Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откраднат лаптоп от куриерска фирма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Откраднат лаптоп от куриерска фирма

Лаптопа е TOSHIBA SATELLITE P300D-10V, SN: 58026788W
    Историята е следната:
    Лаптопа за пореден път започна да изключва от прегряване (обикновено го занасям в оторизираният сервиз защото е в гаранция на ул. Мюнхен, там го почистват за няма и седмица и отивам да си го взема - на другият край на София - буквално). Този път реших да го пратя по куриер,услуга която се предлага от сервиза (куриера работи с тях и услугата е за тяхна сметка). Пратих го и пристигна благополучно.Първата изненада беше, че му е изтекла гаранцията.Вместо три години се оказа, че гаранцията е две години. Бях поверил регистрацията (за гаранцията) на един колега, който явно не се е справил, но проблема си е мой. От сервиза ми обясниха, че ако нищо не му правят трябва да си платя транспорта, който е 18 лв, или да му направят диагностика за 36 лв.и да не плащам транспорта. Прецених, че е разумно да му направят диагностика, от което произлезе третата изненада. Бил му изгорял хард диска, който ще струва 420 лв. с труда по сменянето му. След като се посъветвах с колега разбрах че цената му е около 80 лв. и се отказах те да ми го сменят, поисках от фирмата да си ми го върнат по куриера. Тъй като цялото това нещо се проточи две седмици просто исках да си взема компютъра. Следващата изненада беше, че въпреки уговорката за плащането на транспорта
    трябва да си го платя и него.И така платих 54 лв.по банков път (не можело с наложен платеж, а само през банка) и зачаках. На третия ден от пращането ми се обадиха от куриерската фирма, че е имало грабеж и моя лаптоп е бил откраднат. Първата ми реакция беше да попитам дали е застрахован, да, но върху 350 лв.
    Естествено като на всеки загубен компютър най ме е яд за информацията.Там са ми снимките на детето от последните 2 години.

От: Откраднат лаптоп от куриерска фирма

Кофти история Емо...Който не го е преживявал,той не знае...И аз така,все се канех да си запиша най-важното на някакъв носител,и все отлагах...докато машинката не ,,проходи''.Върнах се в първи клас,всички работни файлове бяха там...За снимки да не говорим...Съболезнования...
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

пиша ти ЛС!!!

Коментар

Това колегите от сервиза на "Техно Про" ли са и куриерите "Интерлогистика"?

Коментар

Да, въпреки, че не случайно не съм споменавал имена на фирми

Коментар

Съвсем принципно - това че ноутбикът е застрахован за 350лв. е проблем на куриера, сервиза или на двете организации. Дал си им компютър, както разбирам, работещ, трябва да върнат същия компютър, същия като модел, друг с подобни т.т. данни или подобаваща като обезщетение сума. Тормози ги...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

За мен (след като се консултирах с адвокат, ама само как звучи, а?) отговорност за лаптопа носи сервиза след като те избират куриера и преценяват на каква сума да са застраховани пратките. На мен не ми остава нищо освен да подам жалба в съда.

Коментар

Бре... Ами добре, де.. какво става ако лаптопа изобщо не беше застрахован?!!
                Ако имаш възможност тормози ги до последно.
                Успех.
                Георги Тонев

Коментар

Ами аз съм написал какво следва да направя.
                  Повече от това незнам какво да направя.

Ще подам жалба в съда срещу сервиза за това че не са опазили лаптопа които съм им поверил.

Коментар

Има ли начин да се открие по някакви номера??? Той все някъде някога,ще се закачи за интернет. Ако някой знае дали е възможнода каже. Моят лаптоп също беше откраднат, е там бяха снимки и клипове от 3-4години.
                    Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
                    ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Хм, добра информация, ще го имам в предвид за напред, че често ми се налага да работя с ТехноПро/Интерлогистика ....
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Темата не е за реклама или антиреклама на която и да е фирма. Така че не го имайте предвид, още повече че и аз се замислям дали да не си взема пак TOSHIBA SATELLITE (за сега нямам възможност за друг лаптоп, така че поне имам време да избирам дълго време)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X