Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Псевдо модерация

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Псевдо модерация

Искам да повдигна въпросът с модерацията във форума.

Поводът са следните две мнения:
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...36#post2014236
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...37#post2014237

Първото е пуснато от мен, с текст форматиран във жълто. Така ми харесва. На черен скин седи перфектно. Както е видно, малко след това е редактирано и текстът е форматиран с бял цвят от Захари 007.

Следващото мнение е с черен текст. На черен скин не се вижда нищо. Във форумът е пълно с текстове във всякакви вариации на сивият свят, което затруднява четенето им. Въпросът ми е - защо те не се редактират в някакъв неутрален цвят, виждащ се на всички скинове?

Тест на жълтото:
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...47#post2014247
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

От: Псевдо модерация

Добре де за да се прочете според теб какво трябва да се направи? Да си го минеш текста с мишката за да почернее и да може да се прочете ли?
    LZ1ZAH

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Искам да повдигна въпросът с модерацията във форума.

Поводът са следните две мнения:
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...36#post2014236
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...37#post2014237

Първото е пуснато от мен, с текст форматиран във жълто. Така ми харесва. На черен скин седи перфектно. Както е видно, малко след това е редактирано и текстът е форматиран с бял цвят от Захари 007.

Следващото мнение е с черен текст. На черен скин не се вижда нищо. Във форумът е пълно с текстове във всякакви вариации на сивият свят, което затруднява четенето им. Въпросът ми е - защо те не се редактират в някакъв неутрален цвят, виждащ се на всички скинове?

Тест на жълтото:
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...47#post2014247
      За да се вижда във всички скинове, просто не го оцветявай никак. И бъди сигурен че болшинството от хората (аз включително) не са със тъмен скин, а са с тоя по подразбиране, и съответно от жълтия текст нищо не се вижда. Проблема е че като го оцветиш в жълто в твоя скин, то остава жълто във всички скинове, включително тия със светъл фон, и съответно нищо не се вижда.

По-долу е текст, оцветен в черно, който при мен се бижда перфектно. При теб как е?

"асдйласкйдлкасй ласйкдлакйсд аслкдйаслйдлакйд асдлйкасдоявиуе ляквейяв яовиуеоявиу"

Та, не иде реч за псевдо модерация, а за нормална такава, с цел комфорта на болшинството членове на дорума.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Цвета се променя автоматично, ако си зададеш друг стил на изгледа.
        Ръчното задаване на цветове с цел украсяване не е удачно и модератора съвсем правилно го е поправил.
        Другото нещо е, че действията на модераторите не се коментират тук - ние се подчиняваме на определени правила и не всички са наясно с това. Така че моля спазвайте препоръките на модератора!
        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

агати проблема пак ли ще го раздуем на 30 страници ?

Коментар

Не! Мисля, че въпросът е приключен.
            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Първоначално публикуван от Захари Коровски(Zahari007) Преглед на мнение
              Добре де за да се прочете според теб какво трябва да се направи? Да си го минеш текста с мишката за да почернее и да може да се прочете ли?
              Вия си минете с мишката жълтият текст.
              Щом решението е толкова лесно, какъв е проблемът и какво налага редактирането на някои от мненията?

По същество. Редно е или да се даде свобода на потребителите да оформят текстовете така както намерят за добре, или се модерират по един и същ начин.
              В момента се коригират тия които касаят дифолт скина, а останалите са както дойде.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                Не! Мисля, че въпросът е приключен.
                Мисля, че е ясно. Просто не променяш цвета на текста. Ако искаш да си оцветиш заглавие или нещо подобно и ако го направиш така, че да се вижда и в скина по подразбиране - никой няма да ти го пипне. Приеми, че редакцията е в интерес на четящите потребители и да приключваме този въпрос.
                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Re: Псевдо модерация

В момента се коригират тия които касаят дифолт скина, а останалите са както дойде.
                  Нормално е да е така. Освен ако не искате да остане само дефаулт скина.

Коментар

Финално модераторът Захари 007 отбеляза и един картон.
                    Уж за нарушаване на правилата за правопис.
                    Прочетох пак правилата на форума, там няма подбна рестрикция? За какво нарушение все пак става въпрос? Или си кликаме с мишката...

Апропо, по тоя повод, ако все пак съм в нарушение и оформянето на текста по подобен начин е наказуемо, надявам се че Захари 007 ще бъде награден подобаващо. Много от темите пуснати от него са в нарушения на нещото нарушено от мен!

