Днес разбрах че на плажа ИРАКЛИ ще се строи селище. За който миналата година идва с нас на КОМ-Емине - това е плажът където останахме за през нощта. Едно от последните места по нашето черноморие където няма строежи и може да иде всеки...можеше...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Инициатива за спасяване на плажа ИРАКЛИ
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
това уви се случва от доста време, слухове се носят различни...
последно чух, че са спряли, а после пак почнали...
историята е много оплетена, смятам става дума за много пари, познаване на заобиколните пътища в законодателната ни система, както разбира се и алъш вериш...
ако хората се обединят може и да спасят мястото, но за бг обдинението уви отдавна е прецедент...
странно е как ни се качват на главите, а ние се хилим и кимаме нелофко усмихнати...
-
Венци,
Иракли го губим от години..
Дори и да не се строи селище, станцията на столична община (мисля) е достатъчна..
Проблема е, че и плажът, на който планираме да завършим експедицията тази година също е под трескав оглед от мутро-подобни за строежи на "модерни комплекси"..
Не мога да разбера, тези хора (строителните предприемачи в туризма) не разбраха ли, че най-ценното е да продаваш въздух и гледка и не е толкова важно да гониш макс човеко-легла..
Ако Карадере стане каквото става Иракли, реално свободни и сравнително спокойни ще останат точно два плажа в България и те са далеч на север. Тук изключвам всякакви микро заливчета, до които се стига по кози пътеки през разни горички или подстъпи с лодки/ яхти откъм морето..
Коментар
-
Плажа на Бяла е облагороден само в непосредственна близост до селището, настрани по плажната ивица е съвсем диво...все още...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Бил съм на всички плажове около обзор и те всичките са доста девствени само около градчетата/селцата има строителсво и то не голямо, НО ако се застои района с бънгала ще е много зле. Лично аз ен знма какво може да се прави срещу хора с такова положение! Ще ходи на плаж докато го има а после вместо на море ще казваме че сме били на басейна на хотела
о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Хотели
Колега какви бунгала..... Хората говорят за 10-етажни хотели и то не за един а за много хотели. Просто мога да ви кажа че девствените плажове изчезват един по един и на тяхно място се появяват огромни комплекси. Нямам нищо против хотелския бизнес, ама според мен трябва да има край все някога.
Има места където не бива да се пипа: Кара дере, Болата, Кара Борун, Камчийски пясъци,Малкото море ( шабла), Дуранкулак. Това е на север и само на първо четене.Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
NULLA TENACI INVIA EST VIA
Коментар
-
а има ли възможност да се спре строителството.......
http://www.daspasimirakli.com/appel.doc - това е в един пост от форума на ЦСКА
дали е приложимо
Коментар
-
Не знам как да ги спрем ,когато управляващите не е....т народа за две стотинки !
На Иракли подготовката (заравняването)на терените е започнало ,а в общината няма нито едно разрешително за стоеж
Уви и девсвеният плаж на Кара Дере е Парцелиран
Дали са резервати ,на никой не му пука и строят !Очаквам в скоро време и Камчийски Пясъци (резерват Лонгоза)да се разграби!
Излезе незнам кой си министър и каза че няма как да се спрат строжеите по тези места,,...ако не стане днес тоще стане утре...неизбежно е ..."
YAro , а за двата плажа на север нищо чудно да са ги уредили и тях ! На север нещата стават тихичко!Хората там са гладни и за тях строежите ще са работни места , затова и не роптаят !
Уви- Български управници!
А дали нямаме вина и ние?PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
0899187766
Коментар
-
Отново само се възмущаваме и цъкаме с език, че не сме били единни а аз и дума не прочетох за някакво конкретно предложение! В този форум има 3000+ човека. Ако 1/10 дори се съберем пред НС ще ни има във всички новини. Ще ни последват и други! Лесно е да се възмущаваме отстрани и самода констатиаме туй и онуй. Такова овче племе няма другаде :x Ако се замислите като се обединим само хората тук в този форум може да вкараме наши хора дори в парламента!
Коментар
-
-
Тия документи дето си ми ги линкнала кво да ги правя????? Да си ги разпечатам за тоалетна хартия ли? За да има ефект такава акция е нужно ЕДИНСТВО! т.е. да се изпратят 100+ такива комплекта НАВЕДНЪЖ! Та ти знаеш ли кои ги събира въобще?
Коментар
-
Приатели ако ще правим нещо дайте да действаме!!! Сега се обадих на приател в Емона! В момента денонощно бучат БУЛДОЗЕРИ в Иракли, ВСИЧКО Е СРАВНЕНО С ЗЕМЯТЯ!!! Там шепа хора се опитват да ги спрат, но уви, едва са ги забавили с няколко дни!!! Ако някой има наистина сериозно намерение да се изправим срещу това, нека да ДЕЙСТВАМЕ, а не само да си чешаме езиците!Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
0884837709
0878383528
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.
Коментар