Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо не мога да публикувам линк (връзка) към друг сайт ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо не мога да публикувам линк (връзка) към друг сайт ?

Здравейте.
    Имам няколко въпроса и смятам, че тук е мястото където мога да ги задам.

1. Защо не мога да публикувам линк (връзка) към друг сайт ?
    В конкретния случай продавам моя си телефон.
    Искам да дам линк, за да може който се интересува да види спецификациите му, а не да преписвам 100-тина реда и да правя обявата по-обемиста.?

2. Примерно искам да дам повече информация за този телефон.
    Цитирам ревю, някъде от интеренет, но не мога да публикувам линка, от където е взето или ?

Благодаря предварително.
    .

От: Защо не мога да публикувам линк (връзка) към друг сайт ?

С нещо сте се съгласил и подписал, без да сте го прочели детайлно, визирам т.8

Коментар

Условията които сте длъжни да приемете ако желаете да се регистрирате!

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      Моля внимателно да се запознаете с правилата в този портал, защото с акта на регистрация вие безусловно ги приемате и се съгласявате с тях!

1. Всяко отделно съобщение на тези форуми изразява личното мнение на съответния автор, а не на ръководството на портала, администраторите или модераторите като изключим съобщенията, пуснати от тези хора. Абсолютно забранено е участието в дискусиите с повече от едно потребителско име. Такова действие е достатъчно за получаване на БАН!

2. Вие приемате да не пишете никакъв груб, неприличен, вулгарен, заплашителен, сексуално-ориентиран или всякакъв друг материал, който нарушава законите и/или правилата за добро поведение и морал. Такова поведение може да доведе до моменталното и постоянното ви изгонване от форумите, както и уведомяването на вашия интернет доставчик.

3. В този портал се допускат съобщения на български език, които са написани само на кирилица. Съобщения на български с латиница са допустими само в изключителни случаи, когато се касае за извънредна ситуация и то по изключение. Всички съобщения на български написани с латиница, които не бъдат преценени като изключително важни ще бъдат изтривани безусловно!

4. Приемате и се съгласявате, че администратора и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват или отключват всяка тема и мнение по всяко време, ако намерят за уместно, без да е необходимо да обясняват причините за своето действие или бездействие.

5. Приемате и се съгласявате, че всяка информация, която въведете, става собственост и на портала и се третира съгласно правилата тук, като това важи и за всички останали услуги, които са свързани с портала: FTP, Email и т.н.

6. Ръководството на портала, администратора и модераторите ще направят максималното за защитата и предпазването от всякакъв род атаки и хакерски прониквания, но не носят отговорност, ако бъде открадната, променена, компрометирана или изтрита каквато и да е част от информацията върху сървърите.

7. Използването на портала за търговски цели под каквато и да е форма без изрично предварително разрешение е категорично забранено без значение формата и начина. Всички подобни опити ще бъдат санкционирани и достъпът на потребителя ще бъде временно или постоянно забранен.

Правилата за участие в портала с търговска цел са тук:
      Участие в портала с търговска цел

8. Всички опити за насочване на обръщения към други места в интернет под каквато и да е форма, които не са съгласувани с администраторите ще бъдат санкционирани. Това включва и използването на връзки към други сайтове като подпис, включени скрито в текстово съобщение или изпратени като лично съобщение на друг потребител.

9. Ако вашите публикации тук включват цитати, снимки, други авторски материали или части от материали, предмет на авторско право, които не са написани от вас и не са ваша собственост, то те трябва да отговарят задължително на т.8. и да имат цитирана връзка към първоизточникът!

10. Изпращането на лични съобщения до друг потребител с рекламно съдържание, търговска цел или каквато и да е друга цел, която не е свързана с лична кореспонденция по тематика от порталите се забранява без значение какви са мотивите!

11. Този портал използва cookies, за да записва информация на вашия компютър. Тези cookies не съдържат никаква информация за вас; използват се само за да подобрят функционалността на форумите.

12. Право определена акция или инициатива да бъдат представяни като официални и от името на OFFRoad-Bulgaria.com имат само тези които са одобрени по съответният ред от Общественият съвет към портала!

13. Забранени са дискусии на верска и религиозна тематика!

14. Форумите разполагат с действаща система за гласуване и индекс на репутация, за всеки участник. Моля имайте предвид, че макар и гласуването да е анонимно, обидни текстове ще бъдат санкционирани и това може да доведе до сериозни наказания, включително БАН! Можете да оценявате всяко мнение според вашето виждане, както и вие можете да бъдете оценявани от всеки друг участник. Нямате право под никаква форма, директно или не да коментирате оценката, да се опитвате да разберете от кой е дадена или да отвръщате на такава. Слагането на вашето име или друг признак по който да е ясно на отсрещната страна, че вие сте гласували е сериозно нарушение и ще доведе до наказанието ви! Репутацията е инструмент който е важен за функционирането на тези форуми, внимавайте с неговата употреба!

15. Всеки потребител има право на аватар, подпис както и други определители и информационни полета. Използването на изображения и/или надписи и линкове с неподходящи размери, съдържание или създаващи неудобства на други потребители ще бъде санкционирано и те ще бъдат изтривани! Преценката за това дали въведените от Ваша страна атрибути е допустима тук, е на СуперМодераторите и е безусловна!