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Вия си минете с мишката жълтият текст.
                      Щом решението е толкова лесно, какъв е проблемът и какво налага редактирането на някои от мненията?

По същество. Редно е или да се даде свобода на потребителите да оформят текстовете така както намерят за добре, или се модерират по един и същ начин.
                      Коригира се всичко, което се забележи, разбирай - ако не се чете се коригира. А се забелязва предимно това в дифолт скина, просто защото той се ползва най-често, включително и от модераторите. Няма никакво предпочитание към нечии или някои точно постове. Ако забележиш такива, дето не се четат в твоя скин, можеш да сигнализираш, и те също ще бъдат коригирани.
                      Сам се сещаш че няма как модератора да преглежда всички постове през всички скинове, за да е в състояние да забележи всичко. Например, ако си беше оцветил текста в зелено, червено, или синьо, той ще излиза във всички скинове безгрижно. Ама ако в твоя скин го оцветиш в бяло, жълто светло сиво, той в моя скин ще изглежда толкова зле, колкото ако аз ответя текст в черно или тъмно сиво, и ти го четеш през твоя скин.

Та, свободата си я има, но с мярка. Най-лесно е да забраним всякакво форматиране на текста, но не мисля че от това форума ще стане с нещо по-добър. Другата крайност също е неприемлива - постове, шарени като коледна елхичка. Точно за това са модераторите.

Изобщо, не разбирам каква е драмата в случая?

ПП: Реалното ти нарушение е в самото заглавие на темата, а именно - коментар на действията на модератор. Ако питаш мен - нямаше нужда от това. От картона също. Можеше да се разберете като хора с 2 изречения и всичко да приключи. Но поста с жълти букви категорично не може да остане в тоя си вид, и то не само защото аз или някой друг модератор не го чете през дифолт скина, а защото много други съвсем редови потребители не могат. Ако го искаш казано по друг начин - модераторите не са ти наложили рестрикции на това какъв скин да ползваш, а пост, оцветен по тоя начин, налага рестрикции на четящите го да ползват тъмен скин.

ППП: С думи прости - оформянето на текста по тоя начин не е нарушение и не е наказуемо. Редактирането от модератор - също. Модератора може да ти изпрати месидж да не го оформяш по тоя начин, защото не се чете, след който месидж има пълното право (дори да не е записано никъде) да раздава картони, да трие постове и т.н. Няма смисъл да си създаваме работа един на друг. В крайна сметка като пишеш нешо във форума го пишеш за другите, а не за себе си. Е, каква полза, ако болшинството от другите не могат да го прочетат?
                      Последно редактирано от sparkybg; 03-12-12, 11:22.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Още няколко думи, че имам други ангажименти.
                        Темета е продиктувана от следното - неколкократно съм писал директно към потребители, да не оформят текстовете по начин затрудняващ четенето им при избран тъмен скин на форума. Все тая - мненията ми биваха изтривани, все едно в тях няма каквато и да било полезна информация. Явно пак опираме до модерацията на принципа "по темата" и "не е по темата" без да се вниква в написаното.

И коментаторите...

Коментар

Еми не пиши към потребители. Пиши към ресорния модератор, или подай уведомление чрез червеното триъгълниче под съответния пост. В моите раздели винаги съм коригирал всичко, за което съм бил уведомен, ако някой не ме е изпреварил.

@Daniel и сие - редно е щом има тъмна тема, при подаден сигнал да се правят корекции. В противен случай по-добре да я махнем въобще. Ясно е че модераторите коригират каквото видят, но поне аз не виждам проблем същото да се прави и при подаден сигнал от редови потребител.

Коментар

Re: Псевдо модерация

редно е щом има тъмна тема, при подаден сигнал да се правят корекции
                            Точно така, но нали се сещате, че няма как да се модерира всичко във всички цветови теми, ако няма подаден сигнал (технически е невъзможно да става автоматично).
                            Когато пускахме тъмната тема мисля, че обясних възможните проблеми - картон естествено за това не е нужен (ама аз там не ви се мешам, вие си знаете), казвам само от техническа гледна точка. Мисълта ми беше точно такава, ако има много проблеми да оставим само дафаулт темата, и без това не се подържат лесно много цветови теми.

Коментар

От: Re: Псевдо модерация

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                              Точно така, но нали се сещате, че няма как да се модерира всичко във всички цветови теми, ако няма подаден сигнал
                              Затова и казах че като се подаде сигнал е редно да се коригира. Ако няма сигнал, няма какво повече да се направи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X