Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Към управата на форума - групови отстъпки за гуми!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Към управата на форума - групови отстъпки за гуми!

офф:
    от МенТЕЛ клуб има 25% отстъпка в Дианата.
    Не мисля, че ние не можем да постигнем същия процент.

Много сме и не смятам, че някой ще откаже да даде този процент, като в същото време "идват" сигурни клиенти.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Гарантиран, гарантиран, колко да е гарантиран?!? Ако ти си собственик на фирма и имаш някакъв автопарк, със сигурност можеш да поемеш твърда гаранция пред доставчика на гуми и той може да има някаква увереност, че в рамките на следващата година ще купиш от него Х комплекта/броя гуми. Същото е и ако ти имаш сервиз, който вече е направил еди-какъв си оборот на въпросния доставчик.
      Как обаче да речем ти, като упълномощен представител на форума, ще застанеш пред някого и с чиста съвест ще му гарантираш пазар на еди-какво си количество, при положение че нито имаш някаква реална представа колко от участниците във форума реално ще закупят гуми в рамките на следващата една година, нито пък имаш някакъв начин да им повлияеш какво и от къде да закупят?

Т.е. под знамето на борбата срещу посредниците, ти предлагаш да се създаде посредник, който на практика да развива търговска дейност, но, за разлика от нормалните търговци, да прехвърля цялата търговска отстъпка на крайните клиенти, като разчита на жълти стотинки (под 1% от стойността на покупката) за покриване на разходите по дейността. Като, естествено, преди да реализира дори и минимални приходи, някой трябва да направи едни разходи. Ами, звучи хубаво, дори прекалено хубаво ... Има ли желаещи да бръкнат в собствения си джоб и да поемат заплата, осигуровки и т.н. разходи по организация и осъществяване на дейността при така поставените ограничения за приходната част? Ти готов ли си да направиш за своя сметка това, което предлагаш?.
      Ако си обърнал внимание - по нагоре в темата, в едно от мненията си, аз съм написал: - Да се направи анкета в която да стане ясно кой, какви гуми купува и колко често го прави..?! Тази анкета ще се направи във специализиран форум с близо 80 000 члена, които до един купуват пълната гама (взети заедно) на този асортимент (от гуми за байкове - до гуми за камиони) и го правят често, защото се предполага, че това е част от тяхната слабост като любимо хоби, спорт, бизнес и работа! На това му се вика ясно обособен и изключително концентриран таргет, доказан и визуализиран с детайлно и пълномащабно маркетингово проучване на един нов пазар! Това, което ще направя аз - е да дам възможност на търговеца да навлезе първи на него, а защо не и ексклузивитет върху гамата която предлага, ако гарантира най-ниска цена пазара..?!! Няма да му гарантирам, че ще продаде някакво определено количество, защото това ще зависи единствено от цените и качеството на собствената му стока... Аз ще му предложа само и единствено пазар, който той да разработва при определени условия! Срещу тези условия той ще си спести по-голямата част от парите които дава за реклама, както и от това, че ние ще поемем голяма част от дистрибуцията до крайния клиент! На това Чавдаре му се вика - взаимноизгодна сделка! Това ще направя аз! Това наистина ще премахне посредниците срещу скромни взаимноприемливи разходи! Като тези разходи не са ПРЕДВАРИТЕЛНИ а УСПОРЕДНИ с опция за силното им минимизиране с оптимизирането на системата с времето... Идеята ми не е - форума да развива печеливш бизнес с амбицията да се превърне в монополист, а да бъде полезен на членовете си срещу покриване на разходите и взаимноприемлива печалба! На свой ред бих искал и аз да ти задам един въпрос! Защо ми задаваш всичките тези провокиращи въпроси? Защото искаш да се получи дискусия и да се види потенциала на тази идея в условията на усилена мозъчна атака или защото под Ник-а ти тук се мъдрят буквите "ТП" и си наясно, че подобно нещо би те лишило от удобната ти позиция на входа на форума защото си част от посредниците по веригата..?!!!

Коментар

Марто ,навсякъде по света за да има електрически ток трябва да има три неща-източник,потребител и проводник.Без посредници не може ,номерът е да си първи по веригата,за да можещ да дадеш най- ниска цена или най- големи отстъпки.Но и той трябва да има достатъчна печалба за да функционира и да се развива. Иначе знаеш ли колко хора ще останат без работа.
        Не знам с какво се занимаваш ,ама аз продавам авточасти вече 17 години.Последните 10 съм изключителен представител на редица световни марки.Тук във форума съм за удоволствие не за търговия затова не съм ТП.. След като дам отстъпка на търговеца на мене също трябва да ми остане нещо. И в последно време посредникът печели повече от мене. Но аз си гарантирам сигурен пазар по този начин.Не можещ да задължиш хората да пазаруват само от едно място. Можеш да ги привлечеш с качество на добри цени.

