Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кофти работа 4 седмици ... и без кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кофти работа 4 седмици ... и без кола

Записа на заповед винаги се прави за пари... Как ще се обезпечат парите издателя на заповедта не го интересува - плаща някой лев на съдия изпълнител и оня влачи като питбул, до каквото се докопа. Според мен обаче - това не е нормално да се прави, защото ако сумата на заповедта е на лизинговата стойност на колата барабар с лихвите и ако издателят е недобросъвестен и я предяви на 5-тата година - ще си е прибирал пет години парички и ще си прибере и още толкоз.... луда работа..... По правилно е да се направят толкова броя запис на заповед, колкото са вноските по колата и всеки път да се унищожава тази, чиято вноска е изплатена.....

Коментар

Значи, сега проверих как седят нещата при райфайзен лизинг, не точно като при някой други, както съм писал по-горе.
      След три месеца, когато полицията спре издирването, застрахователят ще изплати цялата застрахователна сума на лизингодателя. Той ще си задържи разликата от сумата, която е платил за колата и сумата, която е взел от лизингополучателя (колегата Haji) и ще му върне разликата. При това положение лизингополучателя ще е ощетен със лихвата, която е платил при тези вноски и таксите взети му по обслужване на лизинга. Защото тези суми не подлежат на застраховане!
      При плащане на сумата от застрахователната компания към лизингодателя, записните заповеди ще се унищожат! Съжалявам, но това не е най-изгодния вариант за взимане на лизинг, други предлагат възможност както описах по-горе и там практическа загуба на пари от клиента няма.
      Последно редактирано от Злой; 24-11-08, 16:33.
      LZ1PER

Коментар

Кои други е интересно ако може да кажеш

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
          Записа на заповед винаги се прави за пари... Как ще се обезпечат парите издателя на заповедта не го интересува - .....
          Грешка - не издателя, а ползвателя!

Коментар

Определено е добре да се знае кои лизингодатели са лоялни към клиентите си, за да можем да си избираме тези които вършат работа, а не тези които искат да те оскубят..... Може и в отделна тема, за да може да се вижда от всички и да е полезна за хора, които имат намерение да сключват договор за лизинг. Ще е възможност априори да избегнат мошениците....
            Последно редактирано от Злой; 24-11-08, 16:33.

Коментар

Опререлено е добре да се знае кои лизингодатели са лоялни към клиентите си, за да можем да си избираме тези които вършат работа, а не тези които искат да те оскубят..... Може и в отделна тема, за да може да се вижда от всички и да е полезна за хора, които имат намерение да сключват договор за лизинг. Ще е възможност априори да избегнат мошениците....
              Значи, по-важно е кой е правилния застраховател, все още има такива, на който не им крадат колите
              LZ1PER

Коментар

Нека имаме информация за всички лизингодатели и застрахователи и техните уловки и прийоми, пък всеки да решава правилния застраховател ли да си избира или правилния лизингодател. Защото ако всичко е ОК с договора на лизингодателя на мен няма да ми дреме ще ми откраднат ли колата или няма.... Колата си има собственик - той да я мисли докато е негова. Моята грижа да са само вноските.... Нека поразсъждаваме малко като бели хора със своите права и да използваме информационното предимство на форумите за да защитим интересите си максимално.

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                  Значи, по-важно е кой е правилния застраховател, все още има такива, на който не им крадат колите

Много ще е от полза да споделиш... Малко инфо от "кухнята". Предварително благодаря.

Коментар

Peppy,

за съжаление свещени крави - компании вече няма. Поне що се отнася за горния клас SUV. Крадат се на всички компании включително и на БулИнс.
                    Иначе относно какво се случва на пазара: до началото на тази година основно на прицел бяха колите на БУЛСТРАД, сега е Алианц.
                    Генерално около 60% от всички лизингови Тойоти Корола ги няма, ама не че "ТМ Ауто" го казват на клиентите си и т.н.
                    Не знам дали е за финансиране на партии или каквото и да е друго, но много от старите канали за "износ" са отворени отново.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      За съжаление, отговоът на твоя въпрос доскоро киснеше в раздел "Пордавам", струваше 250лв., и заглушаваше GSM, GPS и уайрлез. Джаджа ON --> Екшън ON --> Екшън OFF --> Джаджа OFF. Пък ти си чакай "образ" от сателита.

Обикновено като обезпечение освен стоката (автомобила) има запис на заповед.
                      Е.аси универсалния заглушител Аз понеже не знам че е заглушител си карам джипа на Добри и си говоря по телефона.Сигурно трябва да му кажа на гсм ми че го заглушават и да спре да работи Колега, много несериозно изказване от твоя страна.Ако имаше такъв страничен ефект като заглушаване, дали щеше да се продава.В събота се возих в друг автомобил със същото устройство и пак никакви проблеми с гсм разговорите
                      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                        Е.аси универсалния заглушител Аз понеже не знам че е заглушител си карам джипа на Добри и си говоря по телефона.Сигурно трябва да му кажа на гсм ми че го заглушават и да спре да работи Колега, много несериозно изказване от твоя страна.Ако имаше такъв страничен ефект като заглушаване, дали щеше да се продава.В събота се возих в друг автомобил със същото устройство и пак никакви проблеми с гсм разговорите
                        колегата иска да каже, че има джаджа която ако си крадец можеш да си закупиш за 250 лева и като седнеш да караш крадения джип си я включваш, заглушава сигнала на твоята джаджа предавател и сателитите нищо не приемат....

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                          Значи, сега проверих как седят нещата при райфайзен лизинг, не точно като при някой други, както съм писал по-горе.
                          След три месеца, когато полицията спре издирването, застрахователят ще изплати цялата застрахователна сума на лизингодателя. Той ще си задържи разликата от сумата, която е платил за колата и сумата, която е взел от лизингополучателя (колегата Haji) и ще му върне разликата. При това положение лизингополучателя ще е ощетен със лихвата, която е платил при тези вниски и таксите взети му по обслужване на лизинга. Защото тези суми не подлежат на застраховане!
                          При плащане на сумата от застрахователната компания към лизингодателя, записните заповеди ще се унищожат! Съжалявам, но това не е най-изгодния вариант за взимане на лизинг, други предлагат възможност както описах по-горе и там практическа загуба на пари от клиента няма.

Да така е колегата е абсолютно прав. Просто не съм очаквал естествено това да се случи и не се задълбочих толкоз в договорите. Това е типов договор подписан преди мене от хиляди други клиенти...

Най безпроблемния вариант е ако колата се вземе чрез кредит. Ако изчезне, след 3-4 месеца като я платят застрахователите клиента прави с парите квото си иска.
                          Т5
                          Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
                            Най безпроблемния вариант е ако колата се вземе чрез кредит. Ако изчезне, след 3-4 месеца като я платят застрахователите клиента прави с парите квото си иска.
                            Така е, НО кредит за покупка на толкова скъп автомобил изисква обезпечаване с ипотека. Което вече става сложно, а и лихвите по такива кредити да доста по-високи и не си заслужава.
                            LZ1PER

Коментар

колегата иска да каже, че има джаджа която ако си крадец можеш да си закупиш за 250 лева и като седнеш да караш крадения джип си я включваш, заглушава сигнала на твоята джаджа предавател и сателитите нищо не приемат....
                              Оффф докато се разберем .... Благодаря за разяснението Горби
                              DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

За съжаление заглушителя дори не е и 250 лева.

Нека модератора да прецени дали да изтрие това събщение!
                                Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 28-11-08, 14:36. Причина: премахнат линк

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X