16. За всички възможни проблеми свързани с вашето присъствие в портала или въпроси към ръководството използвайте за контакт:

1@OFFRoad-Bulgaria.com
      Или +359 2 961 30 15

Моля имайте предвид че правилата могат да бъдат променяни по всяко време! Промените ще бъдат отразявани на същото място, влизат в сила и са задължителни веднага след публикуването им!

При регистрацията трябва да посочите валидна е-поща за да можете да активирате потребителя си!

Новорегистрираните потребители имат редица ограничения Повече за това можете да прочетете тук: Ограничения в портала за новите потребители както и за тези които имат <20 мнения

Горе цитираните ограничения не важат ако сте препоръчани от вече съществуващ активен участник в този портал

Всички потребители трябва редовно да преглеждат своята кутия за бележки и съобщения. В нея модераторите ще оставят своите забележки или препоръки.
      За да видите бележките към вас е достатъчно след регистрацията да натиснете (кликнете) върху името си от списъка най-долу на активните потребители и след това от екрана да изберете бутона "Преглед"...
      Ако вие не прочетете вашите бележки и съобщения това може да доведе до неизпълнението на важни указания от страна на модератор или администратор. Което от своя страна е възможно да стане причина за налагането ви на ограничения или дори пълна забрана за посещения в този портал.
      LZ1PER

Коментар

Знам, че е безмислено да споря след като съм се регистрирал и съгласил с условията.
        Известно ми е много добре, че всичко може да бъде премахнато по усмотрение на админ, мод и т.н.
        Просто в случая не наминрам никаква логика, поради факта, че това е връзка за да дам спецификации, а не реклама, рекламен линк или нещо друго.
        Ето защо и пуснах тук темата с поставени точно такива въпроси.
        Защото смятам, че в този случай няма логика, никаква логика а не за да се заяждам !
        .

Коментар

Уважаеми колега, ако успеете да ми обясните как точно да разпознаваме добрите намерения, от тези които целят просто насочване на трафик към дадена страница, ще махнем това ограничение... А и не виждам нищо сложно за вас, просто направете едно copy/paste ... за обема на темата не се грижете, ние сме подсигурили достатъчно пространство тук...
          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
            Уважаеми колега, ако успеете да ми обясните как точно да разпознаваме добрите намерения, от тези които целят просто насочване на трафик към дадена страница, ще махнем това ограничение... А и не виждам нищо сложно за вас, просто направете едно copy/paste ... за обема на темата не се грижете, ние сме подсигурили достатъчно пространство тук...
            Глобално погледно е така, съгласен.
            Хубаво е да се чуят различните гледни точки при дадено разногласие.
            Винаги може да се роди някоя нова идея.
            А за различните намерения е така за съжаление. Хора всякакви.

Ще сложа необходимото инфо в съответната тема.
            Лека вечер от мен.
            .

Коментар

Честно да ви кажа - мери се с раличен аршин във форума. И то на база кой е по-известен, кой е по на "ти" с модераторите и т.н. И мисля, че примери има доста - като се почне от закачените теми на някой модератори в раздел "Продава" и се свърши с препратки към спот сайтове или други.

Лично аз вчера писах мнение, копирах обява от форума(мотор, който се продава) и днес гледам ни мнение, ни нищо. Предполагам, че модератора е изтрил мнението ми с идеята, че правя реклама на мотора, а далеч не беше така - казах си самата истина - много подържан и тунингован, защото познавам собственика, имам същия и знам за какво става въпрос. Вярно, че е субективна преценката, ама чак толкова.

Пиша горното с цел г-н Петров, като досатъчно далновиен администратор(поне както съм забелязал до момента), да се замисли именно върху тази точка за копиране на линкове, за да не се получават парадокси. Пък и да не се оплакват колегите във форума, че станал скучен и т.н.

Хубаво би било да се разрешава публикуване на линк към определени сайтове, който биха могли да се дефинират ясно и лесно. Такива, които са като:

- Википедия
              - Спот страници
              - Страници от чужбина, на който не се насочва трафик, а се цитират в контекста на мнението (основно такива са от чуждестранни сайтове, форуми и т.н.) Има бол примери за оставени препратки към Тръмпър талк, списания за офф роад в чужбина, клипове, Хораизънс ънлимитед и т.н. То вярно, че може да се копира, ама няма как да копираш всичко, вкл. и pdf файлове някъде си.

Ако се замислим всички има някакво неписано правило в това отношение спрямо което едни могат да публикуват, други не. Това не е справедливо, при положение, че всички приемаме еднакви условия.

Пък и представете си какво би станало, ако всички модератори се втурнат да трият мнения с включени линкове в тях...ами в някой теми и половината мнения няма да останат мисля...

...ако някой колега ме пита дали знам къде се продава трудно достъпна част в чужбина за мен е по добре да му споделя, нали за това е форума, макар и на лични, ама ако ме пита къде се намира с. Долно Нанагорнище, не смятам, че е необходимо да копирам половината Уикипедия, за да се разбере за какво иде реч.