Коментар

Абе хора! Вие четете ли постовете ми въобще..?!!

FLY_FREE
          ти къде видя да съм написал, че някой тук ще се задължава с нещо..?!

Коментар

Идеята мисля че е лоша............ .Много хора които са в този форум са заради обявите и облагите да изкарат някой лев .Една от шефките на Дианата общо взето ме е отгледала от пале и мога да уредя гуми директно на техните доставни цени но за чий ?Пешо,Гошо,Тошо от село Хуйник да си уреждат тънкаж гуми за местната си гумаджийница и да си правят дребни далаверки от форума .
            Докато не се измислят правила кой може да ползва Купувам/Продавам идеята не е добра .

Сори ама много ми дойде студентския Glühwein
            Лудак

Коментар

Една малка вметка.
              Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              ..., а ние на всичкото отгоре сме и такива с пари, малко или много! ...
              Марто, нищо против идеята ти като такава, но разгледай по-подробно раздела за гуми във форум "Продавам", за да се ориентираш за това - какви са колегите, масови потребители и ще прецениш - с малко или много пари сме.
              Нали не очакваш търговецът на гуми да повярва, че собствениците на "джипки", струващи колкото два комплекта нови гуми, ще си пазаруват ежегодно при него нови и нови комплекти. На всички ни е ясно, че консумативът гуми при високопроходимите машини изисква значително по-сериозни финанси, отколкото при леките автомобили, например. И голяма част от нас рядко сменят гумите си с други, преди да са изчерпали напълно ресурса им, а това в определени случаи може да е въпрос на повече от 5-6 години. Както на много места е писано, тук не е форум за лъскави, скъпи и тунинговани машини, по които се "наливат" непрекъснато маса пари.
              И за да не се ограничаваме само до "джипките", пак от форума "Продавам", ако прегледаш обявите за гуми за мотори, повечето участници биха искали да си намерят такива за по 10-20 лв. и да ги карат по няколко години. Нали и те карат мотори, често струващи колкото 1-2 средни заплати.
              И точно, заради кризата, която ти също си споменал в мнението си, мисля, че не са много колегите тук, които разполагат с такива финансови средства, че почти абонаментно да си пазаруват гуми, без да се замислят. Основната разлика с фирмите я знаеш - на нас като физически лица, няма кой да ни признае тези суми като разход, така че - винаги ще си останат за сметка на семейния ни бюджет.
              За финал би ми се искало да видя гледната точка на търговец, който едва ли не - на драго сърце ще продаде на нас, например, нещо (в случая - гуми) с голяма отстъпка на цена, от която няма да има печалба. Което веднага навежда на интересни размисли за т.нар. "пазарни" цени, поддържани от търговците, но това вече е съвсем друга тема.
              proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

... На свой ред бих искал и аз да ти задам един въпрос! Защо ми задаваш всичките тези провокиращи въпроси? Защото искаш да се получи дискусия и да се види потенциала на тази идея в условията на усилена мозъчна атака или защото под Ник-а ти тук се мъдрят буквите "ТП" и си наясно, че подобно нещо би те лишило от удобната ти позиция на входа на форума защото си част от посредниците по веригата..?!!!
                И аз ще ти задам въпрос. Не че ти е за първи път в състояние на афект да изпляскаш нещо във форума без много-много да мислиш какво точно приказваш, ама някоя по-голяма глупост не можа ли да измислиш?
                Буквите "ТП" под ник-а дават единствено правото да се публикува информация в съответния подраздел, което не ти гарантира абсолютно нищо. Ни на входа, ни на изхода.
                Ама, ако толкова си вярваш за "удобната позиция на входа на форума", нямаш проблем да се присъединиш. Само тичай бързо, че далаверата ще вземе да свърши.

