Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откраднаха ми лаптопа.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Откраднаха ми лаптопа.

На 26.09. 2011г. между 10.30 и 14.15 часа е проникнато в апартамента ми. Интересното е че съм с метална врата, но тя просто си беше отключена. Бравата ми е LOCKSYS. От дома ми са взети златни накити, лаптоп Acer Aspire 5738 ZG-(AS5738ZG-453G32Mnbb). Също така ми бе разбита метална каса, от която е откраднато личното ми оръжие.
    Моля за съвет- дали има начин да открия лаптопа си, а оттам оръжието и другите вещи.
    Не мисля, че полицията ще направи нещо по въпроса.

От: Откраднаха ми лаптопа.

Първоначално публикуван от NikolainikoloV Преглед на мнение
    На 26.09. 2011г. между 10.30 и 14.15 часа е проникнато в апартамента ми. Интересното е че съм с метална врата, но тя просто си беше отключена. Бравата ми е LOCKSYS. От дома ми са взети златни накити, лаптоп Acer Aspire 5738 ZG-(AS5738ZG-453G32Mnbb). Също така ми бе разбита метална каса, от която е откраднато личното ми оръжие.
    Моля за съвет- дали има начин да открия лаптопа си, а оттам оръжието и другите вещи.
    Не мисля, че полицията ще направи нещо по въпроса.
    Естествено че полицията няма да направи нищо по въпроса. Даже ще се опитат да те навият да не подаваш жалба. Колкото по-малко жалби, толкова по-вмалко неразкрити престъпления им се пишат на гърба. Това го казвам от опит с обира на апартамента на тъст ми преди месец някъде

Лаптопът трудно ще го откриеш. Можеш да обиколиш разни заложни къщи или магазини за техника втора употреба. Да сравниш серийния номер. Но това е трудна работа.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Лаптопът може да се намери, ако си се подготвил предварително - има софтуери за проследяване, които можеш да инсталираш.

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
        Естествено че полицията няма да направи нищо по въпроса. Даже ще се опитат да те навият да не подаваш жалба....
        Е при откраднато оръжие няма как да го карат да не подава.
        Иначе в общия случай - да... Иначе им яде разкриваемостта...

Коментар

Това означава, че човек няма ли пари и ....... нищо не може да направи за съжаление!
          Това ли е съдебната ни система?!

Коментар

Това означава, че човек няма ли пари и ....... нищо не може да направи за съжаление!
            Това ли е съдебната ни система?!
            Много си далеч още от съдебната система. Трябва първо да стигнеш до полицията. Те да го разкрият. Чак тогава - съд.

Коментар

Здравей колега да попитам ти със сичкия ли си или просто се шегуваш? то оръжието ти е откраднато а пускаш тема за лаптопа.Просто отиваш и даваш жалба и обезателно и в служба К О С че недай си боже се извърши някое престъпление с него ще испишеш един тон мастило
              Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
                Здравей колега да попитам ти със сичкия ли си или просто се шегуваш? то оръжието ти е откраднато а пускаш тема за лаптопа.Просто отиваш и даваш жалба и обезателно и в служба К О С че недай си боже се извърши някое престъпление с него ще испишеш един тон мастило
                Колега, първото нещо, което направих, след като си отиде оперативната група от дома ми е да се обадя в служба КОС. Там ми бе съставен акт, защото съм нарушил чл.59 ал.1 от ЗОБВВПИ, нищо, че оръжието ми е откраднато от каса, която е била взломена. За кражбата ми е образувано досъдебно производство.
                Пуснах темата за лаптопа, защото си мислех, че чрез него може да се хване извършителят, а от там и оръжието. Не съм много запознат, но съм чувал за МАС адреси и др. подобни. Надявах се някой колега, който е на "ти" с компютрите да ми помогне, ако въобще има някакъв шанс. Мислех си , че като мобилните телефони се намират по ИМЕИ кода, така и лаптопа ми може да бъде открит.

Коментар

Надявам се си взел мерки, ако имаш интернет банкиране върху откраднатата машина. Анулиране на сертификати и т.н...
                  LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                    Надявам се си взел мерки, ако имаш интернет банкиране върху откраднатата машина. Анулиране на сертификати и т.н...
                    Имам сертификат към банка ДСК. За да се използва сертификата ми, трябва да се знае паролата ми с която влизам. Всички пароли, които съм ползвал досега са сменени със нови.

Коментар

МАС адреси и др. подобни.
                      Да беше написал MAC-адреса ли? Тук имаме няколко интернет-доставчици, ако го имаш записан някъде, може и да ти помогнат, макар и неофициално. Иначе, виждал съм такива искания от полицията към доставчик на интернет.
                      Имам сертификат към банка ДСК. За да се използва сертификата ми, трябва да се знае паролата ми с която влизам. Всички пароли, които съм ползвал досега са сменени със нови.
                      Паролите - пароли, а сертификата все пак го смени. На компютъра, той се отключва с паролата, която е там и която може да е прихваната.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        ...
                        Паролите - пароли, а сертификата все пак го смени. На компютъра, той се отключва с паролата, която е там и която може да е прихваната.
                        Просто си вземи нов сертификат, или поне анулирай стария. Имат национален телефон.
                        LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                          Просто си вземи нов сертификат, или поне анулирай стария. Имат национален телефон.
                          Сертификата ми е спрян вече. Днес и това направих.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X