Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предожение за нов раздел

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предожение за нов раздел

Покрай обсъжданията за думите на министър Димитров се появи идеята да се разреши дискусията на тема религия. Дотолкова, доколкото религията е неделима част от културата и техниката в съвременната цивилизация.
    Т.е. място където може да обсъдим теми като защо църквата е ориентирана по този начин, защо ипостасът на Дионис е египетска богиня (което обяснява до известна степен някои негови странни на пръв поглед действия).

Разбира се, отчита се, че подобен раздел би довел до спорове на верска основа. А вярата не подлежи на обсъждане. В този ред на мисли подобни писания биха били премахвани овреме.

Т.е. още едно място, където може да се обсъжда литература, философия, изкуство и култура, но с малко по-различен поглед върху реалиите.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

От: Предожение за нов раздел

Аз имам алтернативно предложение. Дайте да направим такъв раздел. Просто нека успоредно закрием раздел "Политика"

Както и да е. Въпросът е зададен, повече няма какво да се добави. Тези които могат да отговорят могат да отключат темата по желание.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

От: Предожение за нов раздел

Уважаеми колега, разликите между вяра и религия са прекалено тънки и при това различни, у различните хора, с различно ниво, култура светоглед и умствен капацитет.

Аз не се чувствам, достатъчно компетентен и знаещ, за да мога да модерирам подобни дискусии така, че от тях някой да има полза, а не за всички вреда... Досега не намерих и друг, който хем да е желаещ, хем да е с необходимите възможности и като време и като познания и като капацитет... Продължаваме търсенето... Иначе сте прав, относно фундаменталната важност на темата...
      VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X