Важното е, че съм спокоен, защото знам, че администрацията е повече от качествена и ще обърне внимание на този "детска болежа" във форума
              Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от Чичка Преглед на мнение
                ... Лично аз вчера писах мнение, копирах обява от форума(мотор, който се продава) и днес гледам ни мнение, ни нищо. Предполагам, че модератора е изтрил мнението ми с идеята, че правя реклама на мотора, а далеч не беше така - казах си самата истина - много подържан и тунингован, защото познавам собственика, имам същия и знам за какво става въпрос. Вярно, че е субективна преценката, ама чак толкова...
                Някъде мярнах прясно изтрито Ваше мнение, но това не беше в раздел купувам/продавам... най-вероятно това е била причината. Не е редно да се търгува в другите раздели!
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                  Някъде мярнах прясно изтрито Ваше мнение, но това не беше в раздел купувам/продавам... най-вероятно това е била причината. Не е редно да се търгува в другите раздели!
                  Джорджо, при цялото ми уважение - колегата беше запитал дали знае някой да продава ДРЗ, просто препоръчах конкретния знаейки, че е добре поддържан. Ако твоя беше обявен за продажба и него щях да препоръчам, защото съм на 100% сигурен, че е в съвестен собственика. За времето, в което съм във форума знам на кой мога да се доверя, дори и да не го познавам лично - именно това харесвам във форума

Препоръката не е търговия, пък и поне реклама да беше, ама и това не беше

Основната част от мнението беше за разликата между моделите на ДРЗ с и без стартер. Коментирах Е и S моделите и опция да им се добави кик-стартер. Обаче и то беше изтрито. Това беше мнение за редакция, не за триене.

НО все пак - идеята на горният ми пост беше друга На нея е важно да се обърне внимание, а не на моя пост, за който така или иначе не претендирам да е бил кандидат за нобелов лауреат по литература, та бързо преглътнах триенето му
                  Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

... Основната част от мнението беше за разликата между моделите на ДРЗ с и без стартер. Коментирах Е и S моделите и опция да им се добави кик-стартер. Обаче и то беше изтрито. Това беше мнение за редакция, не за триене....
                    Отивам да погледна и да го оправя. Видях, че са изтрите няколко мнение със забележка, че за търговия си има специален раздел, но не си направих труда да прочета какво е изтрито...
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

. Приемате и се съгласявате, че всяка информация, която въведете, става собственост и на портала и се третира съгласно правилата тук, като това важи и за всички останали услуги, които са свързани с портала: FTP, Email и т.н.
                      Много интересен въпрос ми изниква в тая светлина..

Ако съм публикувал тук някакви снимки, то значи ли, че автоматично съм си загубил авторството върху тях?

Преди време един колега, който вече не пише тук - Васил Гергов-полковника - беше публикувал негова книга ( или линк към нея - не помня ).

Автоматично ли си губи авторските права, а форума се сдобива с тях?

И понеже логиката естествено подсказва отговора, то какви са критериите за двузначието му?

Коментар

Васко да не би да се притеснява, че Венци Петров ще тръгне сега да издава неговата книга? Че па и кога е станал полковника?

Сега, едно време имаше една не дотам удачна формулировка, която предизвикала едни конфликти и впоследствие беше променена, ако не ме лъже паметта. Мисля, че сега формулировката е: Който иска да използва материали публикувани в този форум е длъжен да се сдобие със съгласието на човека, опубликувал този материал и/или със администрацията на портала.
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Хубаво би било да се разрешава публикуване на линк към определени сайтове, който биха могли да се дефинират ясно и лесно. Такива, които са като:

- Википедия
                          - Спот страници
                          - Страници от чужбина, на който не се насочва трафик, а се цитират в контекста на мнението (основно такива са от чуждестранни сайтове, форуми и т.н.) Има бол примери за оставени препратки към Тръмпър талк, списания за офф роад в чужбина, клипове, Хораизънс ънлимитед и т.н. То вярно, че може да се копира, ама няма как да копираш всичко, вкл. и pdf файлове някъде си.
                          За такива случаи обикновено се прави изключение. Лошото е, че каквото и да се разпише като правила, ще бъде злоупотребено, затова се преценява за всеки случай. Е, стават грешки понякога, но са изключително малко (предвид обема, който се трие непрекъснато).

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          Ако съм публикувал тук някакви снимки, то значи ли, че автоматично съм си загубил авторството върху тях?
                          "Авторството" не се губи, т.е. не загубваш правото да се наричаш автор на конкретен материал. При публикуване във Форума се губят определени авторски права, в частност правото да ограничаваш разпространението на даден материал или създаването на негови преработки. И то не от лошотия, а защото е Интернет.

Коментар

В смисъл - ако една снимка е на фтп-то, то тя е повече на форума, отколкото моя..
                            но ако е на мой сървър - то тя е повече моя, отколкото на форума?

ама по споразумение, така ли излиза?

Коментар

Няма повече или по-малко. Ако си я публикувал, тя е скоро копирана на хиляди компютри. Независимо от кой сървър. И е "твоя", освен ако ти не се откажеш от това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X