... Тази анкета ще се направи във специализиран форум с близо 80 000 члена, които до един купуват пълната гама (взети заедно) на този асортимент (от гуми за байкове - до гуми за камиони) и го правят често, защото се предполага, че това е част от тяхната слабост като любимо хоби, спорт, бизнес и работа! На това му се вика ясно обособен и изключително концентриран таргет, доказан и визуализиран с детайлно и пълномащабно маркетингово проучване на един нов пазар!
                Това, което ще направя аз - е да дам възможност на търговеца да навлезе първи на него, а защо не и ексклузивитет върху гамата която предлага, ако гарантира най-ниска цена пазара..?!! Няма да му гарантирам, че ще продаде някакво определено количество, защото това ще зависи единствено от цените и качеството на собствената му стока... Аз ще му предложа само и единствено пазар, който той да разработва при определени условия! Срещу тези условия той ще си спести по-голямата част от парите които дава за реклама, както и от това, че ние ще поемем голяма част от дистрибуцията до крайния клиент! На това Чавдаре му се вика - взаимноизгодна сделка! Това ще направя аз! Това наистина ще премахне посредниците срещу скромни взаимноприемливи разходи! Като тези разходи не са ПРЕДВАРИТЕЛНИ а УСПОРЕДНИ с опция за силното им минимизиране с оптимизирането на системата с времето... Идеята ми не е - форума да развива печеливш бизнес с амбицията да се превърне в монополист, а да бъде полезен на членовете си срещу покриване на разходите и взаимноприемлива печалба!
                Ти май вЕрно си мислиш, че светът почва от тебе или че си на път да откриеш топлата вода. Според тебе, никой от големите вносители на гуми не е чувал за този форум и чака един Марто да дойде да ги открехне за голямата далавера, така ли? Някой по-горе спомена какви отстъпки могат да ползват притежателите на карти МТел клуб. Да, ама зад въпросните карти стои голям мобилен оператор, който в замяна на споменатите отстъпки има перфектни възможности не само да предложи на доставчиците на гуми нещо конкретно измеримо, от което и те имат материален интерес (примерно изгодни условия за мобилни комуникации), но и може да покрие разходите си за тази операция за сметка на клиентите си (за да вземеш карта с право на по-голяма отстъпка, трябва да правиш по-големи телефонни сметки).

Какво може да предложи един форум, в който никой от потребителите не плаща нищо? Единствено реклама, нали така? Т.е., доколкото разбирам, ти искаш да предлагаш на доставчиците да се рекламират във форума без пари или по тънка лайсна в замяна на отстъпки. Взаимоизгодна сделка ли? Ами чудесно, ама има малък проблем. Даването на право да се рекламира тук е прерогатив на хората, които плащат сметките на този форум. Ти и аз май не сме в тази категория.
                Преди да биеш тъпана на мегдана, ти попита ли ги тия хора дали са съгласни в допълнение на сметките, дето ги плащат ежемесечно за да можем с тебе да си чешем клавиатурите напълно безплатно, да се откажат и от потенциални приходи от реклама, та в добавка на безплатната говорилня участниците тук да могат да си взимат и гуми с отстъпка? Дали за тях сделката ще е "взаимноизгодна"? Или ти си над тези подробности?

За останалата част на сладките ти приказки: Пак питам кои сме тези "ние", дето сме щели да "поемем голяма част от дистрибуцията до крайния клиент"? Форумът като неформална маса от някакъв брой индивиди очевадно няма как да извършва тази чисто търговска посредническа дейност по ред причини, които мисля, че не е нужно да предъвкваме. Тази работа, особено като става въпрос да се поема и дистрибуция, без съответно юридическо лице не става. А това неизбежно означава поемане на едни задължения, отговорности и разходи. Та, по какъв начин "ние" ще осъществяваме тази търговска дейност? Как "ние" ще плащаме заплатата на някой, който да приема и обработва поръчките, как "ние" ще организираме разплащанията с клиенти и доставчици, получаването и доставянето на стоката и т.н.
                И, в крайна сметка, кой от всичките "ние" ще плаща масрафа, ако в крайна сметка се окаже, че десетките хиляди потребители, готови до един да пазаруват гуми всякакви и да осигуряват големи обороти, в същност са съществували само в нечий мокър сън?

Та, накратко, вземи да обясниш как точно си го представяш осъществяването на такава дейност, та хем работата да стане, хем никой тук да не се задължава с нищо?

