Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пишете бавно, ясно, правилно!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пишете бавно, ясно, правилно!

В последните няколко седмици се измъчваме да четем разни 4е-. 6е и подобни. Да не говорим за привидно колоритното изписване на диалектни и съкратени говорни форми. Направо си е мъка и не се учудвам защо Кирасир и други иноговорящи вече не се появяват! Ами не могат да разберат какво са прочели сред многото четворки, шестици и апострофи!

Разни оправдания, че не може да свикне с фонетичната подредба на клавиатурата са смехотворни!

Не сме във форум за чистота на българския език, но това не означава, че трябва да го освиним и да се чудим какво е искал да напише пи4 или 6емет!

Ще ви е по-лесно!

Успех

Т.
    Good guys drive Land Rovers!

Извинявайте, че пиша на кирилица...

Предполагам, че Ви е трудно да я четете бързо, затова Ви пиша бавничко...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

)) И аз се сетих тоя лаф))

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
        )) И аз се сетих тоя лаф))
        какъв лаф?! Това е самата истина!
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

А бе тука за най-голямо съжаление си прав ...((((((((((
          Макар че по тая линия има още много да пропадаме. Ония дни по радиото чух, не знам си ква еврокомисия казала, че у нас 17% от учениците до 15 години са функционално неграмотни. Демек знаят буквите, могат да разчитат по-простите думи, но по никакъв начин не възприемат писмената информация. В Италия така било 80% от населението, ама не съм сигурен че трябва да ги гоним баш в това ...

Коментар

чак пък 80%...

Коментар

Аха. Помня че в началото на 90-те там имаше няква патаклама на тема "давайте да спасяваме!", ама нищо не било произлязло.
              Може пък да си изберем и американския модел, нали тукашните министри много обичат американските другари. Там 30% от населението не знае и буквите ...

Коментар

Като по-млад имах познат от Англия. Много се притеснявах когато се налагаше да му пиша и се стараех да сведа грешките си до минимум, като разгръщах по шест речника и разговорника едновременно. А то се оказа, че майка му пишела отговорите!
                Човекът беше на 25.
                После разбрах, че в Англия това било твърде често срещано явление. Пази боже, но май на там вървим и ние.
                Ендурото и сексът не са шега работа !
                -------------
                Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                http://crazy-job.com

Коментар

дайте ни да дишаме. не сме 4ак 4удовища. е може би сериини убиици, ама не е толко' зле. нямям 4 на фонети4ната бре хора съжалявам. и не мислех 4е обиждам някои с т'ва. а за мен форумите са свободна зона с ограни4ение на ''лошия'' език (който не е 4ужд на никой от нас в ежедневието). мисля 4е вси4ки тука сме приятели бре хора. имаме си политици,полицаи и т.н. които да ни ма4кат . а и в ежедневието си има жаргон,така и в нета.
                  висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от dhx
                    дайте ни да дишаме. не сме 4ак 4удовища. е може би сериини убиици, ама не е толко' зле. нямям 4 на фонети4ната бре хора съжалявам
                    Я пробвай с бутона преди 1

Коментар

еи да си жив и здрав човече. направо живнах. мерси.
                      висете отпуснато

Коментар

а и в ежедневието си има жаргон,така и в нета.

Всяка фонетична клавиатура на български има "ч" или ако няма то ще е първата, за която чувам. „ ч"-то се намира обикновено на мястото на символа - "~" примерно горе вляво. С малко повече старание и пробване на клавишите ще я намерите.

В ежедневието съм съгласен, че има жаргон, но хората, които го говорят нямат никакъв шанс да го правят в определени общества - надявам се разбирате...
                        VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X