Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФФ-Лев (система за бартери)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ОФФ-Лев (система за бартери)

Офф Лев = Лев.
    Те именно затова са Измислени Парите, да остойностяват различните продукти и услуги.
    Цялата предлагана система всъщност е търсене на алтернативна валута??? ЗАЩО е единственият въпрос който ми се ражда в главата и на който няма реален (смислен) отговор!
    Предложените примери се решават със съществуващите парични системи, без проблеми - Продаваш инструментите и с парите отиваш на зъболекар
    Единственият смисъл е преминаването от една Не надеждна валута в друга по-надеждна, ама надали офф лев-а или точките, ще станат такава
    И все пак обяснете, може би не разбирам нещо?

Коментар

Интересна тема,
      Но само за маса

Енергията за организирането и може да се насочи към по-качествена продукция, по-добро обслужване гъвкави схеми на доставка.

Самия Майстор е доказал как успешно може да работи един активен търговец.

Дори да се стигне до работещ офф-лев то той би се изродил много скоро в истински такъв и или в евро банкноти.
      Та нали това е именно идеята на паричните разплащания да решат проблемите на бартерната търговия
      Ако се стигне до работещ механизъм държавните лостове ще се задействат веднага, еле пък ако има и основен организатор.

Дори и бартерните сделки имат парично изражение, по което се пресмятат такси, данъци, и всичко останало.....
      Т5
      Crossrunner

Коментар

Хм, преди доста време, по времената на динамичния курс на долара, един колега беше въвел своя си валута в магазина си.

Той се казваше Велин, и цените бяха във В.

Това струва 5 В, онова струва 18.35 В.

В момента 1 В = 26.48 лева - примерно.

Курса беше обявен на всички възможни видни места в магазина му, и беше в зависимост от курса на долара - успореден на него, но не напълно, и не винаги.

Това беше удачно решение, но за много кратко време - после за много дълго време си имаше невероятни разправии с данъчните.

Това по повод на виртуалната валута.

Иначе адмирирам добрата идея.

Коментар

Може би идеята и добра ,но лично аз се напатих от бартери ,стока срещу услуга ,че за сега не участвам ,пък ако на някой му трябва мойте услуги или неща ,подобре да направя дебела отстъпка ,нали за стока ,за труд отстъпки не давам .

Коментар

Моето наблюдение е за повишаване на цените при бартер. И ми се струва трудно да се реализират услуги и продукция с по-висока стойност от няколкостотин лева.
            Струва ми се по-интересна идеята за някаква информационна банка, съдържаща информация за видове услуги и продукция на членове на портала, при желание от тяхна страна да предложат намаление за участници във форума.

Коментар

Аз бартер разбирам вещ срещу вещ, приблизително на еднаква потребителска стойност или удовлетворяваща двамата бартеросващи. Минава ли се през лев, офф-лев, яйца, мъниста или сребърни плочки - то си е жива продажба.
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

В Германия също има такова нещо от много години.
                А иначе, аз като DJ, мога да ви правя партита с/у нещо си, примерно.......
                Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                -----------------------------------------------
                Питието определя съзнанието....
                -----------------------------------------------
                0887770735

Коментар

Според мен системата е добра защото по този начин ще се стимулира бизнеса в определена общност,в случая на хората от форума.
                  Иначе инструменти мога да си купя от всякъде,но в случая ще ги взема от майстора.
                  Кия Спортидж 2000тди
                  Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X