Виж, ако ти имаш готов план да разбиваш злите посредници като лично чрез своя фирма се заемеш с дейността, моментално спирам с въпросите, пожелавам ти успех в заемането на удобна позиция на входа и само ще чакам оферти за гуми с големи намаления срещу скромна "такса обработка" от 2.50 лв/гума. Току-виж съм се отказал от намерението си през следващите 2-3 години по възможност да не купувам гуми.
                Само ти казвам това с "взаимноприемливата печалба", дето го вмъкваш по терлички, да го забравиш. Няма такова животно! Каквото покриеш от тия 2.50 на бройка, това ти е! Каква е тази печалба? Ти да не си някой посредник-печалбар.
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 09-12-11, 03:38.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Да се поеме част от дистрибуцията ще рече - купуваш си гуми, плащаш си и разходите по доставката им (ако не си забелязал, писал съм нещо по въпроса и за куриерските фирми). Не мога да разбера, защо толкова много се палите (точно определени хора)? Това е само една идея и нищо повече! Никой не е длъжен на никого с нищо! Търговеца ако иска да продава в днешни дни трябва да го прави на адекватни цени! Как ще ми обясните факта, че при обявена средна цена на дребно от около 300 лева за гума (за джипки говорим) на пазара (и то при едрите търговци), масово се сключват сделки на 250 лева, че и на долу при по-дребните търговци..?!! Какъв е този марж и защо аз или който и да е, е длъжен да го плаща само защото Гошо или Пешо трябвало да имат работа..?!! Дали пиша глупости или не - е изцяло за моя сметка Чавдаре! Това се отнася и за всички останали... Дали търговеца щял да се съгласи, как съм щял да му гарантирам еди какво си, са въпроси на които не е моя работа да търся отговорите, а на самия търговец - стоката си е негова! Аз няма да и определям цената, нито ще я продавам! Функцията на форума е: - При мен се събират едни хора на куп... Аз ще им кажа за тебе - толкоз! Ако схемата проработи, никой тук не е длъжен да се възползва от нея (както някой хора се опитват да наложат подобно твърдение)! Не те кефи цената, марката и т.н. - свободен си да купуваш каквото си искаш от когото си искаш! И понеже всеки дава за пример сервизи и гумаджии, ще ви издам една малка тайна - данните които съм цитирал по-горе са реални (за 2000 гуми годишно и отстъпката от 22-23%) - на Радиал-а във Велинград, който обслужва цялата околия там. Смятате ли, че във форума се купуват по-малко гуми годишно...?!! Веднага се хващате за джипките и т.н. А леки коли не карате ли (аз не )..?! Защо си караме гумите по 4-5 години (аз ги карам по една)? Ами защото са СКЪПИ! Ако не им бяха такива цените - щяхме да ги сменяме по-често... И последно - относно това, че се опитвате да ме убедите, че давам наклон на оная работа на собствениците на форума... Ами за ваше огромно съжаление - не го правя! Аз просто предлагам схема, която би била полезна за съфорумците! Не е моя работа да преценявам дали ще е от полза за форума - има си хора за тая работа! Единствения разумен довод "Против" до момента бе, че некоректни търговци ще се възползват от форума и ще го ползват за покупки на едро! Всичко друго поне на мен ми звучи като неубедителна защита на интересите на онези, на които напълно необосновано им пълним гушите! Прекалено много маймунки има на клона! Може би е време да поразклатим дървото...

