
              Голям форум -> голяма администрация
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

А голяма администрация-голяма бъркотия.

И внимавайте да не ви набедят за хипер активни,защото и това е възможно! Справка-горния десен ъгъл на моите постове.

Не че мога да си обясня как 800 поста за 8 год и половина могат да се квалифицират така!
                Иво (таксито) Андреев
                0988 91 80 50
                Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
                  А голяма администрация-голяма бъркотия.

И внимавайте да не ви набедят за хипер активни,защото и това е възможно! Справка-горния десен ъгъл на моите постове.

Не че мога да си обясня как 800 поста за 8 год и половина могат да се квалифицират така!
                  Това в горния десен ъгъл явно го виждаш само ти - разкажи и на нас, че ми стана интересно?
                  "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                    Това в горния десен ъгъл явно го виждаш само ти - разкажи и на нас, че ми стана интересно?
                    Има предвид броя мнения на конкретния участник, би трябвало всеки да го вижда.

Коментар

Или горе вляво - изчезнала му е репутацията...

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                        Или горе вляво - изчезнала му е репутацията...
                        Не е изчезнала, а той си я е скрил.. И ти можеш да го направиш същото в настройки на профила..

Коментар

Няма защо да се сърдите на супер модераторите. Все някой трябва да върши и неприятната работа.
                          Дори в моята малка фирма има един служител, който е натоварен с нея. Постоянно има недоволство от него, въпреки че не един път съм казвал на всеки, че всяко едно негово действие е възложено и одобрено лично от мен.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                            Няма защо да се сърдите на супер модераторите. Все някой трябва да върши и неприятната работа.
                            Дори в моята малка фирма има един служител, който е натоварен с нея. Постоянно има недоволство от него, въпреки че не един път съм казвал на всеки, че всяко едно негово действие е възложено и одобрено лично от мен.
                            Доколкото схванах идеята - тя е да се спазват писаните правила. Да е ясно какво се иска от теб и от останалите, и да няма сърдити. А на практика се сече на парче, по лично виждане и осмотрение, кефи - не кефи и толкоз! Е за това иде реч, и тя не е против модовете по принцип.

Коментар

Змея го отнесе заради няква ирония отправена към "Супер" мода навярно без да го познава изобщо, и в двете теми повечето мнения са на хора които се познават "очи в очи" и е нормално да се каже нещо по пиперливо, в смисъл нещо като вътрешно заводски хумор който външни хора едва ли биха го разбрали. А и самия раздел за моторите си е нещо като секта и хора където обикновено се изживяват във теми за политика, религия, философия и други локуми трудно биха разбрали, защото повечето сме карали доста пъти заедно а и не само, карали, но сме си изкарвали заедно ваканциите, ходим си по рожедените дни и по знайни и не знайни поводи и се виждаме почти ежедневно и много добре си знаем циганиите за разлика от онлайн ездачите които тук са няколко десетки хиляди според брояча на форума а Ние сме капка в морето и боли като като се банне некой от нас а и раздела окуцява доста с подобни изяви, поне Аз така го чувствам, сигурен че и колегите също.
                              Последно редактирано от Tpunep; 12-10-13, 18:58.
                              Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X