Коментар

Да се поеме част от дистрибуцията ще рече - купуваш си гуми, плащаш си и разходите по доставката им (ако не си забелязал, писал съм нещо по въпроса и за куриерските фирми). Не мога да разбера, защо толкова много се палите (точно определени хора)? Това е само една идея и нищо повече! Никой не е длъжен на никого с нищо! Търговеца ако иска да продава в днешни дни трябва да го прави на адекватни цени! Как ще ми обясните факта, че при обявена средна цена на дребно от около 300 лева за гума (за джипки говорим) на пазара (и то при едрите търговци), масово се сключват сделки на 250 лева, че и на долу при по-дребните търговци..?!! Какъв е този марж и защо аз или който и да е, е длъжен да го плаща само защото Гошо или Пешо трябвало да имат работа..?!! Дали пиша глупости или не - е изцяло за моя сметка Чавдаре! Това се отнася и за всички останали... Дали търговеца щял да се съгласи, как съм щял да му гарантирам еди какво си, са въпроси на които не е моя работа да търся отговорите, а на самия търговец - стоката си е негова! Аз няма да и определям цената, нито ще я продавам! Функцията на форума е: - При мен се събират едни хора на куп... Аз ще им кажа за тебе - толкоз! Ако схемата проработи, никой тук не е длъжен да се възползва от нея (както някой хора се опитват да наложат подобно твърдение)! Не те кефи цената, марката и т.н. - свободен си да купуваш каквото си искаш от когото си искаш! И понеже всеки дава за пример сервизи и гумаджии, ще ви издам една малка тайна - данните които съм цитирал по-горе са реални (за 2000 гуми годишно и отстъпката от 22-23%) - на Радиал-а във Велинград, който обслужва цялата околия там. Смятате ли, че във форума се купуват по-малко гуми годишно...?!! Веднага се хващате за джипките и т.н. А леки коли не карате ли (аз не )..?! Защо си караме гумите по 4-5 години (аз ги карам по една)? Ами защото са СКЪПИ! Ако не им бяха такива цените - щяхме да ги сменяме по-често... И последно - относно това, че се опитвате да ме убедите, че давам наклон на оная работа на собствениците на форума... Ами за ваше огромно съжаление - не го правя! Аз просто предлагам схема, която би била полезна за съфорумците! Не е моя работа да преценявам дали ще е от полза за форума - има си хора за тая работа! Единствения разумен довод "Против" до момента бе, че некоректни търговци ще се възползват от форума и ще го ползват за покупки на едро! Всичко друго поне на мен ми звучи като неубедителна защита на интересите на онези, на които напълно необосновано им пълним гушите! Прекалено много маймунки има на клона! Може би е време да поразклатим дървото...
                    Марто, имаш схема която е полезна за съфорумците, а се обръщаш към управата на форума!? Аз нещо не разбирам, на който му е мило и драго да се захваща.
                    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Е Марто, винаги е така. Човек излиза с добра идея и веднага се намират други, дето да му обяснят как и защо това няма да стане.
                      А пък той иска да знае как да стане и да проработи.
                      В конкретния случай проблема е с легитимацията на утвърден участник от форума. Лесно ще се договори с търговеца, особено при този свит пазар. Как обаче на края на годината той ще си направи баланса - Продадено на форум ...... еди колко ?
                      Инак всички знаем, че гумите за джип съдържат в цената си надценка от 30% и всеки се бори сам с редуцирането на тази сума.
                      Авточастите - 20%, железарията 30 %. Всичко това са проценти, които са за търговска отстъпка, но не се дават на крайни потребители.
                      И аз бих искал да се обединим и да получим по-сериозни отстъпки. Зная форуми, които са успели в това.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Добре де сега ще предложа пробен вариант, да видим колко хора ще си купят нови гуми. Диана ми дава ТО - 25% за утвърдени участници във форума отстъпката ще е 20% поръчки се приемат само тук явно за да видим каква е покупателната способност на форума. Аз съм сигурен че не е голяма и цялата идея ще пропадне. Веднага възниква проблема с куриерските пратки които ще изядат отстъпката.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                          .........Зная форуми, които са успели в това.
                          И нямам желанието да се местя в други форуми .Би ли дал платформата схемата .
                          Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Уважаеми колеги, както винаги се отнасяме сериозно към всички идеи тук. Моля Ви, дайте ни малко време. В момента с Владо обсъждаме поредица от мерки, част от които евентуално биха способствали реализацията на идеи с потенциал за всички. Естествено всякакви мнения за, още повече против са много важни защото ни позволяват да не пропуснем нещо... Но си трябва както време, така и сериозна организация.
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                              Добре де сега ще предложа пробен вариант, да видим колко хора ще си купят нови гуми. Диана ми дава ТО - 25% за утвърдени участници във форума отстъпката ще е 20% поръчки се приемат само тук явно за да видим каква е покупателната способност на форума. Аз съм сигурен че не е голяма и цялата идея ще пропадне. Веднага възниква проблема с куриерските пратки които ще изядат отстъпката.
                              Това мислех да предложа и аз, но не знаех кой от по-известните тук ТП да забъркам. Добре, че го предложи. Аз също подозирам, че от такава схема няма да се възползват много хора, но все пак нека има такъв вариант. От администрацията на форума не се иска нищо друго освен да осигури добра видимост на това начинание, защото ако всичко остане забутано в тази тема няма шанс да проработи. Иначе Диана са позиционирани сравнително добре с офисите си в София, Пловдив и Бургас и за голяма група форумджий куриерските разноски ще отпаднат.
                              My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Само да вметна за тези 25% от Диана. Аз имам същата отстъпка, но тъй като съм купувал от там, ще споделя каква е схемата.
                                Тези 25% са отстъпка от ценова листа, която получаваш от тях. В магазините им реално цените са с отстъпка от 10-15%, а в интернет 20%. Така че, не очаквайте 20% отстъпка от цената в магазина. Ако някой иска, да пробва и ще се убеди.
                                ПП: Абсолютно съм сигурен, че и с Мтел карта, положението ще е същото.
                                http://www.nakladkibg.com
                                накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X